31/5

Min nya lägenhet börjar så sakterliga likna ett hem, köket är någorlunda på plats, vardagsrummet likaså, 4 kartonger är ännu inte upplockade, men det är mest papper och sånt som borde vara placerat i en sekretär eller i ett skivbord - som jag ännu ej införskaffat, så de får nog bero ett tag.
Mitt sovrum får bli nästa projekt, jag vet vilken säng jag vill ha, men den är ännu ej köpt, får bli senare i veckan eller så, när jag får tid, tills dess duger min stora luftmadrass alldeles utmärkt. Nu ska jag slappa en stund i soffan innan sovdags

30/5

Idag har vi flyttat, så här stor bil har jag aldrig kört förut men det gick jättebra




Två fulla lass blev det





Regn var det nästan hela tiden, men sönerna var på gott humör och plojade ändå, här med en gammal skotork





God hjälp hade jag av dem och av min snälla storebror!

Nu har Mats och jag fixat sovplatser, lite lyse här och var samt fått igång tv:n, nu vilar vi och tar nya tag i morgon





29/5

Ledig dag vet jag inte om jag kan kalla denna Kristi Himmelfärdsdag, jag har jobbat som  bara den, hela dagen.
 
Halv sju gick jag upp och käkade grötfrukost innan jag drog till nya lägenheten för att måla Du kan se en del av resultatet i ett tidigare inlägg) sovrummet. Kvart i åtta ungefär, satte jag igång. Att "kantmåla" tog tid, hade bara en Ikea trapp-pall att stå på, så det var långt upp till taket och lite svårt att nå för mig som är en något kortare modell av människa. Nå, så småningom var det dags att rolla och då gick det ju snabbare! :-) Var klar med strykning nummer två - den sista - ungefär halv ett.
 
Åkte till "gamla" och käkade lite lunch, sedan har Mats och jag åkt skytteltrafik mellan "gamla" och "nya" i stort sett resten av dagen och fram till halv åtta på kvällen, vi har kört typ alla flyttlådor och småsaker, flyttat matvaror och sånt, vi hade bara avbrott för middag, det blev hamburgare som vi tog med hem.
 
Väl hemma på gamla adressen har vi fortsatt att jobba fram till nu; skruvat ner alla lampor som ska med, skruvat sönder min säng, burit upp alla bokhyllor och byråer så de står på gatuplan så det ska gå så smidigt som möjligt i morgon. 
 
Nu tänker jag inte jobba ett enda dugg till idag, ska samla krafter till i morgon då vi flyttar det sista, de stora grejorna.
 
När jag har flyttat kommer jag nog inte ha något internet på några dagar, men något enstaka inlägg via mobilen kanske det blir ändå. De inläggen brukar man inte se från Facebook, så du får helt enkelt titta in direkt i bloggen för att kolla eventuella uppdateringar

29/5

grönt är skönt... :-)





28/5

På jobbet var vi tre kvinn kort, börjar bli lite slitigt det här (skönnt att man är "ledig" några dagar nu) så efter att mina sysslor var klara tog diskplockning vid. Idag kom typ alla elever samtidigt också, tydligen någon idrottsdag eller något som vi inte hade koll på (de skulle ju ändå äta hos oss) så eleverna ramlade in lite hur som helst. Stressigt blev det iallafall och mina 70 portioner vegetariska biffar (3 var) räckte tyvärr inte fullt ut till alla som ville ha - normalt sett brukar det vara kring 45 personer som äter vegetariskt, uppskattningsvis. Nå, jag tror att det bara var en stackars kille som blev helt utan - och det är ju en för mycket - men han var snäll och förstående, såg väl att jag faktiskt var ledsen över att han inte fick sin mat.. :-/
 
Jobbade över en timme också, eftersom mina tjänster behövdes även vid melliset.
 
Efter jobbet träffade jag mannen jag date:ar, vi åkte till återvinningscentralen och slängde sista (?) lasset skräp, hem till gamla adressen och lassade in några lådor, iväg till nya adressen med dem och bar upp till lägenheten. Fick hjälp att maska mitt sovrum, sedan skjutsade jag honom till en närbelägen station så han kunde ta sig hemåt.
 
Själv åkte jag och handlade lite livets nödtorft (mjölk tex.), stannade på ytterligare ett ställe och köpte en ny roller samt en bättre pensel innan jag åkte hem till gamla.
 
Matte och jag åt middag, sedan lassade jag in grejor i bilen, åkte bort till nya med dem, sedan hämtade jag ytterligare ett lass.
 
Besökte källaren, sopade golvet i mitt utrymme, det var nog aldrig gjort, sedan tog jag ner aluminiumhyllorna och några lådor med prylar som ska vara där nere, packade upp en del, stuvade in andra med låda och allt.
 
I lägenheten plockade jag sedan upp några köks- kartonger och fördelade resten av dem jag haft med mig i "rätt rum", sedan åkte jag hem till gamla och skrev dagbok.
 
Nu blir det dusch och säng, ska upp tidigt i morgon och sticka iväg och måla rummet tänkte jag.

27/5

Jobb idag också förstås. En kollega är fortfarande på semester och en var sjuk, dock inte samma som var det igår - vi byts av litegranna ;-)
Lätt mat var det skönt nog, för jag hade att göra ändå med förberedelser inför morgondagen samt fredagens mat - några fritidsbarn och personal finns på plats men jag är ledig klämfredagen och servar arbetande kollegor såpass att de bara behöver värma dietmaten, de slipper beräkna och tänka :-) Varor kom, det skulle städas både här och var, mellis skulle förberedas, så det har varit ett "milt kaos"
 
Efter jobbet åkte jag till nya lägenheten. Matte och en kompis till honom har fixat Mattes rum idag (fast typiskt nog glömde jag fota resultatet. Det blev bra iallafall! Jag hann inte så långt med mitt rum, hann bara tvätta väggarna idag, får försöka hinna maska i morgon och kanske måla en del, sedan får det bli på torsdag - i mån av tid då. 
 
Väl hemma i Tullinge käkade vi, sedan har det varit ett evigt röjande, skruvande och fixande här, fattar du hur mycket prylar som finns i ett hem egentligen???? :-o :-D
 
Nu får det vara nog för idag iallafall - ny dag, nya tag!

26/5

 

25/5, 2

Jobbat med flytten har jag gjort också idag förstås, men först fick jag en riktigt god natts sömn vilket ju var ett tag sedan :-)
 
Vaknade vid halv åtta och efter frukosten tog jag med mig lite köksgrejor till lägenheten som sedan plockades upp i skåpen.Sedan skruvade jag ihop den andra hyllan som jag ska ha i källarförrådet. När det var klart åkte jag vägen om Kungens Kurva för att stödköpa lite mat till Baloo, jag gissade att hans säck är slut nu, några ben slank ner i kassen också ;-) Precis bredvid Sea Hund och Katt ligger en Thai-sushi restaurang, kände att det var väldans länge sedan jag åt sushi, så det fick bli lunch.
 
Åkte hem till Tullinge och åt lunchen. Rolle hade varit hemma och lämnat hunden som blev glad över att få ett ben! Pratade med Patrik som berättade att de skulle vara hemma vid femtiden och det bestämdes att jag (som ju hade både hunden och alla sakerna hos mig) skulle köra hunden dit senare. Klockan var halv tre ungefär, så jag räknade med att jag inte skulle hinna köra mer saker till lägenheten innan det var dags för Baloo att gå ut och att få mat, så jag blev hemma resten av eftermiddagen. Passade på att plocka ner mer saker i lådor under tiden.
 
Baloo och jag gick till närmsta skog som promenad, det är lite svalare där iallafall. Ungefär en halvtimme var vi ute.
 
Strax innan fem packade jag bilen full med hund, hans saker och några lådor till lägenheten, sedan körde jag hem till Patrik - eller nästan iallafall, när jag var nästan där stötte jag på en vägavstängning, på enda vägen jag hittar hem till sonen... Det fanns ingen anvisning om hur man skulle åka istället heller, så jag fick lov att ringa Patrik och han kom till det stället och hämtade vovve och prylar istället - tur att jag inte köpte en säck mat som jag brukar, hade blivit knepigt att få hem den...
 
Sedan åkte jag till lägenheten och plockade upp det jag haft med mig. Passade på att slipa det jag spacklade igår också innan jag åkte därifrån.
 
Matte ringde när han var på väg hem från Uppsala och vi var bägge både hungriga och sugna på Thaimat, så på vägen hem köpte jag varsin låda mat i en thai-vagn.
 
Hemma packade jag in fem nya flyttlådor i bilen innan jag ställde den i garaget och när jag var klar med det kom Matte lagom hem och vi kunde äta sen middag, vid halv nio :-)
 
Nu blir det sängen, så man orkar jobba i morgon!
 
...och ja, vi firar inte mors dag något vidare, har aldrig gjort.. Jag ringde min mamma i morse och pratade bort en stund och mina ungar har gjort ungefär detsamma med mig ;-)

25/5

Baloo gillar blåbär, men hur förklarar man för en hund att de inte är färdiga ännu?




24/5,2




lite bilder på nya lägenheten då, ovan ser du köket sett från vardagsrumsdörren. nedan också köket, sett från andra hållet




badrummet



Mats rum, där vi tog bort fondtapet idag


Mats rum, hallen och längst bort mitt rum



den här bilden tog jag med ryggen mot ytterdörren och mobilen riktad mot kökets matplats




fortfarande ryggen mot samma dörr men mobilen riktad mot vardagsrummet


Mitt sovrum



samma rum, annan vinkel



vardagsrummet



som är begåvat med två fönster



sista bilden blir på balkongen, skapligt soligt, skapligt insynsskyddat


Lite målning både i Mats och mitt rum blir det, sedan får det "duga" så länge :-)



24/5

Har spenderat stora delar av dagen inomhus i nya lägenheten förstås :-) Lite synd när det nu är så fint väder, men, jag måste ju bli klar och jag hoppas inte sommaren är över om en vecka..
 
Svårt att sova i natt också, somnade sent och vaknade före fem, det gick bara inte att somna om, det är för mycket flytt i huvet :-D Halv sex gick jag upp, grejade med tysta och lugna saker i väntan på att Matte skulle komma upp, han hade ju klockan på sju.
 
När vi frukosterat klart stack vi till lägenheten. Där har vi ångat bort tapet och spacklat hål på förmiddagen, sedan stack vi och käkade hamburgare innan Matte var tvungen att sticka iväg. Han skulle ju till Uppsala på spelning på kvällen.
 
Själv åkte jag till Tullinge ett par timmar. Rolle bad mig ta Baloo en stund, för han skulle iväg och fixa lite grejor som inte hunden kunde följa med på och han ville ogärna lämna honom ensam. Baloo sov hela tiden för Rolle och han hade varit ute nästan hela dagen, så han var nog både varm och trött :-) Själv packade jag några lådor till under tiden och körde en maskin tvätt.
 
När Rolle hämtat Baloo igen packade jag några flyttlådor i bilen och en hylla som jag vill hinna skruva ihop på plats innan den stora flyttdagen. Sedan åkte jag till nya och plockade upp det mesta ur lådorna och hann skruva ihop den ena av hyllorna också innan jag gav upp för idag.
 
Nu är jag hemma, har precis ätit middag och ska hoppa in i duschen, sedan blir det sängen - hoppas John Blund har lust att infinna sig rätt snart..

23/5

Idag har jag jobbat, så två arbetsdagar blev det denna vecka iallafall skönt nog :-)
 
Husmor hade förberett allting jättebra, så jag behövde inte känna någon stress över att missa något. Idag var det perfekt mat tyckte många, vi hade "sommarsallad" (kall kycklingsallad med pasta) och inget kunde ju vara bättre när vi hade toppenväder dessutom!
 
Förutom att arbeta har jag fått nycklarna till nya lägenheten också, så nu kan vi börja ta tag i flytten ordentligt, sonen och jag! Efter jobbet åkte jag och hämtade honom, så åkte vi och tittade tillsammans på vårt nya hem. Han var nöjd över lägenheten han också, men höll med om att vi måste göra något åt väggarna i hans blivande rum innan vi kan flytta in ordentligt.
 
Idag var vi bara i lägenheten en kortis, sedan åkte vi hem till Tullinge, jag släppte va Matte hemma och parkerade bilen, sedan åkte jag en sväng till stan på date. Har inte träffats på hela veckanpå grund av sjukdom och nu blir det inget i helgen heller ju, eftersom jag kommer jobba med flytten, så man får ta alla tillfällen som ges att träffas om än så bara för en  dryg timme. Nå, det blir säkert bättre vad det lider :-D
 
Åkte hem till Tullinge igen sedan, fixade (lyx)mat till mig och Matte, vi fick räkmackor till middag :-p lite fest måste man ju få ha och det var så varmt att räkmacka var en alldeles förträfflig middag.
 
Sedan gick vi en sväng upp till Rolle för att låna lite prylar av honom, han har en maskin som man kan ånga bort tapet med, snabbt och enkelt. Lite spackel, sandpapper och några små spackelspadar fick vi också, så nu hinner vi nog ganska långt i morgon skulle jag tro, vi ska upp klockan sju i morgon bitti och sätta igång iallafall, fast Matte kan bara jobba halva dagen i morgon, han har spelning med sitt band i Uppsala på kvällen, så han behöver vara på centralen vid tre för att hinna dit i tid. Nå, han kan ju jobba hela veckan sedan, så vi hinner ändå, det är jag övertygad om.

22/5

Idag har jag mått bra igen, men varit hemma från jobbet, som kock får man ju inte gå för tidigt tillbaka till jobbet efter magsjuka, man kan ju fortfarande vara smittsam - hemska tanke att smitta ner en massa folk med sin mat...
 
Istället har jag pulat med flytten så gott det gick, rensat uteförrådet bland annat, skönt att få något gjort nu när jag varit sängliggande i nära två dygn och tur att jag faktiskt hade börjat med flyttrensning i god tid, så sjukdomen ändå inte sabbade hela planeringen.
 
I morgon ska jag jobba iallafall, känns skönt att komma tillbaka, vet att de inte haft det så kul på jobbet den här veckan, det har varit personalbrist med flera personer under hela veckan, usch.
Kommer inte vara på jobbet precis hela dagen i morgon heller för den delen, behöver kompa ut några timmar på förmiddagen för att göra lägenhetsaffären klar och få nycklarna till den. Är lite nervös för att något i sista stund ska strula, tänk om något händer och köpet går tillbaka.. :-o Nå, kanske hjärnspöken, men nervöst är det iallafall..
 
Nu ska jag strax ta ut Baloo på en långpromenad som en skön avslutning på en varm, fin dag

21/5

Ujujuj, har åkt på maginfluensa och legat däckad sedan sist. 
 
I måndags kväll när jag gick till sängs kändes allt som vanligt, men i tisdags morse när jag skulle upp och jobba mådde jag konstigt. Försökte äta frukost, men det ville sig inte, var dålig i magen dessutom och eftersom jag jobbar som kock är det definitivt inte läge att gå till jobbet under såna omständigheter, bara att ringa sig sjuk och krypa till kojs igen..
 
I går sov jag i stort sett hela dagen, vaknade bara när det var dags att gå på toa..
 
Idag har jag sovit nästan hela dagen också, men jag känner att det börjar vända nu, har fått i mig lite filmjölk och en halv portion havregrynsgröt iallafall och nu på kvällen orkade jag gå en tio-minutare med Baloo, han är kvar och kommer vara det fram till fredag eftermiddag blev det bestämt här om dagen, Rolle ska passa honom i helgen när Patrik ska iväg med jobbet och det blir bara struligt att köra honom fram och tillbaka mellan de olika ställena så det blev bättre att han stannade kvar hos oss så länge.
 
Nä, nu ska jag passa på att ta en dusch, sedan blir det sängen igen, det är inte mycket kraft i den här kroppen just nu..

19/5

Måndag och jobb, och jobba har vi fått göra. Idag visste vi att en kollega var borta för hon är på semester, men sedan ringde sig ytterligare två sjuka.. Ytterligare en av oss ordinarie var tvungen att avvika efter halva dagen, men henne hoppas vi på att återse redan i morgon. En vikarie fick vi tag på iallafall, tack och lov, henne har jag jobbat med i disken under lunchrusningen och det gick bra. Nå, dagen har gått över förväntan - halva styrkan var ju borta, men någon enstaka dag kan man ju överleva det, jobba på och hård-prioritera arbetsuppgifterna.
 
Efter jobbet åkte jag först till Tullinge centrum för att express-skicka ett brev som hade bråttom, sedan åkte jag hem och gick ut med Baloo. Ösregnade gjorde det, men för ovanlighetens skull så verkade Baloo tycka det var mysigt??!! Man brukar få dra ut honom om det regnar, men idag kom han med glädje ut! Vi var ute i nästan en timme, så vi blev dyngsura bägge två - gjorde inget, vi är inte gjorda av vare sig papp eller socker någon av oss och både jacka, jeans och kopplet torkade bra i torkskåpet ;-)
 
Resten av eftermiddagen och kvällen har jag mest slappat, värmde rester till middag så inte ens det behövde vi tänka på, Mats och jag.
 
 

18/5

Har spenderat några underbara dagar på landet igen, därav bloggtorkan, har ingen vidare uppkoppling där ute.
 
Åkte ut i fredags eftermiddag, slapp de flesta köerna så vi var där vid halv fem ungefär. Mamma och pappa var också på landet. Jag hade gjort en lasagne som jag tog med mig, så det gick snabbt att fixa middag, alla glada och nöjda :-)
 
På lördagen blev det en del jobb, grävde kanter runt ett trädgårdsland och rensade ogräs, sedan var vi och handlade lite matvaror när vi väl bestämt oss för vad vi skulle ha denna helg :-)
 
I dag har det för min del mest blivit ogräsrensning med specialisering på maskrosor. Vi har haft toppenväder med sol, värme och lite vind på eftermiddagarna.
 
Idag var det dags att åka hem igen, inte för att jag ville lämna landet, men både lönejobb och flyttjobb måste skötas, dessutom har jag lovat att hjälpa Patrik med Baloo ett par dagar för Patrik har ännu mer fullt upp än jag just för tillfället.
 
På vägen hem åkte jag förbi hos Patrik och Nelly för att hämta upp Baloo och alla hans grejor. Han är för lustig Baloo, älskar verkligen att åka bil, man behöver bara nämna "åka bilen" så far han ut i hallen och vill iväg på en gång :-D
 
Väl hemma packade jag upp landetgrejorna och slängde på en maskin tvätt, annars har jag inte hunnit så mycket mer än att kolla mail och sånt. 
 
Nu blir det en liten dusch, sedan gå kvällsnad med Baloo, hänga tvätt och gå i säng

15/5

Jobb som vanligt förstås, tycker det borde varit fredag för länge sedan fast det bara är torsdag, den här veckan tycker jag går väldigt långsamt..
 
Idag serverade vi pannkakor, så många elever har varit glada - tänk att de tycker så mycket om det :-) Jag hade förstås inte jättemycket jobb med dagens mat, men rätt mycket förberedelser till i morgon och sedan har jag och husmor tagit emot en rätt stor matleverans, både frys, kyl och kolonialvaror som skulle sorteras in på sina platser.
 
Efter jobbet åkte jag till återvinningsstationen i Tumba och slängde det jag hade packat i bilen i går kväll. Det är väldigt skönt att åka en vardag direkt efter jobbet, det är aldrig någonsin trångt eller att man behöver vänta på att få plats vid kontainrarna. När första lasset var slängt åkte jag först till Willy:s och handlade lite mat, sedan hem och ställde in matvaror i kylen,slängde på en maskin tvätt, packade mer skräp i bilen och åkte en vända till till återvinningen. På vägen hem tankade jag upp bilen, så den är körklar mot landet i morgon eftermiddag :-)
 
Hem igen, kollade posten, klippte gräset som helt plötsligt har blivit nästan knähögt.. hängde tvätten, slängde på en till maskin, dammsög huset - tusan vad aktiv jag har varit idag - värmde lite rester till middag - Matte var inte hemma, så jag käkade snabbt i ensamhet.. sedan satte jag igång med att laga lasagne både att ta med som middag ut till landet i morgon, skönt att ha den klar när man kommer dit, sedan en till Matte också förstås, han ska ju också ha käk fast han inte följer med till landet ;-)
 
När lasagnen var klar skruvade jag i sär och rengjorde grillen, tänkte ta den med ut till landet för i stan kan jag ju inte ha den kvar - man lär inte få använda gasolgrill på balkongen när man bor i lägenhet gissar jag.. 
 
Nu har jag tagit hand om andra maskinens tvätt, dags att duscha, sedan blir det väl så småningom sängen som gäller

14/5

Jobbat har jag ganska mycket idag, dels var det mat som det var många moment med för att få klar, tung också, vi serverade fåraherdens paj, blecken blir bly-tunga. Sedan var vi ju två kvinn kort idag, så när maten var klar så hägrade diskrummet under lunchrusningen och eftersom en av kollegorna som skulle haft mellanmålet vikarierade i annex-skolan, så jobbade jag över en timme.
 
Efter jobbet hade jag någon timmes ledigt innan jag åkte hem. 
 
Hemma lagade jag middag och efter den började jag röja vinden. Trodde inte det var så mycket kvar där, vi rensade ju när vi hyrde släpvagn för ett tag sedan, men det var massor kvar ändå. Nu har jag dock släpat ner allt och sorterat upp det. Det kommer bli två skräpvändor, en har jag redan packat i bilen så jag kan åka direkt efter jobbet i morgon.
 
Nä, nu blir det dusch, det var ordentligt dammigt på vinden så jag känner mig riktigt smutsig, gläh!

13/5

Lång dag och kort dagbok blir det, för nu är jag trött och på väg i säng.
 
På jobbet gjorde jag en jättegod böngryta som alternativrätt idag som - typ - ingen åt, men det var ingen som åt blodpuddingen heller, som vi serverade som huvudrätt.. Synd att ingen vågade testa grytan tycker jag, men vad gör man, vi kan inte tvinga i eleverna käket..
 
Efter jobbet åkte jag till återvinningscentralen och kastade skräpet jag lastade i går kväll. Sedan åkte jag hem och hämtade ett lass till. Innan jag svängde upp till återvinningen så stannade jag till i Tumba centrum och besökte fotoautomaten. Den här gången såg jag åtminstone inte ut som en häxa på bilerna, så nu har jag skickat in underlaget för förnyelse av körkort.
 
Vid halv femtiden stack jag hemifrån och in till stan för jag skulle i egenskap av valberedningsledamot gå på styrelsemöte. En kollega till skulle komma, men eftersom det tydligen var växelfel i kollektivtrafiken så blev jag ensam valberedare första timmen på mötet.
 
Mötet slutade klockan nio, då skyndade jag mig hemåt och nu ska jag hoppa i säng

12/5

Måndag och jobb igen. Den här veckan har en av kollegorna semester, så vi blir en kvinn kort alla dagar utom onsdag, då vi blir två kvinn kort - om inget oförutsett inträffar..
 
Nå, dagen har flutit på bra ändå, idag serverade vi kycklingwok och den gjordes ju färdig i fredags så den bara var att värma idag, jag gjorde likadant med mitt vegetariska alternativ och med det gluten-och baljväxtfria alternativet, därför hade jag tid över till annat, städning till exempel.
 
Efter jobbet har jag...jobbat. Ja, med flytten alltså.  Bröt bara för att värma middagsmat i micron, annars har både Matte och jag jobbat i stort sett hela eftermiddagen och kvällen, mellan tre och halv nio. Försöker få styr på vad som ska till nya lägenheten och vad som inte ska det, få ner saker i flyttlådor osv. I dagsläget har jag fått ihop 16 lådor. Allt tar sån tid, men jag tror att om vi lyckas organisera allt, placera alla lådor i samma rum, se till att allt som ska slängas verkligen är det osv, så kommer själva flyttetappen funka utmärkt. Det sista med flytten jag gjorde idag var att packa bilen full med sånt som ska till återvinningen, hinner åtminstone köra ett lass i morgon på så vis, för sedan ska jag som valberedningsledamot gå på fackligt styrelsemöte.
 
Ja, sedan har jag bara hunnit duscha. Nu ser jag på Arvingarna i ettan och därefter blir det secrets and lies innan det är dags att sussa

11/5

Vaknade före klockan idag också, vid sjutiden, gick upp ganska så snart efter det för när man väl vaknat så finns det ingen anledning att ligga och dra sig tycker jag.
 
Efter frukost och nättidningsläsande stack jag iväg mot Högdalen och Vantörs kyrka eftersom jag var inbjuden att bevittna brosans dotter Helena´s konfirmation idag. Det var en väldigt liten skara konfirmander, bara sex stycken - när jag konfade mig var vi minst 30 och jag tror det fanns åtminstone en grupp till, lika stor, som läste för någon av de andra prästerna, så vi var nog minst 60 stycken det året! Helena och de andra konfirmanderna var iallafall jätteduktiga när de skulle visa upp vad de lärt sig under året de har gått och läst för prästen :-)
 
Efter konfirmationen åkte vi hem till Marie (Helenas mamma) och Anders där vi fick två goda pajer med sallad till, sedan kaffe med tårta efteråt. Allt var mycket gott och trevligt ordnat tycker jag :-)
 
På eftermiddagen var jag på date ett par timmar innan jag tog vägen genom Willy:s för att handla lite middagsmat till mig och Matte, innan jag så småningom landade hemma.
 
Nu har vi precis ätit, diskmaskinen surrar rofyllt och jag ska hoppa in i duschen så jag inte missar finalen i Mästarnas Mästare klockan åtta.

10/5

Vaknade strax innan sju i morse, fast jag ställt klockan på åtta. Lika bra att gå upp var det ändå. Slängde på en maskin tvätt, läste nättidningen och åt frukost, vid halv tio drog jag hemifrån.
 
Först åkte jag till Farsta centrum. De hade knappt öppnat när jag kom dit, men informationsdisken var öppen redan och dit hade jag ju ärende eftersom jag var ute efter ett presentkort. Sedan gick jag och tog foto på mig själv. Dags att fixa nytt körkort snart.. Tyckte de såg skapliga ut när jag först såg dem, men när jag senare tittade på dem så är jag inte nöjd, så jag tänker ta en omgång till en annan dag. Ett besök i den nya Ica-affären i Farsta centrum blev det också, den var fin, handlade lite när jag ändå var där förstås.
 
Sedan åkte jag till Kungens Kurva.
 
Först var jag på Ikea. Tittade på allt möjligt, men mest på vad de har för slags skrivbord (Mats behöver) och själv skulle jag vilja ha en sekretär, men det hade de inte något vidare utbud av. Sedan kikade jag på sängar och allt som hör till. Här behöver jag fundera lite mer känner jag, det är ju ändå en ganska stor investering som ska vara i rätt många år.. sedan blev det lite kik på husgeråd, lampor och annat smått och gott, men jag köpte inte så mycket idag, bara en ny kudde till mig själv, två fleeceplädar och en ny skärbräda, utanför entren köpte jag med mig pizza hem också, tycker Ikeapizzan är god :-)
 
Innan jag åkte hem var jag inne på nya köpcentrat mitt emot Ikea också. Det var ju stort och snyggt, men det är ju samma utbud av affärer som överallt annars, så jag vet inte om jag tyckte det var så intressant.
 
Sedan styrde jag kosan mot Tullinge igen. Först åkte jag ner till medborgarkontoret och röstade i EU-valet. Skönt att ha det gjort, jag är ju mitt uppe i flytten när det är valdag.
 
Var hemma vid tretiden, käkade en väldigt sen pizzalunch, sedan har jag mest bara slappat vid datorn resten av eftermiddagen.
 
Matte har tillsammans med en av sina bröder hjälpt sin pappa att flytta idag och sedan spenderade han lite tid med brorsan innan han kom hem. Eftersom det blev sen lunch för mig så åt vi sen middag, är fortfarande proppmätt efter den, fattat inte hur jag ska få i mig något godis till melodifestivalen.. ;-)

9/5

Fredag och jobb som vanligt förstås, alla kvinn på plats skönt nog, så jag fick ägna mig åt enbart mina sysslor. Det var välbehövligt, för det var rätt mycket jobb med maten idag och dessutom ganska mycket förberedelsearbete till måndagsmaten.
 
Efter jobbet hade jag tråkigheter att ta itu med.. Efter lång betänketid och en hel del vånda hade jag  kommit fram till att det var dags för Kattis, vår kisse, att få somna in. Hon var en hittekatt på ungefär 16 år som kom till oss på landet, utsvulten och dan i augusti 2002, när veterinären kollade henne så trodde de att hon var mellan 3 och 5 år.
Hon har haft goda år hos oss, varit en frisk kisse, men på senare tid har hon blivit gammal och trött, magen har svullnat upp, hon har blivit lite senil, varit lite vinglig, men annars vid god vigör. Hon verkar inte haft ont, hon har ätit och gått på lådan som hon ska, men det kändes ändå dags, mycket beroende på att jag ska flytta inom några veckor och där skulle hon inte haft möjlighet att gå ut och jag tror hon skulle ha saknat det..
Allt gick bra (eller hur man nu ska uttrycka det) hon fick somna in lugnt stilla med mycket klappar och smek.
Hemma har jag plockat bort hennes saker och grejat med flytten en del, annars bara käkat middag med Mats.
 
 
 
 
 

8/5

Jobb förstås, idag var alla på plats igen skönt nog. Speciellt skönt eftersom vi serverade en av elevernas favoriträtter och då behöver man verkligen vara tre personer ute i matsalarna för att allt ska flyta på bra. 
 
Efter jobbet åkte jag direkt hem och under eftermiddagstimmarna höll jag på och donade med en massa grejor, både vanligt hushållsarbete och sånt som hör till flytten. Det börjar dra ihop sig nu, inte så många veckor kvar, vilket både är skönt men stressande, det är massor med jobb kvar, men varken Matte eller jag vill börja på allvar riktigt ännu - blir väl att vi drar igång mer ordentligt i nästa vecka.
 
Nä, nu är det hög tid för duschen!
 
 

7/5

Sov fruktansvärt dåligt i natt (igen) grubblerier på livet, framtiden.. inget känns lätt just nu men det är bara att försöka härda ut och ta sig igenom trasslet. 
En sak har jag bestämt mig för och det är att jag ska stå upp för mig själv och för dem jag älskar. Inget mer göra saker för att någon annan ska bli tillfreds eller blidka någon. Tyvärr innebär det att jag får iallafall EN ovän, min ex-man, kanske blir det fler, vad vet jag. Känner bara att min självkänsla inte kan ta mer stryk nu, det är dags att resa sig. Nog om detta.
 
Två kvinn kort blev vi på jobbet idag, skönt att det inte var tre som det  k u n d e  ha blivit. Mycket jobb blev det ändå, men vi hjälptes åt så gott det gick.
 
På fikapausen hade vi finfrämmande, från facket, på besök! Mycket trevligt :-) De pratade allmänt om facket och om vikten av att ha ett ombud (jag var ju förut, men mäktar inte med av olika anledningar) på arbetsplatsen, sedan pratade de om att gå och rösta både i EU-valet och valet i höst.
 
Efter jobbet åkte jag direkt hem. Samlade ihop plåt-plast- glas- och kartongskräp och gick iväg med till återvinningen, annars har jag mest varit hemma och plockat med ditt och datt. 
 
Nä, nu blir det dusch, sedan ska jag kika på 100% bonde innan jag somnar - och förhoppningsvis sover bra inatt

6/5

Tisdag och jobb förstås, även idag en kvinn kort.. Jag hade mycket att göra i köket, så jag har inte kunnat hjälpa kollegorna någonting i vare sig disken eller matsalarna sorligt nog.. I morgon blir vi ännu färre - åtminstone två kvinn är borta då, en tredje vet vi inte hur det blir med i morgon, men, hoppet är ju det sista som överger människan..
 
Efter jobbet åkte jag direkt hem. Pysslade med lite hushållsgöromål och inväntade att motorcykeln skulle bli hämtad av skrotningsfirman som jag ju hade kontakt med i går. De kom på utsatt tid, så nu är ett problem ur välden iallafall - så skönt!
 
 

5/5

Måndag och arbete igen förstås och en kvinn kort var vi vilket förstås är tuffast för dem som arbetar ute i matsalen denna vecka, det är där man "tar" personal först, eftersom de ska vara tre som jobbar där och i disken är man två - om någon saknas kan man ju inte låta matsalen gå med tre personal samtidigt som en ensam ska klara disk och plock, det säger ju sig själv. Det blev en ganska rörig dag men - som vanligt - fick alla mat och vi hann med det vi föresatt oss att göra.
 
Förutom att arbeta har jag idag fått en del gjort som jag "dragit på" ett tag.
 
Det tråkigaste; jag har beställt tid för att låta Kattis gå ur tiden... Det känns jättejobbigt, men ändå rätt - hon är runt sexton år, börjar bli gammal och lite "senil", dessutom är hon van att få gå ut och när jag flyttar så skulle hon ju fråntas den möjligheten. Min nya lägenhet ligger så till att jag ogärna skulle släppa ut henne ens på balkongen, för tänk om hon skulle få för sig att hoppa över räcket och slå i backen 3.5 meter längre ner..? :-o På fredag eftermiddag åker jag med henne till djursjukhuset... :-(
 
Det andra som jag gjort är att skaffa någon som kommer och hämtar den gamla crossmotorcykeln som Patrik har "dumpat" hos oss för flera år sedan. Meningen var först att han skulle göra i ordning den och sälja, men det visade sig att det inte längre går att skaffa reservdelar till just den här modellen, så då blev den stående..Idag ringde jag en firma som lovat att hämta den gratis i kväll eller i morgon troligen. Mats och jag lyckades med förenade krafter få ner eländet, som väger drygt 100 kilo, från altanen som är kanske en meter hög och runt "krondiket" (som skulle ha blivit en ny mur för några år sedan..) på tomten (lånade lite av grannens tomt för att komma runt, tur att vi inte har staket....) och ner för en ganska brant och gropig slänt. Det var sannerligen inget jobb för en medelålders "tant", FAAAAN så jobbigt det var!!!  men, vi lyckades iallafall. Nu står motorcykeln längst ner på tomten i väntan på avhämtning - hoppas ingen idiot snor den och dumpar den på något dumt ställe innan skrotningsfirman hinner hit bara, det vore ju pinsamt..
 
Det tredje jag gjort är att beställa en tid för att skaffa nytt pass för hos oss i Stockholm måste man nu mer boka tid. Den andra juni ska jag dit, sedan återstår det att se hur lång tid det tar innan passet blir klart, jag har hört att det kan ta rätt lång tid. Jag har inget särskilt datum att passa så det spelar inte så stor roll, tänkte bara att det kan vara bra att ha ett giltigt pass om andan skulle falla på att resa någonstans.
 
Nu får det vara nog med göromål för idag iallafall, nu ska jag se på nyheter innan det är dags för dusch, sedan ska jag se den danska serien arvingarna och den spännande fortsättningen på den australienska serien secrets and lies
 
 

4/5

Ännu en superskön helg till ända, stack ut redan i fredags efter jobbet och kom hem för ett par timmar sedan. 
 
På landet har vi gjort massor, både plockat bort en massa grenar som fallit från träd på tomten, verkar som om det var ett hemskt oväder i torsdags, pappa berättade att Östhammar iallafall fått två decimeter nysnö, tung som attans då, och på landet har det  i n t e  varit mindre. Dessutom blåste det rejält, så det var många grenar som knäcktes, har faktiskt till och med sett träd längs vägarna som vält.
 
Vaknade tidigt på lördagsmorgonen, passade på att städa huset där vi sover i väntan på att Rolle skulle komma ut för att hämta en del av sina däck som han förvarat där. Han kom på förmiddagen och när han åkt igen stack vi iväg och handlade och käkade lunch. 
På eftermiddagen blev bilen handtvättad och vi påbörjade jobbet med komposten. Halvfärdig mull ska flyttas från ett fack till ett annat, sedan skulle löv från i höstas och det som låg under löven (som borde ha flyttats i höstas) skottas över till det nytömda facket.
Det blev vi klara med idag, så nu kan hösten komma då vi ska kratta löv igen, för nu finns det plats för dem i komposten :-) (nå, det  f å r  gärna vara lite mer vår och en massa sommar innan dess!) Vi hann till och med laga kompost-staketet också, det hade blivit lite rangligt.
 
En massa buskar och grenar runt komposten har vi också klippt och burit bort, de växer mer än gärna in i komposten där det finns en massa mumsig jord ju :-)
 
Sen lunch, vid halv tvåtiden blev det, sedan var det dags att duscha, städa i ordning efter oss och åka hem mot stan igen.
 
Ganska mycket trafik var det, men det blev bara lite segt just där man åker in i stan.
 
När jag kom hem höll Matte på att greja middag, så det var nästan bara att sätta sig vid dukat bord - vilken lyx!
 
Nu ska jag kika på Mästarnas Mästare, sedan blir det nog sängen - frisk luft och arbete gör en behagligt trött!

2/5

Lugn arbetsdag idag eftersom vi bara hade fritids och ett av skicken att laga mat till. förutom matlagningen blev det en del städning och jobb i disken innan det var dags att avsluta arbetsdagen. Efter jobbet åkte jag direkt ut till landet, här ligger det en del snö på marken och det var massor med grenar från träden på tomten som blåst ner, men de är bortplockade nu. på kvällen blev det middagslagning förstås, sedan soffhäng med tv-tittande, kollade Brolles folkparksturne för jag är en av de få dom inte kollar på lets dance.

1/5

Faktiskt en ovanlig Första maj för mig, jag har nämligen  i n t e  varit ute och demonstrerat detta år, vilket jag ju pysslat med denna dagen i flera år förut.
 
Istället har det blivit mycket gjort hemma, jag har plockat och rensat - verkar som man aldrig blir färdig - idag jobbade jag dels i klädkammaren, sedan har jag tömt tre  g a m l a  flyttlådor som härstammade från en av Patriks flyttar, lådorna var fyllda med en massa elektronik-skräp som nu mer är sorterat och bortburet, mycket skönt! Sedan har jag sorterat bort en massa gamla dukar, handdukar och gardiner som jag vet inte kommer att användas i framtiden, hittade en massa både trasiga och med fläckar på som inte går bort - varför har jag sparat sånt???
 
 
En liten fikadate unnade jag mig mitt på dagen också, men annars har jag i stort sett varit inne hela dagen
 
I morgon ska jag jobba, sedan åker jag direkt ut till landet efter jobbet, ska bli skönt att komma dit ut, trots att det inte är så fint väder utlovat

RSS 2.0