31/1

Fredag och jobb förstås. Idag lagade vi chili con carne och det kan ju de flesta äta, så jag hade lindrig matlagning - bara det vegetariska alternativet och mat till en som inte kan äta vita bönor.

 

Efter matlagning och förberedelser till måndag fortsatte jag att städa på eftersatta ställen, sedan hjälpte jag till lite här och var där det behövdes.

 

Åkte hem direkt efter jobbet, slängde på en maskin tvätt, sedan tog jag ut Baloo. Ungefär 45 minuter gick vi. Lite tungt att gå idag, det har rasat ner en del snö, men Baloo var glad och sprallig, rusade fram och tillbaka i snön och verkade trivas.

 

Väl hemma igen har jag mest slappat, lite hushållsarbete blev det förstås, hängde tvätten och slängde på ytterligare en maskin, annars har jag mest suttit vid datorn och kollat på nybyggarna och på en clown till kaffet på kanal 5play.

 

Strax innan nio vill Baloo ut igen, både Rolle och jag gick med honom. Riktigt skönt väder ute nu, blåsten har i stort sett mojnat och det var några minusgrader. Väldigt vackert när all nysnö ligger!

 

Nu ska jag hänga tvätten, sedan se om det är något på tv, men sedan blir det nog rätt tidigt i säng, känner mig trött ikväll.


30/1

Torsdag, jobb som vanligt förstås. Idag var vi bara en kvinn kort, så jag har fått massor med saker som legat efter gjorda. Men först lagade jag förstås mat.

 

Grytan som den andra kokerskan lagade idag var det inga allergener alls i (inga som vi har iallafall) så jag kunde ägna mig helt åt det vegetariska alternativet - lyxigt. Gjorde en gryta med liknande smaker som huvudattraktionen, men med mer grönsaker i och sojaprotein istället för kött.

 

Resten av dagen har jag - som sagt - städat, sedan kom det en hel del varor som husmor och jag hjälptes åt att plocka upp och när jag inte hade något speciellt att göra gick jag in i disken och hjälpte till lite där.

 

Efter jobbet skyndade jag mig hem och ut med Baloo eftersom jag sedan skulle till stan på möte. Kallt som attans var det, så jag tror Baloo tyckte det var okey att vi bara gick en halvtimme.

 

Mötet gick relativt snabbt idag, var hemma redan klockan åtta.


29/1, 2

Onsdag - veckan går i rasande fart, liksom månaden, hinner liksom inte med..?!

 

Jobb idag som vanligt, idag hade vi panerad fisk, potatis och filsås som huvudattraktion och som vegetariskt alternativ körde jag mina kidneybönsbiffar som jag kämpade så hårt med att få färdiga igår. Oljade in blecket innan jag värmde upp dem och de blev faktiskt inte så torra som jag befarat.

 

Medan biffarna värmde sig i ugnen passade jag på att städa personalrummet, ligger ju efter en del med sånt eftersom vi har haft personalbrist både förra och hela den här veckan, vissa saker får helt enkelt en lägre prioritet, men nu är det rent och fint igen :-)

 

Under lunchrusningen jobbade jag i diskplocken för 8:e dagen i rad. Idag hade mellanstadiet utflykt, så vi hade färre gäster, skönt nog. Lite turligt också, för mitt i diskrusningen var jag tvungen att åka till annex-skolan med mer fisk eftersom eleverna ätit mer än de borde. Visst det är positivt att de faktiskt gillar fisk, men trist när de äter (eller tar) mer än vad vi rekommenderar, det ställer en massa följdproblem liksom..

 

Efter fikat städade husmor diskrummet medan jag städade mina köksdomäner och tog ut soporna.

 

Åkte hem direkt efter jobbet och tog ut Baloo. Idag gick vi en riktigt rask promenad, den brukar ta nästan 1,5 timme i vanliga fall, idag tog vi den på en timme. Det blåste rätt kallt ute, men annars var det rätt skönt ute, tyckte till och med att jag skymtade solen en stund, men det kan ha varit en synvilla - den har lyst med sin frånvaro så pass länge nu att jag nästan slutat tro på dess existens.. :-/

 

Lite vanligt hushållsarbete blev det hemma, men till middag blev det bara veckans olika rester, jag åt upp det sista av sjömansbiffen från i lördags, den var lika god fortfarande ;-)

 

Nä, nu ska jag kolla Sveriges Mästerkock innan vovvenad och sänggående


29/1

Baloo gömmer pinne









hålet var dock inte lika brett som pinnen, men det bryr vi oss inte om ;-)

28/1

Sov knackigt i natt, vaknade klockan två och slumrade kanske en liten stund sedan, men i det stora hela så sov jag inget mer i natt. Vid fyra gav jag mig och gick upp istället, då hade det bara varit enerverande att somna när klockskrället ändå skulle ringa 04:40.

 

Två kvinn kort på jobbet även idag betydde massor av jobb för min del, dels laga dietmat till minus mjölk och minus gluten, dels förstärkt mat till diabetikern eftersom vi hade tomatsoppa idag. Massor av förberedelser till i morgon då jag (på matsedeln) "lovat" hemgjorda kidneybönsbiffar, det var bara att sätta igång att mosa potatis och bönor i massor, krydda och steka biffar, blev ungefär 200 stycken. Testade att steka dem i ugnen denna gång, det gick betydligt snabbare, men de blev lite torra - smaken blev bra iallafall :-) Får värma dem försiktigt i morgon så de inte blir ännu torrare bara..

 

Fem i halv elva var jag någorlunda klar med allt inklusive städning av arbetsplatsen, halv elva började lunchrusningen och jag fortsatte min dag med att plocka disk och köra grovdisk. Eftermiddagen såg likadan ut som gårdagen, husmor och jag bytte plats och jag fick städa mina köksdomäner.

 

Rolle hade inget jobb idag heller, så han tog ut Baloo på eftermiddagen, skönt att slippa faktiskt, trots att det ändå var hyggligt väder idag.

 

Har hittills ägnat kvällen åt att slappa, spela Wordfeud, fixa middag, raka tovor av Kattis (världens dreadlocks nu igen...) och att betala räkningar, snart blir det kvällspromenad med Baloo, sedan ska jag nog somna till Veckans brott i ettan


27/1

Måndag och tillbaka på jobbet i vanlig ordning. Idag hade vi ugnsgratinerad falukorv och pasta som huvudattraktion, så jag hade ganska lätt dietmatlagning, bara "minus mjölk" att fixa mat till och sedan gjorde jag någon slags pastagratäng till vegetarianerna. Den blev god tycker jag, men såsen torkade in i pastan alldeles för mycket efter en stund och det är svårt att göra något åt. Om man slår på mer sås så blir det bara deg av pastan tyvärr.

 

Idag var kollegan som var sjuk förra veckan tillbaka, men i gengäld var två andra sjuka. Som tur var så hade jag inte jättemycket i förberedelser till i morgon då det är soppa, så jag kunde spendera lunchrusningen inne i diskrummet med en kollega.

 

Efter fikat blev jag avbytt av husmor som städade diskrummet efter mig medan jag tog hand om städningen av mina domäner ute i köket.

 

Stannade kvar en timme för att jobba på mellanmålet också. Rolle hade jobb idag, men bara i sex timmar, så han tog Baloo på eftermiddagsrundan. Skönt tyckte jag, dels för att jag var lite spak efter jobbet, dels för att det var så otäckt väder ute - inte så kallt temperaturmässigt, bara ett par minus, men sticksnön yrde och det blåste ganska mycket, så det kändes som minus tio..

 

Istället slängde jag på en maskin tvätt och så småningom började jag med middagen, idag panerade jag rödspätta och gjorde potatismos.

 

Nu ska jag kika på lite nyheter innan jag går en runda med Baloo, tänkte vara tillbaka till nio för jag är lite nyfiken på nya serien som börjar i ettan ikväll, kan bli bra tror jag


26/1, 2

Mycket utevistelse har det blivit idag, skönt med lite sol för ovanlighetens skull, fast det  k u n d e  ha fått vara varmare. Tycker det kändes rått och kallt trots att vi bara hade 2-3 minusgrader, snålblåst var det också.

 

Först var jag ute med hunden i nästan en timme, sedan fick Rolle och jag för oss att åka in till stan för Rolle ville se om han kunde hitta några handskar. Vi gick min "vanliga" sväng, från T-centralen ner till Sergels Torg, sedan mot och igenom Gamla Stan, vidare över Slussen och bort till Medborgarplatsen, där Stockholms Södra station ligger. Där hoppade vi på och åkte hem igen. Inga handskar hittade vi som var värda priset - ett par som han ville ha hittade vi, men 800 spänn kändes väl saftigt.

 

Hemma blev det sen lunch, Rolle tog några mackor, jag en massa grönsaker och kycklingfile´eftersom jag kör halvfastedag.

 

Sedan var det dags att gå ut med vovven igen, nu gick vi till skogen och var ute en dryg halvtimme.

 

Väl hemma igen kollade jag på stjärnorna på slottet på svt play, sedan bytte jag om och gick iväg för att köra två träningspass; poweryoga och zumba.

 

Har precis kommit hem, kokte två ägg till middag som jag just ska slänga i mig innan duschen den sköna! Sedan blir det lite tv-tittande innan sängen kallar


26/1

blev en tur i skogen som eftermiddagspromenad





25/1, 2

Lördag, skönt efter en ganska arbetsam vecka. Hade hoppats på lite sol ute idag också, men den lyste endast med sin frånvaro.

 

På förmiddagen gick Baloo och jag som vanligt en lite längre promenad, lite drygt en timme blev det. Han fick gå i flexikopplet idag, sprang som en tok emellanåt :-)

 

Vid tolvtiden mötte jag upp med sonen Fredrik som ville hänga med och veckohandla på Willy:s. Ingen av oss skulle ha jättemycket varor idag, så vi var klara på en halvtimme :-D

 

När jag släppt av Fredde hemma hos sig tankade jag upp bilen som var i det närmaste tom, sedan åkte jag bort till Kungens Kurva och köpte mat till Kattis - typiskt att jag glömde det här om dagen då jag ändå var på djursjukhuset med Baloo, det är ju där vi köper Kattis´foder.

 

Ja, sedan åkte jag hem och packade upp matvarorna iallafall.

 

Patrik hade kommit på besök när jag var iväg, han stannade några timmar. Stackarn, han och Nelly hade råkat ut för inbrott i veckan, någon hade gjort hål i fönstret, varit inne och tagit Nellys surfplatta, lite småpengar och ett guldhalsband. Tv:n hade de lämnat (ibland är det tur att man inte är så rik och bara har en gammal tjock-tv, då får man iallafall ha den ifred)

 

På eftermiddagen förberedde jag lite middagsmat, sedan gick  jag, Patrik och Baloo eftermiddagspromenad. Patrik skulle mot Flemingsberg, så vi följde honom halvvägs innan vi vek av och fortsatte vår vanliga 40-minuterspromenad.

 

När Baloo och jag kommit hem fortsatte jag med maten som idag skulle bli sjömansbiff. Den blev god och klar vid sextiden.

 

Efter middagen har jag mest bara hängt vid datorn och spelat Wordfeud men nu blir det tv och Wordfeud :-)


25/1

Långpromenad på lördagsförmiddagen










24/1

Personalbristen bestod även idag på jobbet, men vi var bara en kvinn kort iallafall.

 

Jag hade rätt mycket att göra på morgontimmarna, hade svårt att få bra smak på både min mjölkfria färsröra och den vegetariska, men till sist satt smakerna någorlunda iallafall - fick en del beröm av matgästerna, så helt ute och cyklade var jag ändå inte.

 

Under lunchrusningen jobbade jag - som hela veckan - i diskplocken, funkade bra för jag hade inte så mycket förberedelser till måndagen att tänka på.

 

Efter fikat blev jag avlöst av husmor, hon fixade det resterande i disken så jag åtminstone kunde skura köksgolvet en gång den här veckan och det var sannerligen välbehövligt!

 

Efter jobbet åkte jag direkt hem. Slängde på en maskin tvätt, sedan gick jag ut en timme med Baloo. Han verkar inte ha obehag av förlusten av klon, gillar väl inte att ha "skon" på, men han kutar obehindrat och verkar glad. Idag mötte vi ett gäng killar från gymnasiet här intill där vi bor, de kollade på Baloo och kommenterade att han var gullig med sin sko :-D

 

På kvällen har jag inte gjort mycket annat än tagit det lugnt, hängt mest vid datorn och kollat på Nybyggarna och en clown till kaffet, bägge på kanal 5 play. Nu ska jag ta ut Baloo på kvällsrundan, sedan hoppar jag in i duschen och direkt i säng - trött som en gnu!


23/1

Det blev en världsalång lång dag idag, så dagboken får väl i gengäld bli kort.

 

Mellan sex och drygt tre jobbade jag, först matlagning på morgontimmarna, diskplock på lunchrusningen på grund av personalbrist och till sist även på mellanmålet, också på grund av personalbrist.

 

Efter jobbet tog jag bilen direkt till Tullinge station och sedan hoppade jag på tåget och drog in till stan för lite valberedningsarbete. Idag blev det långsittning med en hel del givande argumentering, vi kom långt i vårt arbete men har fortfarande inte riktigt kommit i mål. En del av tiden använde vi också till att skriva vår del av sektionens årsberättelse.

 

Strax efter nio var vi klara, hann med 21:16-tåget från stan - det var skönt att ha bilen nere vid stationen, kom hem blixtsnabbt ju ;-)


22/1

På jobbet idag var vi två kvinn kort, en är sjuk och en ledig på onsdagar.

 

Huvudattraktionen var blodpudding, tätt följd av potatisbullar, så jag har haft minimalt med matlagningsarbete kan jag säga, mest har jag nog hållit till i diskrummet både för att köra morgondisken och sedan för att vara diskplockare under lunchen. Några minuter tidigare stack husmor och jag från jobbet, skulle hämta arbetsskorna som vi beställde i förra veckan på väg hem från jobbet. Nu ligger de i min baklucka i väntan på att nästa arbetsdag ska börja :-)

 

Rolle hade inget lastbilsjobb idag, vilket var lite skönt med tanke på Baloo och hans tass. Vovven var lite orolig natten som var, han var nog mest hungrig om jag känner det matvraket rätt ;-) Baloo verkar iallafall inte ha ont, men han är lite tycker varken om att vara bandagerad på tassen eller ha tratt runt halsen, men ettdera är han tvungen till för han kan ju inte låta bli att slicka på sin tass. Skönt att ha lite extrabevakning på honom första dagen ändå. Hemma har jag hushållsarbetat lite, men mest har jag (som vanligt) hängt vid datorn eller spelat wordfeud


21/1

Usch det blev en lång dag det här också (eller, alla är väl lika långa, men somliga lite mer innehållsrika)

 

På jobbet gjorde jag grönsaksrisotto, kokade potatis och mat till "minus gluten", "minus lax" och "minus fisk" Hade inga egentliga förberedelser till i morgon, vilket passade bra eftersom jag spenderade lunchrusningstiden med att plocka disk - personalbrist fortfarande med andra ord.

 

Efter jobbet åkte jag direkt hem, satte igång en maskin tvätt innan jag tog ut Baloo. Idag gick vi jättekort, bara runt kvarteret eftersom jag ville åka så fort som möjligt och sätta mig på djursjukhuset, tänkte att ju tidigare man kommer desto kortare akut-kö lär det vara. På vägen dit hämtade vi upp Patrik som ville följa med.

 

Strax efter tre kom vi dit och runt halv fem fick vi träffa en sköterska. Sedan blev det väntan på "doktorn" som beslöt att klon måste bort (visste jag redan, vis av erfarenhet sedan förra vinterns klo-operation) Sedan var det väntan igen, på att sköterskan skulle komma med den lugnande sprutan, väntan på att han skulle somna och sova tillräckligt djupt. Under själva klodragandet fick Patrik och jag gå ut i väntrummet och ta en kopp kaffe och ungefär tjugo minuter senare fick vi komma in till Baloo igen.

 

Han var trött, ville  i n t e  vakna, sedan vinglig och rätt borta i skallen när vi gick ut till bilen (3650 kronor fattigare, försäkringen täcker väl drygt hälften sedan...)

 

Skjutsade hem Patrik till sig sedan, själv var jag hemma strax efter sju.

 

Två ägg fick det bli till middag, de andra hade redan ätit, men tydligen blev inget kvar till mig. Förutom att få i mig något att äta och att skriva dagbok har jag ägnat resterande tid av timmen som gått till att hänga tvätt och tömma en full, ren maskin med disk och stoppa in familjens middagsdisk..

 

Sur, jag? Inte då.. 


20/1

Måndag och jobb precis som vanligt. Idag hade vi kycklinggryta som huvudattraktion, en variation på den gjorde jag (mjölkfri) och en vegetarisk med ungefär samma kryddning fast på sojaprotein istället för kyckling.

 

Ganska mycket förberedelser till i morgon hade jag sedan, ska göra en grönsaksrisotto då så jag förberedde själva grönsakerna med ansning, kryddning och förstekning i ugnen, sedan städade jag snabbt min plats i köket eftersom jag på grund av personalbrist skulle hoppa som diskplockare under lunchrusningen. Det var ganska mycket att göra där inne, men när det var som stressigast kom husmor in och tog grovdisken skönt nog. Efter fikapausen plockade hon sedan disk medan jag städade resten av "mina" döksdomäner och tog ut soporna.

 

Åkte hem en stund efter jobbet, men jag behövde inte gå med Baloo idag för Rolle var tidig hem från jobbet och jag skulle iväg på valberedningsmöte - skönt att hinna sätta sig en stund innan det var dags att dra in till stan :-)

 

Idag hade vi tre intervjuer, de sista, så nu börjar själva arbetet med att få ihop ett förslag till styrelse. Strax efter åtta var vi klara för dagen, så jag hann med 20,31-tåget från centralen och var hemma strax efter nio.


19/1, 2

Skön söndag, men inte så vidare skönt väder, det har varit snålblåst och "sticksnö" i stort sett hela dagen. Baloo och jag har trotsat vädret med två ganska långa promenader ändå, typ på 50 minuter vardera, den första fick vi med oss Rolle på också.

 

Annars har jag mest suttit hemma och fördrivit tiden vid datorn och med Wordfeud, har inte haft lust för några projekt alls idag (känner mig lite låg av någon anledning)

 

Rolle och Matte åkte iväg en stund till El-giganten för Matte ville köpa en surfplatta för julklapps-och födelsedagspengar, fastnade för typ en sånhär Den har han "pysslat med" mest hela eftermiddagen sedan :-)

 

På kvällen stack jag iväg och tränade poweryoga och zumba, bägge passen himla sköna och roliga. Nu ska jag äta ett par ägg till middag (halvfastar idag) sedan blir det duschen, äkta människor på tv och sängen som gäller :-)


19/1

Rolle och Baloo leker





18/1, 2

Snö, snö, massor av lätt och fin snö har det "ramlat" ner under natten och hela dagen, faktiskt riktigt mysigt! Baloo och jag kom iväg på promenad först vid tio på förmiddagen idag, en dryg timme var vi sedan ute. Baloo gillar verkligen snö och jag tog flexikopplet idag så han kunde rusa omkring lite mer som han ville, han hade hur kul som helst :-) (bilder hittar du i ett inlägg här nedanför)

 

Vid tolv åkte jag iväg med bilen, hämtade upp äldste sonen, Fredrik, som ville följa med och proviantera lite i mataffären. Han handlade för veckan och jag mest inför kvällen - Mats, vår "minsting", fyller nämligen 21 och det ska vi fira med middag lite senare :-)

 

Hem och packade upp, sedan har jag donat med lite av varje, tvätt, disk osv. men mycket slappande har det också blivit - det är ju ändå lördag!

 

Ytterligare en vovvenad hann jag med innan det mörknade (dagarna börjar faktiskt bli liiiite längre)

 

En tråkig upptäckt gjorde jag också, såg att Baloo har spräckt en av sina klor, blir väl till att kolla upp den i veckan som kommer, den ser ut ungefär som den han sabbade förra vintern och den opererade veterinären bort. Det gillade inte Baloo, för han var tvungen att gå med "sko" på sig tills det läkte och det var inget han precis uppskattade.. Nå, måste man så måste man.

 

Som om inte det räckte så har han fått - typ - ögoninflammation på ena ögat och tycker vi är jobbiga som vill tvätta, men han låter oss iallafall. Den går väl förhoppningsvis bort av sig själv, annars får vi väl konsultera veterinären om det också.

 

Nä, nu ska jag förbereda lite i köket så maten åtminstone är lite halv-klar när gästerna dyker upp vid halv sjutide


18/1

mysigt förmiddagspromenad med vovven, mycket snö idag, men det gillar iallafall Baloo!













En dryg timme var vi ute, nu ska jag ta bilen och hämta ena sonen så ska vi dra och handla födelsedagsmiddag till en av de andra sönerna som fyller 21 idag!

17/1

Fredag, skönt, känner mig lite sliten efter veckan som innehållit både dag-och kvällsjobb ju.

Idag på jobbet lagade vi köttgryta med lite "afrikansk kryddning", blev riktigt gott :-) Jag gjorde en vegetarisk variant (typ samma kryddning, men med linser, bambuskott och vattenkastanjer) och en med kött, till dem som inte tål mjölk och soja.

Under lunchrusningen jobbade jag i plocken eftersom en av kollegorna hade semester idag och det behövdes folk där. Mitt i lunchrusningen gick brandlarmet också, vi fick ut alla ur matsalen och samlades där vi skulle ute på skolgården. Någon brand tror jag inte det var (hörde inget om det iallafall) utan det var säkert någon som satte igång larmet eller någon deckare som löst ut av annan anledning - kallt var det iallafall att stå och vänta på att få gå in igen, skönt nog hade jag hämtat jackan ur skåpet iallafall - det var nog värre för en del elever som hade sprungit ut i bara t-shirt :-/

Eftermiddagen har som vanligt bestått av vovvenad och lite hushållsarbete, kvällen har spenderats med Wordfeud och med att kolla på kanal5 play, ville se Nybyggarna vars första program för säsongen gick nu i veckan. Ja, sedan blev det ytterligare en vovvenad och nu ska jag - trots att det är fredag och ledigt i morgon - snart gå och lägga mig, blir några drag Wordfeud till innan jag somnar gissar jag.


16/1

Lång dag igen, fast med bättre sömn innan iallafall :-)

På jobbet serverade vi pannkakor idag och eftersom de bara är att värma i ugnen så blev det en mycket lugn dag som mest bestått av städning - nånting ska man ju företa sig medan maten blir varm, eller hur?

Husmor och jag stack iväg några minuter tidigare från jobbet idag eftersom vi skulle beställa nya arbetsskor på vägen hem, allt gick bara bra, tar väl någon vecka eller två innan vi kan hämta dem.

Sedan åkte jag hem och gick ut med Baloo, ungefär en halvtimme blev det bara idag för sedan hade jag bråttom in mot stan eftersom kvällen var vikt åt valberedningsarbete - ännu fler intervjuer :-)

Sen kväll blev det, men vi hann iallafall med 21.01-pendeln så jag kom hem en hel kvart tidigare idag jämfört med i förrgår ;-)


15/1, 2

Hade lite svårt att koppla av i går kväll, trots tröttheten (eller kanske på grund av?) så jag somnade inte på en gång utan först strax efter elva men sedan sov jag gott ända till tio minuter innan klockan ringde, så jag fick ihop drygt 5 timmar iallafall :-)

 

På jobbet serverade vi laxpudding idag, den är verkligen toppengod, så jag gjorde inte så mycket av det vegetariska alternativet bara två bleck (kanske 45-50 portioner) i tron om att det var laxpudding alla ville ha. Lite felberäkning där, "min" sjömansbiff med sojaprotein gick som smör i solsken, tog slut på tjugo minuter, typ :-/ och just idag var det lite bökigt att laga något annat, för under lunchrusningen stod jag i disken eftersom vi var en kvinn kort.

De som tagit av den trodde nog att det var kött (småbarn har inte så mycket koll alltid) för de tog, smakade och kastade *suck* Tur att nästan alla i skolan äter fisk (en allergisk och ett par veganer har vi) så alla fick mat trots allt (och god sådan ju) allergikern och veganerna hade jag tagit undan mat till, så de fick också.Annars flöt allt på som det skulle :-)

 

Efter jobbet träffade jag Patrik som hastigast. Mötte upp honom i Högdalen, han kom med tunnelbanan och sedan skjutsade jag honom till Huddinge för han skulle på ett möte. Av Patrik fick jag hundselen som jag saknat i några dagar, så nu slipper Baloo leka draghund när vi promenerar :-)

Idag gick vi en långpromenad på ungefär fem kvart. Skönt väder, fast det hade varit ännu bättre om det hade varit solsken istället för det där snö-fnaset som singlade ner och bara killade i ansiktet hela tiden. På kvällen har jag hushållsjobbat en del och annars bara slappat vid datorn och spelat wordfeud. Snart blir det utgång igen, ska gå en sväng själv med vovven för Rolle vill kolla på handbollen och det kan han ju få - han får gå ensam i morgon kväll för då är det valberedningsarbete på gång igen ;-)


15/1

Baloo har återvänt hem till oss igen, så vi fick oss en skön långpromenad





14/1

Lång dag, först sov jag dåligt, eller bra mellan halv elva och kvart i två, sedan kunde jag inte somna om.

 

Jobb sedan mellan sex och två.

 

Hundpromenad efter jobbet, sedan pendeln in till stan för valberedningsarbete.

 

Idag hade vi en massa intervjuer och sedan en snabb reflektion, så jag tog pendeln hem först kvart över nio, hemma var jag tio i tio :-)

 

Trött ja - inatt får jag väl kanske sova alla timmar fram till klockan skräller tjugo i fem? :-D


13/1

Måndag igen då, redan vecka tre på nya året?! Snabbt går det minsann :-)

 

På jobbet lagade vi köttfärssås och spaghetti idag, lätt mat för mig som dietkock, jag behövde bara göra ett vegetariskt alternativ (sojafärssås) och koka glutenfri pasta, annars har jag tvättat, städat och tagit hand om varor som kom samt förberett lite inför morgondagens soppa.

 

Idag kom Baloo hem till oss igen. Patrik kom med honom mitt på dagen och han och jag möttes typ bara i dörren innan han var tvungen att ge sig iväg igen.

Baloo och jag gick så småningom en promenad, skönt väder idag, visserligen åtta minusgrader, men vindstilla och faktiskt en aning sol! Känns som om det var länge sedan jag sist såg den.

Baloo var lite ivrig och dragig idag (men skötte sig egentligen väldigt bra), eller så upplevde jag honom bara så, Patrik hade glömt antidrag-selen hemma hos sig och den har jag verkligen vant mig vid, den är så himla skön att använda!

Nå, han kommer med den på onsdag, så det är bara en till promenad som jag måste klara mig utan - på morgonen går ju Matte med honom och på kvällen brukar Rolle och jag gå tillsammans och då kan ju han hantera vovven.

 

På kvällen har jag mest suttit i soffan, myst med Baloo och spelat wordfeud, har saknat vovven en del (även om det är ganska bekvämt när han är hos sin husse och man slipper passa tider för utgång och annat)


13/1

Lunch i skolmåltiden








12/1

Skön söndag, det har blivit lite nyttigheter gjorda här, trots att dagen också har varit lat. Fortfarande ingen Baloo hemma (han kommer i morgon) så inte heller idag har det blivit så värst mycket promenerande, bara en kortis bort till skräpinsamlingen faktiskt. Inte så kul väder, hade hoppats på lite sol i helgen, men den har jag inte sett något alls av tyvärr..

Sedan har jag veckohandlat medan Rolle plockade bort julen, resten av dagen blev det mycket wordfeud, datorhäng och en del läsning och på kvällskvisten gick jag iväg och tränade. Först ett pass poweryoga, sedan direkt efter ett pass zumba. Äntligen var rätt "fröken" tillbaka efter två månaders frånvaro då hon varit skadad, som jag har saknat henne, vikarien var inte tillnärmelsevis så bra enligt min åsikt, men det finns säkert de som tycker tvärt om.

Nu kollar vi på så ska det låta och sedan blir det äkta människor innan sängen kallar.


12/1

Inte för att vi precis dansar ut den, men nu ska julen iallafall städas bort för denna gång





11/1


Fortfarande ingen vovve hemma, så någon morgonpromenad blev det inte egentligen, men istället åkte jag in till stan för att kika om jag kunde hitta ett nytt bälte. Klev av vid T-centralen, gick till Hötorget och kikade i alla tänkbara affärer. Sedan vände jag och gick mot Sergels Torg, genom Gamla stan och till Stockholms södra innan jag hoppade på pendeln hem igen. Jag vet vad jag vill ha och har letat länge efter ett nytt, men nu börjar det verkligen bli akut, så jag tänkte att en extra koll inne i stan var på sin plats. Måste ha en väldigt "exklusiv" smak vad gäller bälten, för det jag vill ha finns inte, tyvärr, men jag hittade ett som får duga tills jag finner något bättre iallafall :-) Det var snyggt mönster, men alldeles för smalt för min smak, men det kostade bara 40 kronor, så jag slog till ;-)

Väl hemma igen blev det lite hushållsgöromål, bytte lakan, tvättade och så där, sedan har jag kollat på en jättebra serie i Svt-play, den gick nu i julas i svt, Fröken Frimans Krig. Tre avsnitt på en timme var - den var så bra att jag såg alla i rad :-)

Middag på tu man hand med Rolle, sedan har vi kikat på det största äventyret på tv och nu film via Netflix.

Snöat har det gjort till och från hela dagen, mysigt faktiskt :-) Blev glad av att se alla glada barn och deras föräldrar ute i eftermiddags när jag kom från stan, många provade julklappspulkan i backarna idag :-) 


11/1

Inne stan och letar bälte




går inget vidare, hittar inte vad jag vill ha :-/

10/1

Fredag kväll, ah vad skönt! Veckan har i och för sig varit kort, men rätt intensiv.

I tisdags var det lugnt både på jobbet och fritiden - studiedag och nästan ingen matlagning, inga möten eller någon vovve som skulle passas.

I onsdags var två kollegor frånvarande och alla elever på plats, dessutom hade jag kvällsmöte, lite jobbigt - fast roligare och mer intressant än jobbigt ändå :-)

I går, en kort på jobbet och samma slags arbete på kvällstid som kvällen innan och slutligen idag jobb med en timmes övertid för min del eftersom kollegan fortfarande inte var på plats - klart man blir lite mör.

Efter jobbet åkte jag till Kungens Kurva för att köpa en ny handsfree-snäcka till mobilen. Har saknat en ett tag nu efter att den gamla gick sönder, men nu var det dags. Rätt mycket skönare att kunna svara och prata i mobilen i bilen eller när man är ute med jycken utan att behöva "fippla" med telefonen utan bara trycka på en liten knapp.

Sedan åkte jag hem. Matte hade redan åkt till kompisarna i Köping, honom ser jag nog inte för än på söndag, och Rolle hade hunnit hem från jobbet innan mig. Han hade till och med hunnit dammsuga så nu slipper vi den detaljen i helgen, skönt!

I helgen har vi väl inga större projekt, funderar på att kanske åka in till stan en sväng i morgon och kolla efter ett skärp, men det beror lite på vad vi har för väder, har ingen lust om det är bus. Annars ska vi väl röja bort den lilla jul vi har tagit fram och eventuellt gå på bio om vi har ork kvar.

Baloo är fortfarande kvar hos Patrik, antar att han kommer "hem" någon gång under helgen men har inte hört något ännu.

Näpp, nu ska jag snart krypa under täcket, känner mig faktiskt lite sliten


9/1

Jobb förstås, som vanligt, idag var vi fortfarande kort om folk, men iallafall bara med en person och jobbet har flutit på bra.

Huvudrätten var en köttfärsgryta med grönsaker, som jag gjorde två varianter på till allergikerna, sedan gjorde jag en linsgryta som vegetariskt alternativ. En hel massa varor har vi fått som måste packas om och slängas in i diverse olika kyl- och frysrum, sedan har jag börjat kika på nästa treveckorsperiod vad gäller vegetarisk matsedel, gäller att hitta bra rätter som passar att ha tillsammans med det som är huvudrätt den dagen.

Efter jobbet åkte jag direkt hem och en timme senare var det dags att sticka in mot staden för att jobba med valberedningen. Turligt nog hade jag god tid på mig, den pendeln som jag tänkt ta var inställd på grund av nedriven kontaktledning och nästa skulle komma om 17 minuter enligt tidtabellen. Den var tio minuter sen, så jag fick alltså vänta nästan en halvtimme på tåget :-( Dessutom var tåget nerkortat med en vagn mot hur det brukar vara så du kan ju föreställa dig hur trångt det var - jag fick stå hela vägen in mot stan, kände mig som en sardin, typ.

Halv fem var jag på plats, så, som sagt var jag ändå i god tid till första intervjun som var klockan fem. Skönt, för jag hatar verkligen att komma med andan i halsen och i sista minuten, jag vill kunna hinna umgås lite med kollegorna, ta en fika och samla mig innan.

Två "offer" hade vi idag, så nästa veckas två intervjukvällar lär vara precis knökfulla, får se om vi hinner alla då eller om vi måste ta av den tid som vi tänkt använda till att knåpa ihop vårt förslag :-/

Nå, fördelen med detta var att denna kväll blev tidig iallafall! Nu ska jag kolla på nya polis-dokumentärserien som handlar om djurskydd


8/1

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/8_18

7/1

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/7_17

6/1

Idag får det bli dagbok direkt på denna sida istället för att, som vanligt, ta omvägen om Passagen och min andra blogg. Det beror på att Passagen återigen strular - kanske ändå dags att en gång för alla byta. Problemet är ju att jag har bloggat där i många år och vanans makt är stark. Gillar dessutom att man kan ändra storlek på texten och så där vilket man ju inte kan här om kör gratisvarianten. Vi får se hur det blir.
 
Dagbok förresten, det har inte precis hänt så mycket, denna sista lediga dag. Vädret har varit lika trist idag som det har varit i flera dagar nu, bara grått, grått, grått... och hunden är inte hemma sedan igår, han har åkt till Patrik, min son, som är hans egentliga ägare, så några promenader med den har ju inte behövts.
 
Istället har dagen ägnats åt att lata sig så mycket som möjligt, jag har spelat en massa wordfeud och läst bok - vilken kan du kika på i inlägget precis nedanför detta.
 
Halvfastat har jag också gjort, tror det är min sjunde halvfastedag under denna ledighet :-D Normalt sett fastar jag en dag i veckan under terminerna eftersom jag inte tycker jag får ihop det när jag arbetar som kock - det är väldigt svårt att smaka av mat och sedan bara spotta ut den, försök själv får du se. Om man bara smakar en gång är det väl okey, men det gör inte jag. Jag smakar tills jag är nöjd med resultatet, ibland går det på en, två gånger, ibland blir det en hel massa tester innan jag får till det. Dessutom lagar jag mycket sällan bara en rätt om dagen på jobbet, det brukar bli minst tre, fyra stycken så då skulle det bli en herrans massa spottande.....
 
Jaja, i morgon börjar arbetandet igen, på ett sätt kul att komma igång igen till vanliga rutiner, på ett sätt förstås lite motigt - det är ju himla skönt att bara gå här hemma och lata sig! :-D 
 
Nä, nu får man väl försöka komma igång med före-säng-rutinen (som kan ta tid, det är ju en massa ska bara innan man är där..) så det inte blir alltför sent, klockan skräller tjugo i fem i morgon bitti!

6/1

Slappardag med bokläsning som gäller idag







Kul bok!

5/1

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/5_25

4/1, 3

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/4_17

4/1, 2

vilken lycka, parken idag också!





4/1

ägg är bra halvfastemat





med en liten klick kaviar till blir det mums!

3/1, 2

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/3_18

3/1

Baloo, med sina kära "pinnar" i lekparken






vilket gråväder vi har...

2/1, 5

Nu har jag tillverkat min personliga årskrönika över 2013 om du vill kolla:

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/min_personliga_kr%C3%B6nika_%C3%B6ver_2013

2/1, 4

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/2_17

2/1, 3

Kartong, papper, plast, två sorters glas, glödlampor, el-skräp och batterier...






Sopsortering får mig att känna mig som en baglady personifierad...

2/1, 2

Bästa sättet att göra av med de sista skinkbitarna; varma mackor till lunch :-)





2/1

Ack så grått väder idag, men att gå till skogen kan vara mysigt ändå!









1/1

http://blogg.passagen.se/filijokus/entry/1_17

RSS 2.0