30/11

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/30_115, dagens blogginlägg :-)

30/11

frost idag













men skönt promenadväder ändå!

29/11

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/29_115 = dagens dagbok

29/11

Bra jobb-spis, praktiskt vid städning







28/11

Nytt blogginlägg:

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/28_115

28/11

skogsarbetar- Baloo









27/11

Dagens dagbok:

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/27_115

26/11, 3

Börjar bli lite av en vana, har skrivit blogg, men den kan du läsa i min andra blogg
 
http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/26_115
 
 
Bilder från dagen kan du dock se i denna blogg ;-)
 
Ska köra så här ett tag, sedan får vi se hur jag gör - om jag flyttar hela bloggen hit eller om jag går tillbaka till gamla bloggen på Passagen. JObbigt när man inte kan bestämma sig, men jag gillar båda ställena av olika anledningar - bilder och enkelheten med dem här, texten och valfriheten kring den där.

26/11, 2

Hemgjorda Hamburgare till middag idag





26/11

glad vovve i lekparken





25/11

Har skrivit lite om min dag på andra bloggen
 
http://blogg.passagen.se/filijokus/

25/11 2

på väg hem från stan, varit på möte hela kvällen





25/11

så var det måndagmorgon igen






önskar dig en bra dag!

24/11

Jag gör som igår, skriver dagbok i min andra blogg. Här är länken :-)
 
http://blogg.passagen.se/filijokus/

24/11

En härligt solig dag, tyvärr en aning blåsigt. Minusgrader gjorde att vattenpölarna börjar frysa till, bara den vackra frosten saknades mig.





23/11, 2

Texten blir bättre (snyggare) på min gamla blogg, så jag länkar dig dit om du har lust att läsa min dagbok

http://blogg.passagen.se/filijokus/

23/11, 1

Nya kängor idag, från Merrel




Jättesköna! 599 kronor är väl ett helt okey pris

22/11

Idag var alla kollegor utom en på plats, men det har varit en rätt stressig dag ändå. Vi skulle ju egentligen " bara" servera kycklingkorv och pasta, men som jag berättade här om dagen, så fick vi en felleverans, det vill säga alldeles för lite korv. Därför blev det en "röjning i frysrummet" och därmed en massa olika sovel till pastan. Vi hade korv (förstås) men också köttbullar, kycklingben och kycklingnuggets för att det hela skulle gå ihop. Stressigt för kollegan att hinna ha koll på att de olika maträtterna fanns på plats och att hinna fylla på tallrikar, glas, bestick, grönsaker, mjölk, smörgåsmargarin, senap och ketchup, särskillt som man har hela ansvaret ensam (eftersom en kollega var borta, annars hade hon varit placerad i matsalen också) och särskillt på fredagar, för då ligger schemat så att typ hela skolan äter halv elva eller elva - sedan har vi ju öppet till halv ett, men under den sista öppet-tiden är det nästan helt folktomt :-/  När det var som värst hjälpte jag till så gott jag kunde.
 
Rolle har varit ledig från sitt jobb idag, bygget där han kör grus har fyradagarsvecka, så han har gjort sina 40 timmar, men han har ändå "pysslat" lite med lastbilen, äkte och tvättade och tankade upp den idag, sedan parkerade han den i närheten av mitt jobb, där den antagligen står tryggare (bakom stängsel) under helgen än vad den gör i vårt industriområde där det är ordentligt ensligt på helgen. 
Efter min arbetdag var slut åkte jag och hämtade upp honom, sedan gjorde vi sällskap hem.
 
Väl hemma tog jag ut Baloo. Vi nöjde oss med "40-minutarn" för Rolle och han hade varit ute dryga timmen på morgonen. Mulet och ganska kallt var det..
 
På kvällen var vi slappa och beställde hem pizza till middag, sedan har jag tvättat (ska hänga nu) och kollat på tv. Jag såg Idol och Rolle såg på spåret. Rolle program var ju slut vid nio, då det var dags att gå kvällspromenaden med Baloo, så killarna gick ensamma medan jag gonade ner mig i soffan :-)

21/11

Idag serverade vi sjömansbiff på jobbet, perfekt mat, "alla" kan äta, eftersom det bara innehåller nötkött, potatis, lök och buljong, gott är det också! Enda "problemet" är att det tar tid att göra - köttet  kryddade, stekte och kylde vi ner igår, idag skivades det en massa potatis (skönt nog är den fabriksskalad iallafall), sedan ska  allt varvas i bleck och in i ugnen, helst 1.5 timme, så potatisen blir riktigt mjuk och fin. Min kokerskekollega gjorde 21 bleck, så det är den hel del jobb. Jag behövde bara göra fem till vegetarianerna. De fick förstås inte kött i sin, jag hade sojaprotein som jag kokte och kryddade igår.
 
Medan maten gonade sig i ugnen förberedde jag morgondagens käk, resten av dagen har jag jobbat i diskrummet tillsammans med en kollega. Stannade över mellis också eftersom det saknades personal.
 
Idag slapp jag gå ut med Baloo på eftermiddagen, skönt när man jobbat över och skönt att slippa det evigt strilande regnet.. Patrik hade vägarna förbi mitt på dagen och åkte hem och tog ut honom på en sväng :-)
 
Nä, nu ska iväg och lyfta lite skrot, body pump står på schemat! :-D

20/11

Ganska mycket jobb idag då vi hade panerad fisk och potatismos på menyn. Glutenfritt alternativ, mat till multiallergikern, mjölkfritt potatismos, mat till fiskallergiker och till vegetarianer har jag fixat idag. Sedan var det en del förberedelser inför morgondagens vegetariska "sjömansbiff"-alternativ. Jag var precis lagom klar när lunchrusningen satte igång på allvar, vilket var tur, för idag var vi två kvinn kort och jag behövdes i diskrummet.
Efter fikat byttes vi av, husmor och jag. Hon ställde sig i disken så jag kunde ta hand om "mina" städområden. 
 
Efter jobbet åkte jag hem och tog ut Baloo på en dryg timmes promenad. Det var rätt kyligt idag, och mulet, men uppehåll som tröst ändå :-)
När vi kom hem gav jag bara Baloo middag, sedan stack jag iväg till Sea Hund&Katt i Kungens Kurva. Baloos bästa koppel försvann när Patrik hade hunden i helgen, så jag köpte ett nytt, förhoppningsvis bra, det var rätt sorts lite kraftigare "låsbygel" på det iallafall och invävd reflex, det (reflex) hade vi inte på förra, skönt att bli ännu lite mer synliga ute i höstmörkret! Passade på att handla mer mjölk när jag ändå var ute och körde, hade väl en halvliter kvar hemma och det skulle ju knappast ha räckt till på lördag då det är dags för nästa veckohandling..
 
Hemma har det inte blivit mycket gjort idag, efter middagen har jag bara legat och gonat mig på spikmattan, gudomligt skönt när man har stela muskler!
 
Nu blir det nyheter och arga snickarn på tv, sedan en kvällspromenad innan sängen

19/11, 2

Idag stod det tomatsoppa på vår skolmatsmeny, den gjorde jag tre olika varianter på - en mjölkfri, en glutenfri och en till "multiallergikern", sedan blev det förstås mat till en som är diabetiker, för vegetarisk soppa är lite svårt att kombinera med insulinintag. Soppan var mäkta populär (som vanligt) vi fick göra mer flera gånger och jag fick åka med mer soppa till annexskolan två gånger, det har nog aldrig hänt förut!!
För övrigt har jag förberett mat till morgondagens lunch samt hjälpt husmor att jaga rätt på tillräckligt med mat till på fredag, vi har fått en felleverans, typ 20 kilo kycklingkorv istället för typ 20 kartonger.. och inte hinner vi få hem nya varor innan de ska serveras, så det blev till att gå in i frysen för att leta upp lite annat som kan passa att servera till pasta. Vi hittade mat så det räcker, men det blir en blandning av både korv, köttbullar, kycklingben och eventuellt något mer..nånå, de får mat iallafall, även om det inte blev riktigt som vi tänkt oss från början.
Vi var en kvinn kort även idag, men jag slapp jobba över, en annan kollega stannade kvar över mellis, skönt att kunna dela på "bördan" lite.
Istället åkte jag hem och tog ut Baloo på promenad. Mörkt och dystert väder, men vi klarade oss från regn iallafall. Ungefär 45 minuter var vi ute.
Hemma blev det lite hushållspyssel, en stund vid datorn, ringde mamma och pappa, gjorde pytt i panna till middag, sedan har jag legat en stund på spikmattan för att få bukt med de där dumma stela musklerna i ryggslutet, kändes jätteskönt!
Nu ska jag snart ta ut Baloo igen, måste ju gå tidigt idag, det är ju fotboll sedan, heja, heja!

19/11, 1

Kattis låtsas ignorera pås"flärpen", jättekul leksak, som fått flera resor över bordet redan





18/11, 3

Jobb som vanligt när det är måndag, Idag stod det kalops på menyn, den gjorde jag två varianter på samt en vegetarisk gryta. Förutom att laga mat, förbereda till i morgon och städa efter mig har jag jobbat över en timme eftersom det saknades personal på mellanmålet annars. 
 
Baloo var fortfarande hemma hos Patrik på dagen, så jag hade inte bråttom hem till någon vovve idag. Passade på att åka och handla lite grejor jag glömde köpa i lördags då jag veckohandlade.
 
På kvällen lagade Matte och jag middag ihop, ris och chilie con carne blev det idag, Rolle jobbade sent första dagen på sitt nya jobb, han har börjat köra grus igen, istället för tvätt. På kvällen kom även Patrik hem med Baloo, Patriks tjej var med också, Nelly, det var första gången vi träffades, hon verkar jättetrevlig :-)
 
Nä, nu ska jag ut med Baloo en liten sväng innan det är sängdags

18/11, 2

Har just beställt ytterligare ett års abonnemang för släktforskning i Riksarkivet, så nu har man inga fritidssyssdelsättningsproblem den närmsta tiden ;)





En liten bit har jag redan kommit, men ju mer man forskar desto mer vill man ta reda på :D

18/11, 1

måndag morgon, dags för frukost och jobb! :-)





17/11, 2

Ett fantastiskt väder har vi haft i mina trakter idag, sol och runt åtta plusgrader - helt otroligt den 17:e november tycker jag :-)
Baloo var ju inte hemma idag, men eftersom det var så fint väder tog jag en promenad på förmiddagen ändå, dryga timmen var jag ute. Nere vid sjön blåste det lite annars var det jätteskönt.
Kände mig jättestel i ryggslutet och höften när jag kom hem så jag satte på tv:n och slängde mig ner på vardagsrumsgolvet för att stretcha ut mina ömma muskler. Har haft det så till och från den senatse tiden, vet inte varför, stretch känns jätteskönt och det blir bättre ett tag, men det blir samma visa efter några timmar igen - är det någon som kan tala om för mig hur jag ska komma tillrätta med problemet??
 
Blev förresten kvar i vardagsrummet och kollade på en netflixfilm, Hidden, det var en rätt bra thriller. 
 
Idag kör jag halvfasta och bestämde mig för att vända på måltiderna, istället för att äta lätt det första målet och lite mer till "middag" gjorde jag tvärt om, annars körde jag samma mat som förra helgen; räkor, haricot verts och broccoli som ett mål, ägg som ett. Att jag ändrade beror på att jag ju tränar på söndagar också och att äta "det stora målet" strax innan man ska gå och träna har inte kännts riktigt bra. Nu åt jag det vid tolvtiden istället, sedan gick jag och tränade vid fem och det kändes jättebra.
Idag blev det först ett pass med poweryoga och direkt efter det var det ett pass med zumba, så två timmars träning blev det :-) Gissa om jag var hungrig när jag kom hem?? Passade alldeles utmärkt att koka sig ett par ägg och äta efter träningen, lättlagat och jag blev precis lagom mätt :-)
 
Nä, nu ska jag slänga mig i duschen, sedan börjar det dra ihop sig till att kika på Bron i svt. Näst sista avsnittet tror jag..Lite synd att det tar slut, men man vill ju veta om man har räknat ut rätt person som "boven" ;-)
 
 

17/11, 1

Ingen hund hemma idag, men en promenad i det fina vädret blev det ändå :-)





16/11, 3

Åh, vilken skön lördag det har varit, härligt väder, sol och runt tio grader varmt i mitten av november är man inte bortskämd med! :-)
 
Baloo och jag gick till skogs på förmiddagen, var ute i nästan två timmar och strosade, en del svamp hittade jag också :-P
 
Hemma släppte jag bara in Baloo, sedan stack jag och hämtade Fredrik och Tina som ville följa med och handla. Jag behövde mest matvaror, Fredde och Tina behövde köpa hö till sina marsvin och eftersom Fredde skulle på 30-årsskiva på kvällen ville han till systembolaget också. Jag passade på att köpa lite vin och öl när vi ändå var där jag också. Innan vi lämnade Huddinga centrum köpte vi hamburgare att ta med hem. Skjutsade först hem ungdomarna till sig, sedan åkte jag hem till Rolle som ägnat dagen till att städa medan jag roade mig i affärer, han blev glad över att jag köpt med mig hamburgare till honom iallafall :-)
På eftermiddagen har jag roat mig med att titta på film på swefilm (via datorn), kollade på hungerspelen och den var helt okey.
Patrik kom över en stund och hälsade på, när han gick tog han med sig Baloo som kommer vistas hos Patrik och hans tjej Nelly fram till måndag kväll. Baloo ääääälskar sin superhusse, så han var himlastormande glad över att få följa med :-)
På kvällen har vi inte gjort mycket, bara käkat (förstås) idag blev det klyftpotatis med lövbiff samt lite sallad och bea, sedan kikade vi på "så mycket bättre". Bra program, kul när de översätter engelsk text till svenska, det blir en helt ny dimension på dem då.

16/11, 2

Det finns fortfarande lite svamp i skogarna :-)





16/11, 1

skogen idag igen, härligt!





15/11, 2

Skriver dagbok med ett öga på tangentbordet och ett på tv:n (svårt när man inte är vindögd, haha) men matchen, Portugal-Sverige har börjat och det är redan spännande!
 
Arbetsdagen har varit bra, den gick snabbt för det var rätt mycket jobb - en kvinn kort hela dagen och ytterligare en borta under lunchrusningstimmarna gjorde att jag efter att ha fixat mitt jobb i köket sedan jobbade i disken mellan halv elva och klockan tolv. Det gick förstås bra även om det är en intensiv stund och jag inte gör det så ofta. 
 
På eftermiddagen åkte jag hem och tog ut Baloo som vanligt. Mulet och trist väder idag, men vi klarade oss från regn iallafall. Var ute i ungefär 40 minuter, en liten sväng i skogen blev det.
Hemma körde jag en maskin tvätt och pysslade med lite annat hushållsjobb, sedan hängde jag vid datorn en stund, som vanligt :-)
 
På kvällen kikade jag på Idol, tycker Jens är enastående, klart bäst ikväll :-)
 
Nä, nu blir det fotboll för hela slanten, heja, heja!

15/11, 1

Baloo, nöjd, har just gömt en fin pinne. Jag, förvånad, för första gången nöjde han sig inte med att bara gräva ett hål att lägga pinnen i, han täckte över den ordentligt med jord också!








14/11

Man kan inte beskylla mig för att driva fotoblogg, men här kommer dagens dagbok, även idag helt utan bilder. Inte mycket att fotografera när inget nytt händer och hösten visar sig från en av sina sämre sidor - på eftermiddagen när jag kom hem från jobbet och gick med hunden regnade det och på morgonen - när det åtminstone kanske fanns lite frost att fota var det för mörkt.
 
På jobbet var vi en kvinn kort, husmor är borta idag och i morgon, men resten av styrkan var på plats skönt nog. Jag har förutom att fixa mat, som ju måste anses som min huvudsakliga uppgift som kock, diskat morgondisk, gått skyddsrond med intendenten och en av vaktmästarna, plockat inkommande varor, tvättat, torkat och vikt handdukar och städat personalrummet samt våra toaletter, så idag har jag haft att göra mest hela tiden (till skillnad från i förrgår, när jag inte hade alls mycket för mig)
 
Efter jobbet var jag som sagt ute med Baloo i typ en halvtimme - det regnade ju och var inte alls särskillt trevligt) Lite plock hemma blev det sedan, samt som vanligt, datorhäng en stund. Efter middagen stack jag iväg och tränade body pump. Kändes rätt tufft idag, men så har jag ju inte tränat det på två veckor, så jag får väl skylla mig själv eller nåt ;-)
 
Nä, nu har jag inte tid med detta längre, duschen väntar!

13/11

Jobb idag också förstås, kycklinggryta med bulgur stod på menyn och den gjorde jag två varianter på samt en vegansk på sojaprotein. Lite kul att fler och fler börjar upptäcka det vegetariska alternativet, många tar av bägge rätterna för att smaka och i många fall verkar de gilla det de äter - i början av terminen var det knappt någon åtgång alls på det vegetariska alternativet, men, som sagt, det börjar sakta men säkert vända nu :-)
 
En jättefin dag har vi haft här i Stockholmstrakten idag, solsken hela dagen, men - om man ska "klaga" på något - lite blåsigt. Baloo och jag kom iväg på en timslång promenad, tyvärr bara i typ villaområden och inte någon skog -  i de där vi brukar gå var det pölar redan innan senaste dygnets regn, så där lär vara insjöar nu.. Nå, vi fick ett trevligt möte med Baloos "tjejer" iallafall, det är två stycken jättesöta och snälla Golden Retrivers som vi då och då stöter på och gillandet är helt klart ömsesidigt :-)
 
Hemma har jag mest tagit det lugnt och umgåtts med först sonen Matte och sedan Rolle när han kom från jobbet, har ingen större pyssellust ikväll, så det blir nog mest datorhäng, lite wordfeudspelande och kanske Arge snickaren på femman vid åtta
 

12/11

Idag blir det bara ren dagbok, det vill säga ett inlägg i bloggen, har inte så mycket att orda om heller för den delen, men brukar man skriva dagbok så brukar man :-)
 
Det har varit en rakt igenom ganska seg dag, hade lite att göra på jobbet idag, men det berodde ju på att jag typ gjorde allt jobb igår med det vegetariska, hade inte hunnit med stekningen idag så det fanns ju ingen annan utväg. Sedan hade mellanstadiet idrottsdag idag, så jag hade färre portioner att tillaga av den anledningen = ännu mindre jobb, dessutom hade jag inte några större städprojekt att ta itu med och ingen planering som behövde göras.. Nå, dagen tog slut till sist iallafall! :-D
 
Regnat och blåst har det gjort i stort sett hela dagen också, men turligt nog var det uppehåll och inte särskilt blåsigt när Baloo och jag gick eftermiddagspromenaden! Knappa timmen var vi ute.
 
Hemma har det blivit lite hushållspyssel idag, en maskin med kläder är både tvättad och hängd, middagen är lagad och uppäten, köksluckorna är damm-och fläckfria, likaså köksgolvet :-) Hade "massor" med energi med mig hem från jobbet idag med andra ord ;-)
 
På kvällen har jag mest spelat wordfeud eller hängt vid datorn och så mycket annat händer nog inte den närmsta timmen heller, sedan är det dags att pallra sig ut på ytterligare en hund-runda innan Veckans Brott börjar klockan nio 

11/11, 2

Måndag och jobb igen förstås. Idag serverade vi ris med korvstroganoff - tre varianter på den gjorde jag, sedan har jag ägnat större delen av dagen åt morgondagens vegetariska alternativ, kidneybönsbiffar. Smeten till dem tog en stund att fixa, vi har så liten assistent att mixa  bönor och potatis i, så bara mosandet tog typ 20 minuter, sedan skulle allt blandas och kryddas. Stekningen tog två timmar i anspråk, men det blev lyckat och jag tror biffarna kommer bli uppskattade i morgon, trots att de  k a n s k e  blev i starkaste laget eftersom jag råkade ha något mycket sambal oelek i smeten..Ska bli spännande att se hur de blir emottagna i morgon som sagt :-)
 
Kyligt väder har vi haft idag, till och med frost i gräset på eftermiddagen men det gör inte så mycket bara solen skiner och det gjorde den idag. Baloo och jag gick en långpromenad, nästan 1.5 timme var vi ute. Träffade på en hundtjej, Essie, som Baloo har hälsat på förut. Hon var ute på sin tomt när vi gick förbi och hon blev så glad att se honom att hon kröp under staketet för att få hälsa ordentligt - hon är en ung Labrador och glipan under staketet var max 2 decimeter.. Hennes husse blev kanske inte direkt glad över hennes tilltag, men hundarna betedde sig bra mot varandra skönt nog. De har bara nosat och lekt med varandra med stängsel emellan förut, så det här var första gången det blev kontakt av tredje graden så att säga *puh* 
 
Eftermiddagen hemma har jag slappat bort, det enda konstruktiva jag har gjort är middag, idag lax i ugn med potatis till. Rolle var duktig när han kom hem från jobbet och fick äntligen upp dörrfoder (heter det så?) i vardagsrummet! :-)
 
Nu ska jag slappa lite vid tv:n innan det är dags att ge sig ut på kvällsvovvenaden

11/11, 1

Lite frost nu på eftermiddagen..





10/11, 3

Det får bli en kort summering av helgen, så här strax innan sänggång, har inte haft så mycket blogglust denna helg, men å andra sidan har det väl inte hänt så jättemycket heller som "måste" delas med världen :-)
I går på dagen veckohandlade jag och på kvällen kom alla ungarna hem på middag. Matte bor ju här för jämnan, men han var i Köping där bandmedlemmarna bor och i Örebro på spelning, men han hann iallafall hem för att käka middag igår, det var trevligt! Patrik är ju här ofta och hälsar på, nästan varje helg, men nu var det ett tag sedan sist, så det var kul att han hade vägarna förbi åtminstone över kvällen. Han stack hem senare på kvällen. Fredrik kom också över några timmar, tyvärr mådde hans flickvän, Tina, inte bra, så hon stannade hemma, Fredde skyndade hem till henne eftermiddagen, men det var mysigt att få rå om honom en stund iallafall :-)
På kvällen kollade vi på så mycket bättre, bra och rörande program som denna gången handlade om Ken Ring.
 
Trist väder på förmiddagen idag, men Baloo och jag tog ändå en rejäl förmiddagspromenad på dryga timmen. Regn fick vi stå ut med, men inte i någon större mängd ändå.
Idag kör jag halvfasta och när jag kom hem var det dags för frukost-lunch, det blev två ägg med kaviar och en kopp kaffe.
Har känt mig lite ruggig idag, frusen och huvudvärk och så där så när jag ätit lite fick det bli en mys och filmdag. Rolle och jag tittade på två filmer; Vägen med Viggo Mortensen som var något seg med bra ändå, ruggig framtidsvision om hur några stackars människor söker en bättre tillvaro efter att Jorden har "havererat". Sedan såg vi "låt en rätte komma in". Jag hade sett den förut, men inte Rolle. Bra film det också.
Sedan tog vi en halvtimmes promenad med Baloo, uppehållsväder nu, skönt nog.
När vi kom hem igen lagade vi middag. Rolle och Matte fick korv med pasta, jag halvfastade på räkor, hari cot verts och broccoli. Sammalagt har jag ätit 382 kcal idag.
Efter middagen bytte jag om och knallade iväg till min Zumba-klass. Den visade sig vara inställd för ledaren hade skadat sig :-/ men träning blev det ändå, fast något helt okänt för mig, power-yoga :-D
Det var ganska kul men jag hade svårt med balansen emellanåt och jag hade nog föredragit zumba idag när jag är lite frusen - yoga blir man knappast svettig av, fast det iofs. var jobbigt ;-)
Efter passet blev det förstås dusch, sedan kollade jag på "allt för Sverige" och "Bron" på tv.
Nu är det sängdags, ska ju upp och jobba som vanligt i morgon bitti, tjugo i fem piper alarmet.

10/11, 2

middag med halvfasta





10/11, 1

samma halvfaste-mat idag som förra söndagen





9/11, 2

oxfile, en del av kvällens middag :-P




grekisk sallad likaså





9/11, 1

I lekparken med Baloo





8/11

Idag blir det inte mycket bloggande, jag är trött efter veckan och dessutom har väl inget särskilt hänt som är värt att blogga om - men brukar man skriva dagbok så brukar man :-)
 
Jobb som vanligt och en stressig dag för alla parter eftersom vi hade en "kökets val-dag" då vi plockar fram lite allt möjligt ätbart som vi har bara lite kvar av, sånt där som inte räcker till en hel servering. Så idag har vi haft några bleck med ostgratinerad korv, kycklingryta, blodpudding, sill, köttfärsgryta, några bleck med hamburgerkött (pannbiff?) böngryta och kålrot i dragonsås. Vi har också serverat potatis, cous-cous och pasta, så det var en del att hålla reda på för mig som ska se till att de allergiska inte får fel mat. Förutom att hålla koll på maten och planera inför måndagens lunch så har jag städat "mina köksdomäner" och personalrummet :-)
 
Åkte direkt hem från jobbet som vanligt och gick ut med Baloo. Han har varit ensam länre än vanligt idag eftersom Mats åkte till Köping och sitt band igår; de har spelning i kväll i Örebro och ville repa lite extra inför det förstås.
Baloo verkar inte ha lidit nöd under dagen, han betedde sig som vanligt när jag kom hem och tog det helt lugnt när vi skulle ut. Skönt att veta att han  k a n  vara ensam några timmar när det kniper, han börjar bli vuxen (4 år) och ligger mest och sover om han inte ska äta eller vill gå ut.
 
Nä, nu ska jag kika på lite nyheter innan Idol, ha en fortsatt skön kväll och helg!
 
 

7/11, 2

Vanlig arbetsdag idag också förstås, men idag var alla på plats igen skönt nog. För min del har dagen bestått i att laga böngryta till vegetarianerna och en portion mat till min "multiallergiker" som jag typ alltid behöver laga mat till eftersom det är så mycket hen är känslig för. Städning står alltid på schemat när man jobbar i kök, liksom planering inför nästa arbetspass. 
 
Efter jobbet åkte jag till affären och handlade isterband som vi skulle käka till middag. Rolle, min man, fyller år idag och isterband är en av hans älsklingsrätter, till det gjorde jag förstås dillstuvad potatis, mumma, men innan jag åkte från centrum var jag in till konditoriet och köpte varsin bakelse åt oss också, så vi kunde få go-fika, dagen till ära :-P
 
Inga gratulanter kom eller var väntade i kväll, men våra barn kommer hem till helgen och firar med lite middag och mys :-)
 
 

7/11, 1

Idag är ingen vanlig dag, det är Rolles födelsedag! Då blev det go-fika på kvällen :-p






6/11, 2

Jobbdag förstås och på onsdagar är vi en "kvinn" kort, eftersom en av kollegorna har tjänstledigt då. På förmiddagen hann jag in i disken en stund för en hjälpande hand, men sedan har tiden bara räckt till till mina egna, vanliga sysslor både med dagens lunch, städning och med mat på planeringsstadiet - även om själva matsedeln är "spikad" så vill det till planering, behöver fundera över tillvägagånssätt och inventera i frys och förråd lite emellanåt. På eftermiddagen gick husmor och jag en skyddsrond i kök och matsal, kollade av om saker var åtgärdade sedan den förra ronden och om det tillkommit något.
 
Grått och mulet väder har vi haft idag, men regn har vi iallafall sluppit. Baloo och jag knallade till skogs på eftermiddagen, där var det fortfarande ganska vått efter gårdagens "skyfall" men det gick att ta sig fram torrskodd om man såg sig för iallafall :-) Baloo var jättteglad över att få gå i skogen, han verkligen älskar det! Han leker dragkamp i kullfallna träd, nosar högt och lågt, hoppar upp på stenar och över stockar, rullar sig i mossan och dricker "skogvatten" som är mycket godare än kranvatten :-P
 
På kvällen blev det mycket dator, Matte var söt och lagade middag åt sina trötta föräldrar, jättegod köttfärssås med spaghetti, nu ska jag slänga mig i duschen, sedan ska jag kolla på Arga snickaren
 
 
 

6/11, 1

Vovvenad uti skogen idag, Baloo ger "pinnarna" vad de tål






5/11, 2

Igår sken solen så fint i stort sett hela dagen, i dag har det varit precis tvärt om, regnet har vräkt ner i stort sett hela dagen - turligt nog slutade det iallafall på eftermiddagen, så vovvenaden gick att gå utan stövlar och renkläder :-)
 
Arbetsdag har det förstås varit också, idag lagade vi gulaschsoppa, en av elevernas favoritsoppa. Jag tycker om den både ur smak och ur arbetssynpunkt, typ alla utom vegeratianer kan ju äta den. Vegetarianerna fick en liknande soppa, en massa olika grönsaker, tomatbaserad men med linser i istället för köttfärs.
 
På kvällen har, som jag tidigare gjorde ett inlägg om, Rolle och jag satt up tv:n på väggen. Det var rätt knöligt för skruvmejseln var lite för kort så det var svårt att säkra upp att tv:n inte "hoppar ur" väggfästet - skruvarna satt ju typ mitt bakom tv:n och man har bara ungefär 3 centimeters utrymme där bakom..
 
Nu ska jag titta på slutet av "veckans brott" innan det är dags att hoppa i säng - ska man upp halv fem så får man lägga sig någorlunda skapligt ändå.

5/11, 1

I kväll har vi jobbat med att sätta tv:n på väggen, inte så lätt som det kanske verkar, men nu sitter den där :-) Som synes är det en del jobb kvar fortfarande, sladdhärvan ska bort, sedan behöver vi skaffa en hylla för spelkonsol och spel

4/11, 3

Lång dag blev det, först jobbet förstås. Idag var alla kollegor på plats, skönt för då kunde jag ägna mig helhjärtat åt "mina" sysslor. Idag stod det köttgryta på menyn, jag gjorde två varianter av den plus en vegetarisk med liknande smaker. Det blev lyckat, flera var och hämtade mer efter att de smakat, sånt gör mig glad!
Förutom att laga mat har jag  - som vanligt - städat efter mig, sedan har jag kört, torkat och vikt två maskiner tvätt, plockat upp inkommande varor tillsammans med husmor och läst igenom en hel lunta papper om "säker mat". Haccp, eller egenkontroll av vår livsmedelshantering är ju något vi sysslat med bra länge så det var inget nytt på det viset, men det är ju levande dokument som ska uppgraderas och funderas över emellanåt och det var det jag pysslade med idag. Jag pysslar ju med specialkost - allergier - och då är ju hanteringen extra känslig förstås, det ska ju inte bara vara rätt temperatur på maten utan man måste förstås se till att maten inte blir kontaminerad vare sig före, under eller efter tillagningen.
 
Idag hade vi underbart väder mest hela dagen, soligt och fint, så efter jobbet blev det en långpromenad med Baloo. Tror vi var ute nästan 1,5 timme :-) 
 
När vi kom hem hade jag inte mycket tid på mig innan jag skulle iväg igen, så det fick bli rester till middag, goda rester, så det var inte synd om mig ;-)
 
Kvart i fem-pendeln in till stan sedan och promenad på tjugo minuter så var jag framme vid S:t Eriks gymnasium, där det ikväll var fackligt nomineringsmöte. Jag sitter i valberedningen det här året och blev nominerad till ytterligare en period. Tycker det är ett roligt och intressant arbete även om det förstås ibland känns lite påfrestande med en massa möten och extrajobb. Nu kommer ju årets mest intensiva del för oss valberedare, nu vet vi ju vilka som blivit nominerade så nu kan vi börja intervjua folk, sedan ska vi ta ställning till hur VI tycker styrelsen ska se ut efter årsmötet, sen är det upp till folket som kommer på det mötet att samtycka eller protestera - mycket spännande!
 
Strax innan åtta var mötet över, vi stannade en liten stund efter och bestämde när vi ska ses nästa gång, sedan gjorde jag och några killar ur valberedningen sällskap till T-centralen. En av dem bor åt samma håll som jag så vi hade sällskap även på pendeln, trevligt :-)
 
Det regnade när jag hoppade av vid min station, men jag gick hem ändå istället för att stå och vänta på bussen, sedan tog jag ut Baloo på kvällspromenaden när jag kom hem, tyckte Rolle kunde slippa bli blöt och det var han ju glad över.
Nä, nu ska jag hoppa isäng, "måste" ju spela några ord Wordfeud innan jag sussar också :-)

4/11, 2

Ganska tomt på pendeln IN mot stan så här dags...





4/11, 1

En dryg timmes promenad efter jobbet i finväder är inte helt fel :-)







3/11, 3

Söndag morgon, verkligen Novemberväder, med några plusgrader och dimma utanför fönstret. Baloo och jag tog en promenad, nästan en timme lång, men det var inget vidare skönt utan mest rått och kallt.
 
När jag kom hem käkade jag ett par ägg till frukost-lunch. Idag halvfastar jag, precis som alla andra söndagar, kör inte fem-två som de flesta andra, utan sex-ett. Jag känner inte att det passar att fasta på arbetsdagarna, jag jobbar ju som kock och behöver kunna smaka av det jag lagar, vill inte stå och spotta ut smaktesterna heller, för det känns inte så fräsht.
 
När jag "lunchat" klart tog jag bilen hem till sonen Fredrik och hämtade upp honom. Vi brukar göra gemensam sak någon dag på helgen och åka och veckohandla. Trevligt att ses och det passar bra för honom som inte har vare sig bil eller körkort :-)
 
Idag gick det blixtsnabbt att handla, lite folk i matvaruaffären och vi visste bägge två vad vi skulle ha. När vi var klara åkte vi hem till honom och Tina, lämpade av kassarna som Tina tog hand om - skönt med avbrott i pluggandet. Passade på att ta med oss kartonginsamlingen och dumpa på vägen, sedan åkte vi hem till oss med mina grejor.
 
När det här hushållets matvaror var på plats åkte vi, Fredde, jag och Rolle, till Kungens Kurva. Först fick sig Sea Hund och Katt ett besök för Baloo behövde en säck foder, därefter åkte vi till El-Giganten för Fredde behövde köpa ny skrivare, Tina har stort behov av en när hon gör arbeten till skolan och deras gamla brakade ihop i veckan. Rolle och jag köpte bara en kabel och ett väggfäste - tv:n ska upp på väggen endera dagen :-)
 
Klockan var halv tre när vi kom hem igen så det var dags att ta ut Baloo på promenad igen. Det regnade rätt mycket, så nu blev det bara en kvarts utevistelse - Baloo var inte ledsen för det, han är inte så glad i regn han heller - sol är mycket bättre!
 
 
 
 
Bild från förra sommaren
 
 
 
 
Eftermiddagen har spenderats hemma vid datorn mestadels, sonen Matte lagade middag till sig och sin far - jag halvfastar ju och fixade mitt själv. Glömde bild på maten, men idag blev det två skivor rostbiff, haricot verts och gröna sojabönor samt en kopp kaffe med mjölk. Sammanlagt har jag käkat 420 kalorier idag och det känns lagom.
 
Nä, nu har jag inte tid med detta mer, ska byta om och dra iväg på mitt söndagsnöje; Zumba!
 
 
 

3/11, 2

kombinerad frukost-lunch, när man halvfastar





med lite kaviar, 184 kcal

3/11, 1

Fukt k a n vara fint







2/11, 4

Inte bara jag som väntar på att "Så mycket bättre" ska börja. Ben-tjatet här han tillfälligt gett upp :-)





2/11, 3

Stackars Baloo, han vägrar tro på att tuggbenen kan ha tagit slut trots att jag visat honom..I morgon vill det till att köpa nya!

2/11, 2

Nu har vi krattat lite, rensat hängrännor, jagat en rymling, ätit en korv till lunch och påbörjat vår resa hemåt igen



2/11, 1

på väg ut till landet, ska kratta lite löv och se till stället



1/11, 6

Idol var inte helt lätt i dag, är inte så förtjust i storband, tycker allt blir så rörigt då.Men om man nu ska lyfta fram någon så blir det Jens, trots att JAG inte det lät helt rent :-)

1/11, 5

I väntan på att Idol ska börja kollar jag nyheter i ettan


här ser du "musikrummet" också,som ligger bredvid. Det gjorde vi i ordning nu i somras

1/11,4

Goda svampmackor till lunch för mig och sonen Matte, sedan drog han till kompisar i Köping, någon som skulle ha inflyttningsfest tror jag visst - kul att unga kan få lägenhet någonstans i detta land, fast i Köping vimlar det väl å andra sidan inte med jobb för dem..hur man vänder på sig har man rumpan bak :-/
Min eftermiddag spenderades med att hänga vid datorn en stund, tvätta och gå ut ytterligare en promenad med Baloo.
Ytterligare lite senare åkte jag och köpte ljus, sedan stack jag vidare till Huddinge för att sätta ljus på mormor och morfars grav, det blev fint och stämningsfullt!
Ska försöka hitta på något till middag nu..

1/11,3

Lite svamp blev det också


Nu ska jag dammsuga innan det blir någon Lunch här

1/11,2

Härligt i skogen!



1/11,1

Ledig idag, sitter och äter frukost sedan blir det en tur till skogen med Baloo



RSS 2.0