4/5

Ännu en superskön helg till ända, stack ut redan i fredags efter jobbet och kom hem för ett par timmar sedan. 
 
På landet har vi gjort massor, både plockat bort en massa grenar som fallit från träd på tomten, verkar som om det var ett hemskt oväder i torsdags, pappa berättade att Östhammar iallafall fått två decimeter nysnö, tung som attans då, och på landet har det  i n t e  varit mindre. Dessutom blåste det rejält, så det var många grenar som knäcktes, har faktiskt till och med sett träd längs vägarna som vält.
 
Vaknade tidigt på lördagsmorgonen, passade på att städa huset där vi sover i väntan på att Rolle skulle komma ut för att hämta en del av sina däck som han förvarat där. Han kom på förmiddagen och när han åkt igen stack vi iväg och handlade och käkade lunch. 
På eftermiddagen blev bilen handtvättad och vi påbörjade jobbet med komposten. Halvfärdig mull ska flyttas från ett fack till ett annat, sedan skulle löv från i höstas och det som låg under löven (som borde ha flyttats i höstas) skottas över till det nytömda facket.
Det blev vi klara med idag, så nu kan hösten komma då vi ska kratta löv igen, för nu finns det plats för dem i komposten :-) (nå, det  f å r  gärna vara lite mer vår och en massa sommar innan dess!) Vi hann till och med laga kompost-staketet också, det hade blivit lite rangligt.
 
En massa buskar och grenar runt komposten har vi också klippt och burit bort, de växer mer än gärna in i komposten där det finns en massa mumsig jord ju :-)
 
Sen lunch, vid halv tvåtiden blev det, sedan var det dags att duscha, städa i ordning efter oss och åka hem mot stan igen.
 
Ganska mycket trafik var det, men det blev bara lite segt just där man åker in i stan.
 
När jag kom hem höll Matte på att greja middag, så det var nästan bara att sätta sig vid dukat bord - vilken lyx!
 
Nu ska jag kika på Mästarnas Mästare, sedan blir det nog sängen - frisk luft och arbete gör en behagligt trött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0