30/4

ha en trevlig Valborg!

30/4

En ganska tråkig arbetsdag har det varit idag, väldigt lite att göra och då går ju tiden såå låååångsamt. Nå, när man inte har så mycket matlagning får man ägna tiden till städning istället, det behövs ju det också. 
 
Efter jobbet åkte jag till Willy:s i Tumba och handlade. I affären var jag näst intill ensam men jag var ju där så tidigt att folk kanske inte hunnit sluta på jobbet ännu - eller så har de redan "flytt storstan" och tagit långhelg, vad vet jag? Åkte hem och packade upp sakerna, sedan har jag kört en maskin tvätt och lagat middag till mig och Matte - vi åt lite tidigt eftersom bägge ska göra saker lite senare och det är skönt att ha middagen "avklarad" då.

29/4

Lätt mat på jobbet idag som tur var, kände mig inte alls på topp efter mycket dålig sömn och alldeles för eländiga tankar i huvet. Annars flöt dagen på bra, alla var på plats igen skönt nog.
 
Efter jobbet åkte jag direkt hem. Mats var hemma och vi pratade en hel del under eftermiddagen. Han hade märkt att jag inte var så glad i går (det var  i n t e  på grund av honom alltså!) och hade därför bestämt att vi skulle äta gott till middag idag - god mat kan ju göra en glad och jag blev väldigt glad över hans omtänksamhet om sin lilla mamma.
 
Lite nytta blev gjord, har dammsugit hela huset, sedan blev det fika och ännu mer peptalk och prat, så nu börjar jag komma på banan igen, i natt får jag nog sova känns det som :-)

28/4

Måndag och jobbdagen har gått skapligt trots att vi efter bara ett par timmar blev en kvinn kort då en av kollegorna gick hem.
 
Hemma har jag tvättat och sytt upp ett par fritids-jobbarbyxor som var alldeles för långa i benen, annars har inget hänt som jag tänker ta upp här, just nu känns livet ganska pestigt

27/4

Har haft ytterligare en härlig helg på landet. Åkte ut redan i fredags kväll, valde dock en lite dålig tid att åka på, så jag fick köa en del på Essingeleden, men sedan gick det smidigt - man lär av sina misstag, nästa gång försöker jag åka tidigare - eller senare, bara så jag slipper hamna i rusningen :-D
 
På landet har det varit helt underbart förstås, det är så bedårande vackert och rofyllt att vara där, jobba lite, sätta sig en stund, jobba en stund igen, bara njuta av tillvaron. Tyvärr (eller, det är faktiskt lite skönt) så är ju inte möljigheten till att vara uppkopplad något vidare, stället ligger dessutom nästan helt i "telefonskugga" trots att vi pratar tre mil nordost om Uppsala, så att uppdatera blogg är typ nästan omöjligt - jag försökte (den ligger i förra blogginlägget) ju ladda upp en bild i går, och det tog hur lång tid som helst, faktiskt så laddades inte bilden upp för än jag åkt iväg till närmsta by för att handla..Nå, jag har ingen större "ågren" över det, om någon släkting behöver nå mig så finns ju möjligheten att ringa den fasta telefonen :-)
 
Nå, nu är jag hemma i stan igen vilket är med blandade känslor, jag trivs just nu så himla bra på landet att jag gärna hade stannat hela veckan, men, man måste ju knega för att ekonomin ska gå runt. Sedan jag kom hem har jag fått på en maskin tvätt och betalat räkningarna och käkat lite middag. Nu ska jag ta mig en dusch och sedan kika på Mästarnas Mästare på tv

26/4

ute på landet, härligt!




24/4

Jobb idag också förstås, två kvinn kort var vi; en är sjuk och en ledig, men vi klarade oss rätt bra ändå, man hjälps ju åt så gott det går, men det var nog tufft i matsalarna att bara vara två under lunchrusningen istället för tre, eftersom vi serverade kycklingschnitzel idag och "styckesaker" är ju väldans populärt, så åtgången går i rasande takt. 
 
Slutade klockan två idag, som jag ska göra (har ju varit lite si och så med det en tid) Åkte direkt hem och hämtade några säckar med "brännbart" som jag samlade ihop i går kväll, dem åkte jag till återvinningscentralen i Tumba med. Idag var det bara jag och två andra som ville kasta sopor, så det gick väldans snabbt!
 
Väl hemma igen började jag rensa ur ett skåp som jag tänker slänga i morgon när vår förening har en kontainer ståendes i området, det är så pass stort att jag inte får in det i bilen och jag har inte lust att hyra släp bara för den sakens skull, så det passar mig bra att kontainern kommer hit :-) Matte och jag bar ut  skåpet på gården när det var tomt, sedan kånkade vi upp och ut även ett annat skåp som också ska slängas, smidigt att de redan står utomhus så de bara är att "baxa" upp på pirran i morgon eftermiddag när jag kommer från jobbet.
 
Förutom att röja en massa har jag tvättat och lagat mat, idag blev det potatismos och panerad rödspätta, inte dumt :-)
 
 

23/4

Jobb idag som vanligt förstås, inte mycket att orda om arbetsdagen, den flöt på i vanlig ordning. Jobbade över en timme på eftermiddagen, det var väl det enda som är "värt att notera"
 
Efter jobbet åkte jag först och handlade lite matvaror som saknades hemma, sedan stack jag hem med dem. Var i stort sett bara hemma och vände med matvarorna, hade lite bråttom till en date i stan ;-)
 
Vi fikade och pratatde bort en och en halv timme innan våra vägar återigen skiljdes. Innan jag stack hemåt igen gick jag till apoteket och hämtade ut penicillinet jag ska äta för kattbettet.
 
Mats hade redan ätit när jag kom, så jag värmde mig lite mat och åt i sällskap av datorn isället, sedan har jag fixat lite med "viktiga papper", sorterat bort lite ovidkommande saker, som jag ska försöka hinna åka och slänga i morgon efter jobbet. En promenad bort till återvinningsstationen blev det också innan det var dags för kvällsduchen.

22/4

Tillbaka på jobbet efter en alldeles underbar påskhelg. Nå, det har för all del varit helt okey att arbeta också men ledighet i lagoma doser ÄR inte helt fel :-D
 
Idag serverade vi fisk i dragonsås med potatis som huvudattraktion och kålroten som jag förberedde i förra veckan och fryste, som vegetariskt alternativ.
 
Dagen har flutit påganska bra, men jag har känt mig lite sänkt emellanåt för i går kväll (efter dagboksskrivandet) så blev jag biten av Kattis i handen när jag skulle reda ut några av hennes eviga tovor och kattbett är väl lite "giftiga", så kring bettet är det rätt svullet och ömt och varmt och det kändes som om jag hade lite förhöjd temeratur i kroppen - så lite att man inte kan kalla det feber, men ändå så man känner av det.. 
 
Mitt på dagen ringde jag till Närakuten i Huddinge och de gav mig en tid nu på kvällen, så jag har varit där och blivit besiktigad och fått recept på penicillin, en rätt stark tiodagagrskur, för säkerhets skull.
 
För övrigt har jag jobbat över en timme, drygt, på mellanmålet och efter det varit och fikat. När jag kom hem hade Matte nästan middagen klar, en jättegod tonfisksås med pasta, så jag dukade och fixade sallad - vi har bra samarbete :-D
 
 
 

21/4

Vilken underbar påskhelg det varit, har haft det toppen, helt enkelt! I Fredags, landstället över dagen, påskaftonen tillsammans med åtminstone två av sönerna och den enes flickvän, igår och idag landet igen, dessutom bjuden på middag hemma hos föräldrarna i Östhammar, inte fel alls!
 
På landstället blev det mycket jobb, fast det är ju bara skönt förstås, det som blivit gjort - förutom ännu mer krattning (med flera stora träd som står på och precis bredvid tomten, blir det en del löv, dessutom barr och kottar, eftersom det växer ordentligt med tallar precis utanför tomtgränsen) så har det klippts buskar och asp-sly, rensats ogräs och flyttats jord från växthuset och ut på ett av landen.
 
Vid tvåtiden var det dags att åka hemåt igen, tänkte att helgtrafiken kanske inte var så svår ännu då - och hade faktiskt rätt, det flöt på riktigt bra hem! :-D
 
Nu har jag bara packat upp och ringt mamma för att säga att jag är hemma i stan igen, dags att fixa middag till Mats och mig

19/4

En mycket trevlig påskafton har jag haft, den har spenderats nästan till 100% med en av sönerna och till 50% med ytterligare en av dem, plus hans jättetrevliga flickvän
 
På förmiddagen åkte Mats och jag iväg och handlade, först en säck hundfoder som jag lovat Patrik, han har lite svårt att få med sig 12 kilo på bussen, så jag brukar hjälpa honom med det. Sedan åkte vi vidare och handlade maten på Willy:s i Tumba. De hade allt vi ville ha - utom godis!! Det var precis soptomt i alla lösviktsburkar, hemska tanke!! Innan vi ordnade den detaljen i en annan affär på vägen hem så köpte vi varsin hamburgare att ta med hem
 
Väl hemma (med godis och allt) så käkade vi våra hamburgare, sedan mojsade jag ihop en jansson och rullade lite köttbullar. Medan jag som bäst höll på att steka dem kom Patrik, Nelly och Baloo. De hjälpte till med att ordna fram allt vi ville ha och duka och när allt var klart satte vi oss till bords, åt, njöt och hade mycket trevligt!
 
Så småningom drack vi kaffe och moffsade i oss godis samtidigt som vi tittade på en av sagan om ringen-filmerna som gick på tv:n. 
 
Framåt kvällskvisten skjutsade jag hem dem - så de skulle få med sig hundfodret, sedan åkte jag hemåt igen. Nu har jag duschat och packat en del grejor som ska med till landet i morgon bitti. Tänkte premiär-sova där för året, så jag är inte hemma igen för än på måndag eftermiddag, typ

18/4

Skönt med en ledig fredag, jag passade på att åka över dagen till landet, det är så skönt, så skönt, njuter av varje sekund av stillhet.
 
Idag fortsatte lövkrattning, tog stenpartiet, sedan har jag burit bort en massa nedfallna kvistar och grenar, en del som låg på själva tomten och en del som var i det absoluta närområdet - så så slarvigt ut med dem liggande där, bättre att  bära dem längre upp i skogen..  
Påbörjade också lite dikesrensning, men den är långt ifrån klar.
 
Inget regn på i stort sett hela dagen, det duggade en stund, men då var det ändå dags att för en bit mat så det gjorde ingenting.
 
Var hemma i stan igen strax innan sex, då fixade Matte och jag middag. Nu blir det dusch och lite tv eventuellt innan sängen
 
 

17/4, 2

Jobb idag också, även denna dag relativt sett lugn tack vare påsklov, men jag har ändå haft en hel del att göra med matlagning, eftersom det i dag behövde förberedas det som ska serveras på tisdag och som jag inte hinner göra samma morgon. För övrigt har jag städat personalrummet/toan och skurat golv - nästan med tandborste ;-) Lite trevligt påskfikande har vi haft också, husmor gav oss varsin fin, personlig  kaffemugg som vi alla ska ha kvar på jobbet, den var fylld med godis, men det är redan uppätet :-P Vi i personalgruppen hade skramlat till en påskblomma och choklad till henne, så hon blev inte heller lottlös ;-)
 
Efter jobbet åkte jag till Huddinge en sväng och handlade lite, sedan åkte jag hem. Har tvättat och hängt tvätt, hängt vid datorn samt lagat middag. Efter middagen åkte jag iväg en sväng och tog en fika samt tankade upp bilen.
 
 
 
 

17/4

påskpresent från Mita








16/4

Jobb idag också förstås, ganska "lindrig" matlagning och mer städning, eftersom det ju är lov. Idag serverade vi kycklingnuggets med ris och currysås, maten var väl beräknad,  det låg EN nugget kvar i sista blecket när vi stängde :-D
 
Hemma har jag inte gjort så mycket mer än att laga middag och att tvätta lite, annars spenderades eftermiddagen på café - en bra eftermiddag med andra ord

15/4

Tisdag, jobb förstås men mycket lugnare med matlagningen än vanligt eftersom det är påsklov - man hinner städa massor istället vilket ju inte är helt fel :-) Idag har jag kavat upp och ner för stegen, dammtorkat ugnarna på ovansidan och den stora fläktkåpan som omgärdar dem alla, sedan torkade jag hyllor i två förråd och sopade golvet i dem lite mer noggrant än vanligt - under nedersta hyllan där det är en decimeterhög glipa ner till golvet sopas inte varje dag precis. 
Arbetsdagen avslutades med arbetsplatsträff för oss i köket, det blev ett väldigt bra möte där vi avhandlade en hel drös med frågor
 
På hemmafronten har jag inte gjort så mycket bloggbara saker idag, mest bara middag faktiskt, lagade korvstroganoff och ris, vilket var uppskattat :-)

14/4

Påsklov har vi denna vecka där jag bor. Jag har ju inte ledigt för den sakens skull, det finns en massa elever som ska ha mat ändå - alla som går på fritids, eftermiddagsklubben och några högstadieelever som går lovskola för att höja sina betyg. 
 
Förutom att laga mat till dem så bjöd vi dessutom speciellt in vaktmästarna, lokalvårdarna och några från kontoret på lunch. Det är något vi gärna gör någon av lovdagarna, bara för att det är trevligt att äta tillsammans och dem vi bjuder brukar gilla detta lilla evenemang
 
När lunchen var uppäten städade vi och gick hemåt. Jag åkte direkt hem idag och ringde försäkringsbolaget för att flytta över bilförsäkringen på mig, jag köpte nämligen mazdan av Rolle i helgen, så nu är jag, personligen, bilägare för första gången sedan åttiotalet! :-)
 
Sällskapade med Matte in mot staden sedan, han skulle möta upp bröder och senare även sin pappa för att gå och kolla när Hammarby spelade fotboll, jag skulle till facket för att träffa fackliga kamrater, äta lite middag och sedan gå på styrelsemöte i egenskap av valberedare. Mötet var bra och lagom långt, drygt två timmar - skönt, eftersom jag sov som en kratta i natt och därmed var/är rätt trött och därför ska jag nu gå i säng!

13/4

En riktigt skön söndag ute på landet har jag haft. Inte så soligt idag, men emellanåt bröt den igenom, blåsigt var det stundtals också, men vinden kom från ett sånt håll att den inte störde mina förehavanden särskilt mycket.
 
Mest har jag krattat löv - det finns det mycket av - sedan blev hängrännorna rensade, det var en hel del barr i dem, särskilt på baksidan av huset, men det är ju inte så konstigt, skogen där består mest av tall. Varmt nog var det för att kunna dricka kaffe ute, så himla underbart att sitta där och fika och lyssna på fågelkvittret, en riktig Lisa för själen!
 
Vid halv fyratiden var det dags att styra bilen mot storstaden igen, var hemma vid halv sex, så idag har jag inte vare sig yogat eller varit på zumba, trädgårdsarbete fick räcka tycker jag.
 
 

12/4

Härligt väder idag, kändes som vi äntligen fått vår (igen, efter höstrusket som varit några dagar) På förmiddagen åkte jag in till stan, fikade och promenerade. Var och kollade på träden nere vid Kungsträdgården, men de var inte speciellt utslagna ännu.

 

Hem och åt "middag"på eftermiddagen sedan åkte jag och familjen in till stan för att gå på Özz Nujens show, innan den började hann vi med att gå och fika lite också, mycket trevligt.

 

Showen var jättebra, mycket allvar, men också så mycket skratt att jag hade nästan kramp i kinderna ett tag :-D Han berättade på slutet att han kommer ge två extrashower, eftersom det varit sånt tryck på biljetterna, då kör han inte på Rival utan på Cirkus istället. Har du möjlighet så är det något jag rekommenderar alla att se :-)

 

Åkte hem direkt efteråt och nu är det bara sängen som gäller, känner mig jättetrött.


11/4, 2

Fredag, mycket efterlängtad faktiskt, har varit en intensiv arbetsvecka med mycket arbete med maten och drygt fyra övertidstimmar. Låter kanske inte så mycket, men i mitt arbete förekommer övertid sällan, så när det då blir typ en timme per dag extra under en period så känns det mastigt. Idag slutade jag dock ordinarie tid, eftersom husmor förbarmade sig och stannade på mellis istället för mig.

 

Efter jobbet åkte jag hem och hämtade Matte, sedan åkte vi till Willy:s och handlade - typ allt var slut hemma. Sedan åkte vi hem och packade upp.

 

Efter någon timme lämnade jag huset och stack iväg för en fika och lite prat med en kompis, sånt behövs ibland, vännen hade spenderat hela dagen på sjukhus och vi behövde helt enkelt ses en stund.

 

Sedan åkte jag hem till familjen igen och vi grejade middag. Idag åt vi pulled beef (fabrikstillverkad) den var jättegod tillsammans med sallad, sås och pitabröd.

 

Nu sitter jag och tittar på en dokumentär om Barbro Hörberg, som jag faktiskt har sett uppträda live en gång, fast hon dog redan 1976


11/4

Idag får vi tårta, skolan bjuder!




10/4

Torsdag och jobb förstås, idag serverade vi sjömansbiff till lunch, så jag hade - typ - inga allergiker att ta hänsyn till, bara vegetarianer. De fick en rätt liknande sjömansbiff, med sojaprotein, potatis, morötter och palsternacka.

 

Inte jättemycket förberedelser till i morgon hade jag heller, så idag har jag hunnit med en del annat, till exempel städning och ihopsnickrande av kommande matsedel. Under lunchen hjälpte jag till en del i disken också, fast de var redan två där inne :-)

 

Idag hade vi besök av en kvinna som kom från SkolmatSverige. Hon kollade hur vår servering fungerade, hur stort utbud av rätter vi har, grönsaker och annat som handlar om man skolmaten, dessutom pratade hon med våra matgäster - stora som små, både ställde frågor och svarade på dem.Jobbade på mellis även idag.

 

Efter jobbet åkte jag till Tumba för ett besök på banken hos min personliga bankman. Vi pratade pension och bytte lite pensionsfonder samt fixade ett nytt lite mer långsiktigt, vanligt sparande i fonder. Trodde att vårt möte skulle ta ungefär en halvtimme, 45 minuter, men vi blev sittandes i 1.5 timme!!!

 

På kvällen blev det inget vettigt gjort, bara dator, telefonprat - både med tal (pappa) och sms (mest med bror min), wordfeud, dusch och middag.


9/4

Mycket på jobbet även idag, först med huvudrätten för idag - panerad fisk och potatismos, det är ju en del att ta hänsyn till då, både med glutenfritt alternativ till fisken, mjölkfritt potatismos, fiskallregiker och vegetarianer, sedan var det förberedelser till i morgon då vi har sjömansbiff - vegetarianerna ska ju ha något köttfritt liknande är det tänkt och de förberedelserna var tvungna att vara klara innan halv elva för då behövdes "mina tjänster" i diskrummet under lunchrusningen.

 

Jobbade över mellis även idag.

 

Riktigt skitväder har vi haft idag också, först ösregn typ hela dagen och på eftermiddagen var det till och med snöblandat - verkligen den perfekta dagen att byta till sommardäck på bilen *not*

 

Nå, jag gjorde det skönt nog inte själv utan anlitade en däckfirma här i närheten, var ju och beställde tid i måndags. Lämnade in vinterdäcken på förvaring också, skönt att slippa brångla med dem till landet igen, även om förvaringen kostar en femhundring.

 

Hemma har jag inte gjort ett jota idag, har bara inte haft varken ork eller lust. 


8/4

Mycket jobb idag för min del, först med några olika varianter av tomatsoppa, sedan med förberedelser inför morgondagens mat - jag har tänkt att servera grillade grönsaker som vegetariskt alternativ och det brukar gå åt en hel del då, så jag har skurit grönsaker "för brinnande livet"

 

På eftermiddagen jobbade jag på mellanmålet också, sedan fikade jag med en vän innan jag åkte hemåt.

 

Eftermiddagen/kvällen har ägnats åt middagslagning, hushållsstök och en stund vid datorn, nu ska jag ta mig en varm härlig dusch - ruggigt väder ute så jag känner mig frusen..


7/4

Måndag och jobb igen, trist väder ute, men det har ju inte så stor betydelse när man jobbar inomhus - mer än att man känner sig lite trött och låg när det aldrig blir riktigt ljust...

 

På jobbet var alla som skulle, på plats.  Idag serverade vi kalpos, vilket är ganska lindrigt för min del - bara vegetarianer, minus gluten och minus soja att tänka på, men idag fick vi en otrolig mängd med varor - tre rullburar med grönsaker och fem rullburar med frys- och kollonialvaror, så vi har haft att göra ändå..

 

En kollega är sjukskriven veckan ut och av den anledningen jobbade jag på melliset idag och så kommer det nog bli de flesta av dagarna denna vecka.

 

Efter jobbet åkte jag och fixade en däckbytartid till senare i veckan och så handlade jag lite innan jag åkte hem.

 

Hemma blev det lite småpyssel, tvätt bland annat, sedan middag och wordfeud.

 

Klockan nio ska jag kika på första avsnittet av den danska serien Arvingarna. Danska serier brukar ju vara bra så man kan ju hoppas att även denna är det?


6/4

I morse när jag vaknade var det duggregn, men jag hade sett på vädret att det skulle bli bättre under dagen och att norr om stan skulle det vara bättre än här där jag bor, så jag tog en tur ut till landet även denna helg.

 

Mamma och pappa börjar ju bli till åren och kan behöva några handtag där ute och jag tycker ju att det är ett ganska skönt för både kropp och själ att komma dit och jobba lite.

 

Om några veckor hinner jag väl inte göra det i samma utsträckning, då min flytt närmar sig, så det är väl bäst att spendera lite tid där nu medan tid finnes.

 

Idag blev det mest lövkrattning och en koll på vad som behöver göras den närmsta tiden, skulle tro att kompostgrävning och rensning av dikena ligger på lut under kommande helg/er, men man hinner inte så mycket på en dag när man måste spendera typ halva med att köra dit och hem tyvärr och ännu är det lite för kyligt för att sova över tycker jag, det tar så mycket energi att värma upp hela huset så det blir "beboeligt" under en helg, nu när jag bara är där över dagen värmer man bara upp köket, så det går att fika och äta där.

 

Ja, det är vad jag har gjort idag, nu ska jag duscha så jag är klar innan Lilyhammer börjar, sedan blir det nog sängen rätt omgående, man blir trött av lantluft och "kneg" :-)


5/4

En riktigt skön lördag där både nytta och nöje ingått, har jag haft idag.

 

Vaknade jättetidigt (för att vara helg och för mig) klockan 6 och kunde inte somna om - låg dock och drog mig både länge och väl, så upp gick jag inte förrän halv åtta.

 

Käkade frukost och läste nättidningen och tog det allmänt lugnt fram till strax innan nio, då det var dags att bege sig in mot stan.

 

Strax innan tio mötte jag upp med en kompis vid t-centralen, sedan gick vi bort till Hötorget och blodgivningscentralen för att lämna ett bidrag.

 

Jag brukar ju använda blodbussen, men den är ju i mina trakter på tisdagar och just den här tisdagen som kommer ska jag troligen jobba över och hinner inte innan stängning - dessutom ska jag ju snart flytta och då kommer inte blodbussen vara något alternativ ändå, så det var lika bra att prova något nytt ställe. Tyvärr fick jag höra att just detta tappställe kommer stänga till midsommar, det är för få som hittar dit, så jag hamnar väl på Södertappen nästa gång gissar jag, och det är väl i och för sig inget fel i det.

 

Efter blodgivningen tog vi en fika och snackade bort någon timme, men sedan skiljdes våra vägar och det var dags att åka hemåt.

 

Eftersom det var fint väder hoppade jag av pendeln en station tidigare och promenerade från Flemingsberg, fin och lugn väg :-)

 

Väl hemma plockade jag och donade en stund, vattnade blommorna, hängde tvätt, tvättade toan och dammsög, sedan sorterade jag skräp och gick iväg med det till deponin, men resten av eftermiddagen och kvällen har jag mest slappat bort, har suttit vid datorn och kollat på lite tv-program som jag missat och så där - Rolle "ockuperar" tv:n i vardagsrummet och kollar på "typ 100 avsnitt" av Top Gear via Netflix som jag inte har lust att se.


5/4

blommande vitsippor, då är det vår!





4/4

Arbetsdagen flöt på bara bra idag, börjar efter fyra dagar så smått få in rutinerna kring vår ny-gamla skickning.

 

Idag var det för min del en arbetsdag med ganska lagom mycket arbete - hade att göra mest hela tiden, men kände ingen stress.

 

När lunchdisken var som mest intensiv, vid halv tolvtiden hjälpte jag till både i disken som "trea" där inne men bar även ut lite tallrikar och annat som saknades i matsalarna, sedan tog jag hand om komposthinkarna vilket den som är i diskplocken brukar uppskatta -det är nämligen egentligen en uppgift som är kopplad till den som har diskplocken, men det är en ganska tidsödande uppgift som man mer än gärna vill ha hjälp med, om det går - det gäller nämligen att handgripligen gå igenom matavfallet innan det åker ner i kompostkvarnen, för åker det med ett bestick ner i kvarnen så fastnar det mellan knivarna i kvarnen och det är inte alltid som våra vaktmästare lyckas få bort eländet utan det kan resultera i att man är tvungen att tillkalla någon utifrån som får skruva isär hela maskinen och det kostar inte precis gratis..bestick hittar man nästan varje dag i någon av alla hinkar med matavfall, fattar inte att det ska vara så svårt att lägga dem på rätt ställe i diskinlämningen..?

 

På fikat idag hade vi "kalas" - två av kollegorna skulle firas med tulpaner, den ena fyllde år förra helgen, den andra fyller i morgon :-) Gott fikabröd fick vi också! :-P

 

Efter jobbet åkte jag på "date" med en kompis, även vi tog en fika ihop, mysigt! Sedan stannade jag till på Willy:s och handlade lite mjölk och annat som var nästan slut hemma.

 

På eftermiddagen blev det en del slappande vid datorn, lite pappersordnande och en kort promenad till postlådan. Nu blir det strax en dusch, sedan ska jag se om jag hittar något att se på tv innan det är dags att knyta sig


3/4

Jobbet idag var ganska tråkigt, såtillvida att det i stort sett bara handlade om att värma mat, vi hade ju pannkakor som huvudattraktion idag. Dessutom var alla som skulle, på plats, så jag behövde inte jobba i disken under lunchrusningen och till i morgon var det i stort sett inga förberedelser, eftersom det är spaghetti och köttfärssås då - inget som behöver lagas i förväg och inget som behöver läggas upp med andra ord.

 

Så, vad har jag DÅ pysslat med under mina åtta timmar på jobbet? Jo, städning, städning och åter städning - samt lite tvätt :-D

 

Efter jobbet åkte jag direkt hem och tog en lång skön promenad med Baloo som vi ju har varit "barnvakt" åt i två dagar. Fem kvart var vi ute ungefär :-)

 

När vi kom hem satte jag igång en maskin tvätt, pulade med lite hushållsgöromål och sedan fixade jag lite middagsmat. Efter middagen åkte jag och Mats hem till Patrik och Nelly för att lämna tillbaka Baloo. Där blev vi kvar på en stunds fika och trevlig samvaro.


2/4

Arbetsdagen har till stor del bestått i att steka pannkakor, iallafall förmiddagen. Den ena stekpannan "bråkade" en bra stund med mig, mina mjölk och äggfria pannkakor bara gick sönder eller fastnade, mycket irriterande, men det berodde säkert på att jag inte använt den stekpannan på länge, så den behövde "köras in" lite, för efter typ sju försök så blev de helt plötsligt lika fina i den pannan som i den andra - skumt :-).

 

När pannkakorna var klara var det dags att gå vidare in i disken. Där inne blev det en riktigt bra dag för långa stunder var vi tre där inne eftersom även husmor handräckte idag. Jag kutade lite ut i matsalarna med bestick och annat som var slut också när så behövdes. När min egentliga arbetsdag var slut stannade jag över en timme på mellis också, eftersom hon som skulle haft mellis idag jobbade nere i annex-skolan, Matte var snäll och tog ut Baloo på en kort promenad, så han skulle "hålla sig" tills jag var hemma från jobbet.

 

När jag kom hem gick vi en lite längre promenad, var ute i dryga timmen i det sköna vårvädret :-)

 

Resten av eftermiddag/kvällen har jag inte gjort så mycket, lite hushållspyssel och häng vid datorn blev det innan kvällsduschen och nu blir det lite tv;  just nu kollar jag finalen på Sveriges Mästerkock, sedan blir det 100% bonde innan sängdags - Rolle har lovat att ta kvällsprommisen med Baloo så den "slipper" jag


1/4

På jobbet hade jag ovanligt mycket att göra, men så kommer det att bli - åtminstone ett tag - framöver, eftersom vi fått tillbaka en av våra skickningar.Det är inte helt säkert att det kommer förbli så, men fram till sommarlovet blir det i vilket fall som helst, sedan får vi se.

 

Lite ringrostig känner man sig så här i början, men jag lär väl snart komma in i portionsantalet och dieterna igen, även om just det här skicket har mycket av den varan.

 

Idag serverade vi dessutom fisk i smögensås, så det var rivstart ordentligt, med alla möjliga allergier; -fisk, -gluten, -skaldjur, -mjölk, plus vegetariskt alternativ och potatiskokning. Den brukar vi inte behöva göra till det här skicket, men eftersom det var deras första dag så fick vi göra det, i normala fall skickar vi deras potatissäckar på en vagn dagen innan serveringen, så de hinner hälla upp och koka potatisen själva, men, de hade ju ingen vagn från oss i går och därmed ingen potatis att koka.

 

Nå, jag hann med allt jag skulle göra, fast lite stressad var jag allt en stund.

 

Resten av dagen har gått till förberedelser inför i morgon och sedan blev jag ännu mer stressad, för jag gjorde något jag borde gjort redan förra veckan, kollade pannkakor på diethyllan i frysen och upptäckte att jag hade betydligt färre hemma än vad jag hade tänkt mig, så i morgon får jag nog steka en del för att det ska räcka till torsdagens servering - tur att jag såg det redan nu, så jag iallafall hinner.

 

De "värsta" dieterna har jag köpepannkakor till, både "minus mjölk och ägg" och "minus mjölk och gluten", så jag behöver bara steka typ 70 stycken "minus mjölk"

 

Efter jobbet åkte jag och handlade kattsand och deodorant, som jag missade sist jag veckohandlade, sedan åkte jag förbi apoteket och köpte lite nozeoil också för det behöver jag just för tillfället.

 

Väl hemma satte jag igång en maskin tvätt, sedan har jag spenderat eftermiddagen med att prata i telefon, hänga vid datorn, att panera och steka rödspätta med potatis och spenatstuvning till middag.

 

Efter maten åkte jag hem till Patrik och hämtade Baloo för han ska bo hos oss i ett par dagar då det kört ihop sig i Patriks och Nellys veckoscheman, på torsdag kväll ska han återlämnas :-)


RSS 2.0