28/2

Fredag, sista dagen på sportlovet för den här gången och en lugn dag för min del eftersom vi serverade korv med bröd och mos idag, samt lite rester av den mat vi haft under veckan, både lax och pannkakor fanns att tillgå. Det mesta av de där rätterna skötte sig själva i ugnen, det var bara mjölkfritt potatismos som krävde lite uppmärksamhet från min sida, så dagen har mest ägnats åt städning.

 

Idag var det inget av fritidsarna som ville äta mellis hos oss, de tog med sig till sina avdelningar istället, så vi kompade ut och gick en stund tidigare än vanligt istället, skönt! Min lediga tid ägnade jag bland annat till att skaffa mig ett par nya jeans, svarta blev det denna gång, hittade ett par på H&M för 99kronor :-D

 

Hemma har jag småstädat och tvättat, Matte lagade korv- och bacongryta till middag, det blev gott.


27/2

Torsdag, jobb förstås, mest städning nu när det är lov - pannkakorna som vi hade till lunch skötte sig själva i ugnen.

 

I dag gjorde vi fritidsbarnen lite extra glada och överraskade för de fick inte bara sylt till pannkakorna, de fick även glass! Med bra och övervakande fritidspersonal gick allt lugnt till och glassen räckte till alla :-D

 

Efter jobbet var jag och handlade allt jag glömde köpa igår *suck* sedan åkte jag hem.

 

Har inte gjort så mycket hemmavid idag, det mesta går lite i "stå" just nu, väntar på att visningen ska vara på söndag och måndag, sedan kan man börja packa lite mer saker i lådor - det kan ju inte stå flyttkartonger överallt när det är visning, och det får ju inte vara för "obebott" här heller för den delen, ödslighet är ju ingen mysfaktor direkt..

 

Lite vanligt hushållsarbete har jag ägnat mig åt, tvätt, småstädning, disk och sådär, annars har jag mest hängt vid datorn, kollat på hemnet om det finns några nya objekt ute för försäljning. Nu ska jag kolla nybyggarna på femman


26/2

Onsdag och jobb förstås. Idag har det blivit mycket städning på jobbet, det är ju ett betydligt lugnare tempo tack vare sportlovet och maten "skötte sig nästan själv" i ugnen. Kollegan i disken behövde knappt hjälp med att plocka disk idag heller, för de fritidsbarn som var där spred ut sig mer under lunchperioden, några vi hade igår var på utflykt idag, så de var nästan 60 stycken färre dessutom.

 

Efter jobbet åkte jag till Högdalen en sväng, bland annat för att kolla upp en adress på en lägenhet som snart kommer på visning. Handlade lite också innan jag åkte hemåt.

 

Lite småpyssel blev det under eftermiddagen, har bytt lakan, bytt i diskmaskinen, fixat med middag och betalat räkningar, annars mest slappat :-)


25/2

Tisdag och tillbaka på jobbet.

 

Lugn dag eftersom vi har sportlov och i stort sett bara serverar fritidsbarnen lunch. Idag lagade vi kycklinggryta med ris, jag gjorde två varianter; en utan mjölk och en vegetarisk, med sojaprotein istället för kött. En maskin tvätt körde jag och så har jag förstås städat en massa.

 

Efter jobbet åkte jag hem en stund, bland annat för att hämta post som kommit hem till oss som egentligen tillhör Patrik. Han har nyligen adressändrat, men det är ju en viss fördröjning och ett par räkningar hade kommit "fel". Vid tretiden åkte jag hem till honom och Nelly med posten, vi fikade en stund och jag fick gosa med Baloo, mysigt, man saknar ju honom nu när han inte längre bor hemma hos oss.. Nå, om en dryg vecka ska vi passa honom eftersom både Patrik och Nelly ska bort med jobbet över helgen då.

 

Strax efter fem åkte jag hemåt igen. På kvällen har jag inte gjort ett dyft egentligen, utom att laga middag - skönt med lite slappande, det är ju ändå lov ;-)


24/2

Sportlovsvecka i mina trakter, men jag jobbar som vanligt även om jag ju arbetar i en skola - måltidsverksamhet har vi året om, åtminstone till fritidsbarnen för de är sällan lediga allihop på en gång ;-)

 

Men idag har jag faktiskt inte jobbat som vanligt utan gått på kurs istället.

 

Enda gången vi har möjlighet att gå på kurser är ju på loven, eller åtminstone är det ju lite lindrigare för kvarvarande personal då när vi inte har lika många serveringsportioner som vanligt. Vi var till och med två som kunde gå ifrån verksamheten för en gångs skull - rena lyxen att ha en kompis med :-)

 

Denna gång vände sig kursen just till mig och husmor, det var en repetitionskurs och vi två är de enda i vårt kök som gått hela grunden på denna som handlade om säker livsmedelshantering. Mellan halv nio och fem pågick kursen, med några avbrott för kaffe och en timmes lunch. Bra kurs var det iallafall, kände att det inte var så fel att damma av de gamla kunskaperna lite, samt inhämta lite nytt förstås :-)

 

Efter kursen åkte jag hemåt. Rolle kom hem samtidigt som jag, hade varit och tittat på en lägenhet som han inte ville ha vid närmare eftertanke.

 

Lagade mat, sedan har jag hängt vid datorn mest, kollat på hemnet en del, det kommer en och annan intressant visning fram över iallafall.

 

För övrigt har vi hört att det finns några intressenter på vår bostad, så man kan ju hoppas på att det kommer en del och kikar när vi har visning på söndag iallafall :-)


23/2

Skön söndag med bra väder, eller, iallafall sol och plusgrader även om det blåste rätt snålt.

 

Ute har jag varit mycket idag, skippade faktiskt hockeymatchen som alla pratar om till förmån för annat och det kan man ju vara glad över, den var visst inte så mycket att se har jag förstått - även om jag tycker att det ändå är mer eller mindre en bragd att ändå ta OS-silver :-)

 

På eftermiddagen blev det poweryoga och zumba som brukligt, hade vikarie på zumban, hon kommer även nästa söndag, men det var inte samma vikarie som vi hade förut, den här var helt okey även om det förstås är svårt att hänga med i stegen för hon kör ju inte samma pass som ordinarie. Nå, svettig och anfådd blev jag och kul hade jag mesta tiden också och det är väl huvudsaken :-D

Nu blir det dusch, sedan ska jag kika på så ska det låta och Lillyhammer i ettan innan det är dags för sängen


22/2

Har haft en ganska aktiv dag, mycket utomhus så det var ju skönt att solen sken stora delar av dagen även om det inte är direkt varmt.

 

Dagens stora projekt var att rensa (ännu mer) i uteförrådet. Förra helgen körde vi ju bort ett par lass med stora saker bland annat från det förrådet, men mycket, mycket mer behövde slängas för att det ska se skapligt ut och det allra mesta har jag tagit idag - men visst finns det fortfarande saker kvar som säkert kommer gå samma väg, det är jag övertygad om, ju mer man tittar desto mer "skräp" hittar man..

 

Det blev dock bara en tur till återvinningscentralen idag, men bilen var proppfull med säckar :-)

 

Förutom att städa och slänga har jag veckohandlat, sedan tog jag även en sväng till vanliga återvinningen med hushållsskräp i form av plast och kartong.

 

Eftermiddagen och kvällen har spenderats inomhus, har plockat ihop två flyttkartonger med hushållsmaskiner som jag inte har planer på att använda på ett tag, sedan har jag slängt lite saker ur köksskåpen som vare sig Rolle eller jag vill ha när vi flyttar.

 

Sedan blev det häng vid datorn, också det flyttrelaterat för jag har mest kollat utbudet av potentiella lägenheter som har visning i morgon eller nästa helg, söndagar är ju stora visningsdagen så det blir väl någon titt i morgon, sedan har jag som sagt ett par som jag tycker är intressanta nästa helg..

 

Nä, nu ska jag duscha av mig dagens damm innan melodifestivalen börjar


21/2

Fredag och jobb, men en relativt lugn dag på jobbet eftersom de flesta elever hade kompensationsledigt efter öppet hus som var i går, så vi hade i stort sett bara fritids och mellanstadieverksamheten som matgäster.

 

Förutom matlagning och en del småstädning på förmiddagen gick någon halvtimme åt till att svara på frågor från en inspektör som kom på besök från Miljöförvaltningen. Trots att jag vet att jag gör ett bra jobb och är noggrann med dietkosten så är det nervigt att bli inspekterad på det viset, men jag tror hon blev nöjd med mig iallafall. En timme ungefär stannade hon och den andra halvtimmen var det husmor som blev mest "grillad"

 

Under lunchrusningen - som idag inte var direkt någon rusning - hjälpte jag en kollega i disken. När lunchen var slut städade jag snabbt, sedan kompade jag ut en stund tidigare än vanligt. Åkte inte direkt hem, hade lite ärenden att uträtta, men var väl hemma ungefär i vanlig tid sedan.

 

Eftermiddagen har ägnats åt att tvätta, hänga vid datorn och att prata lite med vår mäklare, det är en person som vill titta på vårt hus redan i början på nästa vecka och det ska väl gå bra, kul att det finns folk som är intresserade iallafall ;-)

 

Middag har vi "fått" (jag fick laga den själv) spaghetti och köttfärssås kändes som en lagom ansträngning och jag har kollat på veckans avsnitt av Nybyggarna på kanal5 play.

 

Nu ska jag strax bänka mig vid tv:n, ska kolla Babbens nya program i ettan och se om det kan vara något skoj.


20/2

Jobb som vanligt idag och stora delar av dagen har vi lidigt personalbrist med två personer, en är ju iväg på en planerad sjukskrivning, sedan var det en annan kollega som skulle iväg på ett möte och som gick för dagen redan klockan elva.
 
När jag fullgjort mina plikter i köket (lagat mat vill säga) så jobbade jag i diskplocken resten av dagen. Idag var det jätteruschigt, vilket inte är ovanligt på just torsdagar, elevernas schema ligger så att typ alla kommer samtidigt, kändes nästan som om rullskridskor som hjälpmedel ändå inte räckt till, men, när man inte hinner med så får man stapla på hög, så småningom arbetar man sig ner till sista blecket i diskhon - det är mest grovdisken man kan lämna åt sitt öde, det skulle inte fungera med tallrikar och annat som ska stå på borden, de skulle ta slut innan siste man hade fått mat i sin mage. 
 
 
Efter jobbet åkte jag först ner till Huddinge centrum, kikade på jeans, men köpte inga, sedan gick jag till Coop och handlade lite mjölk för den var slut visste jag.
 
Väl hemma påbörjade jag urrensning av klädkammaren. Ganska mycket av mina gamla kläder åkte i "sopsäcken", resten av sånt jag vet att jag inte kommer behöva än på ett bra tag packade jag ner i en flyttkartong.
 
När jag kände mig klar fixade jag lite middag, åt i min ensamhet, Matte hade stuckit till en kompis och Rolle var sen från jobbet.
 
Kvällen har mest spenderats med att kika på Hemnet eftersom jag letar bostad.
Hittade några intressanta objekt som jag troligten kommer titta närmre på, antingen denna helg eller nästa, beroende på när de har visning, ska dubbelkolla på mitt lånelöfte också och se vad jag har för förutsättningar för just de här objekten, det ena hade en ganska hög insats, nära mitt tak på lånelöftet, men den hade en betydligt lägre hyra än vad samma lånelöfte medger. Nå, helt säkert hur mycket man kan lägga på ny bostad vet man ju inte för än man sålt sin gamla, men det ska väl förhoppningsvis gå vägen..
 
Nä, nu ska jag nog lägga mig, känner mig jättetrött ikväll

19/2

Onsdag och jobb förstås, idag var vi två kvinn kort, så lunchrusningen spenderades till största delen i diskrummet för min del, men ett tag blev jag "avbytt" av husmor så jag kunde planera nästa månads vegetariska matsedel.

 

Jag följer den andra matsedeln till ganska stor del, så först gör husmor den, sedan planerar jag utifrån vad hon har hittat på.

 

Efter jobbet åkte jag hem en kort stund, sedan bar det av in mot stan eftersom sektionen hade sitt första styrelsemöte med nya styrelsen idag och vi i valberedningen gärna är närvarande vid alla styrelsemöten. Idag skulle de konstituera sig och det är ju alltid intressant att se vem som tilldelas vilket uppdrag.

 

Mötet var slut strax efter åtta, hann med halv nio-pendeln, så jag var hemma vid nio


18/2

Jobb idag också förstås och även idag var det ganska bra mat ur en dietkokerskas synvinkel, även om det nu var fisk vi serverade - det är ju en ganska stor allergen.

 

Jag behövde iallafall bara tänka på att tillverka något att äta till fiskallergiker och en som inte tål fisksorten lax (man kan vara överkänslig mot en specifik sort), sedan gjorde jag en kall dillsås till "minus mjölk", fixade vegetariska biffar som vegetariskt alternativ och kokade potatis.

 

Förberedelser till i morgon gick fort, vi har pytt i panna då och eftersom vi lider av personalbrist så hade husmor beställt helt färdig sådan, som bara är att hälla upp på bleck. Det är inte så roligt vare sig att "laga" eller servera - hemgjord är ju så himmelens mycket godare, men, mina tjänster behövs på annat håll i köket under såna här omständigheter. Idag till exempel så har jag behövts varenda sekund i diskrummet, trots att de redan var två där inne.

 

Vi serverade hel laxsida och det gick åt som smör i solsken, vilket förstås var superkul!! Nackdelen var att det bara får plats en laxsida i ett bleck och ett bleck räckte till högst 15 personer - om ens -  så det blev ju en del grovdisk så att säga, vi har ju iallafall runt 550 portioner...(blir nästan 40 bleck och vi kan köra 8 åt gången i maskinen) Laxskinnet satt fast rejält i blecken dessutom, så en av oss har stått precis hela lunchen bara med att skura blecken så rena som möjligt.. Vi har en grovdiskmaskin som gör mycket av jobbet, men trots förtvätten av blecken var vi tvungna att köra en hel del av disken två gånger innan allt fiskskinn var väck!

 

Trots allt slit var det värt, för vi har fått väldigt mycket beröm för maten idag och det värmer förstås!

 

Efter jobbet åkte jag inte hem direkt utan till Tumba. Först passade jag på att tvätta min smutsiga bil för det var skapligt väder och bara en före mig i kö till tvättplatserna, sedan passade jag på att handla lite på Willy:s när jag hade vägarna förbi, några liter mjölk och kattsand var akut.

 

Hemma har jag inte gjort mer än att tvätta idag, skönt med lite slappande vid datorn, kollade på en clown till kaffet via kanal5 play bland annat och senare, innan sängen, blir det "veckans brott" i ettan.


17/2

Måndag och jobb - på jobbet - helgen har ju varit fylld av jobb den också ;-)

 

En bra arbetsdag, alla som skulle var på plats, men en kvinn kort är vi ju även denna vecka.

 

Idag var huvudattraktionen spaghetti och köttfärssås, lätt för mig, jag behövde bara tänka på vegetarianer och minus gluten, sedan på multiallergikern som nästan bara äter "rena" livsmedel och numer inte ens kött. Som tur är så går fisk och ägg bra, så man kan variera lite ändå.

 

Förutom matlagning har jag plockat en massa varor som kommit, sedan har jag städat personalrummet, kört två maskiner tvätt, fått dem torra och vikta dessutom, mycket man hinner ibland :-)

 

Idag hade vi lite extratrevligt på fikapausen, en av kollegorna fyller år idag och hade med sig fikabröd, vi grattade med en bukett tulpaner.

 

Efter jobbet åkte jag inte hem direkt, hade ingen lust att åka till ett halvtomt, ekande hus när nu solen sken ute för ovanlighetens skull.

 

Fotografen har varit hemma hos oss idag, enligt Matte - som släppte in - så gick det bra med allt. Jag såg att de har flyttat på vissa saker, så helt "nöjd" med placering av grejorna var han väl inte, vi får hoppas det blev bra bilder ändå ;-)

 

Nä, nu är det hög tid att titta på lite nyheter, lite senare ska jag se på blod är tjockare än vatten i ettan, sedan blir det sängen


16/2

Idag har vi slitit hårt med att röja stora saker, en del små åkte också med av bara farten, tre lass till återvinningscentralen blev det.

 

Illa gjorde jag mig också, fick smalbenet mellan en frys och trappan, kändes som det gick av nästan *dramaqueen* men det blev bara ett sår och några rejäla blodutgjutningar. Nå, jag kan gå och det ömmar bara när man kommer åt det nu.

 

Eftermiddagen spenderades med att städa och se till att huset ser respektabelt ut.

 

Halv fem tyckte jag att jag låg med så pass att jag ändå kunde gå och träna, kände att jag behövde koppla bort allt detta en liten stund, yoga var fantastiskt, zumba nästan ännu bättre.

 

Nu ska jag ta en dusch, sedan kika på så ska det låta och kolla om det är något jag glömt göra inför fotograferingen i morgon. Halvfastat har jag gjort också, det gick ju lätt, har fasen inte haft tid att tänka på mat - vid fyratiden käkade jag tre kokta ägg, det blir nog det jag äter över huvudtaget idag.


15/2

Uj vad vi har jobbat här hemma idag, men fint blir det så det är det värt :-) Två lass sopor blev det till återvinningscentralen, mest säckar med "brännbart" och annat småplock, i morgon tar vi de stora grejorna på hyrd släpkärra.

 

Vi hade en massa bråte i förrådet på nedre plan, men nu är där bara saker som ska sparas, snyggt och prydligt uppstaplat och inställt på hylla - och vi fick plats med alla saker som samlats under trappan också, så där är det numera helt tömt :-D Tänk vad man samlar på sig under 24 år som vi bott här och helt otroligt att man samlar på rent skräp som man tror ska komma till användning eller som man tänker att man ska köra till tippen "sen".

 

Tvättstugan är också utröjd så gott det går, det ska nog kunna gå att ta skapliga bilder iallafall, men just tvättstugan är väl inget rum vi är stolta över, där inne har vi inte gjort ett skvatt på alla år vi bott här - förutom att använda det för tvätt förstås.

 

I morgon blir det - förutom några vändor till tippen - mest finlir och lite om-möblering, skönt att känna att man ligger med :-) Till middag fick det bli pizza-on line idag, tyckte vi kunde vara värda det efter allt slit.

 

Nu ska jag kolla lite nyheter och melodifestivalen, sedan blir det nog sängen


14/2

Fredag och jobb förstås, en dag med två kvinn kort och hamburgare med bröd och andra tillbehör på menyn i en skolmåltid kan bara bli intensiv..

 

Jag "klarade mig" ganska bra trots allt för jag stod i diskplocken - de två stackare som jobbade ute i matsalarna hade det betydligt värre... :-(

 

Nå, så småningom var arbetsdagen slut.

 

Åkte hem och hämtade första lasset med bråte som skulle till återvinningscentralen, sedan blev det ytterligare två innan det fick vara nog med sopkörning för idag.

 

När Rolle kom från jobbet fick han uppdraget att "mörda" våra tre återstående fiskar, ingen av oss vill vara akvarieägare efter flytten, så det kan vi lika gärna göra oss av med redan nu. När fiskarna var avlivade tömde vi således akvariet och ställde ut det på gården så länge.

 

Lite mer småpulande blev det förstås, men vid halv åtta fick det vara nog för idag, tycker vi ligger med rätt bra faktiskt, ska nog hinna bli klara till söndag kväll ändå :-)

 

Kvällen har spenderats vid datorn, har lyssnat igenom en massa cd-skivor, kollat vilka jag vill spara och vilka som ska gå i soporna. Vet att det är "omodernt" med cd-skivor, men om man ändå har dem kan man ju lyssna på dem emellanåt tycker jag, i bilen till exempel.

 

Blir nog tidig sänggång ikväll, är rätt mör efter dagen och som sagt, i morgon fortsätter röjandet..


13/2

Igår var jag på fackligt årsmöte och kom inte hem för än elva på kvällen, så då orkade jag inte skriva dagbok, men förutom just årsmötet och att jag som vanligt jobbade så hände inget särskilt.

 

Idag jobbade jag förstås också. Lite lugnare dag idag för högstadiet var på friluftsdag och skulle inte äta hos oss.

 

Efter jobbet åkte jag direkt hem och började röja, på måndag kommer fotografen hit och tar bilder på huset, så det mesta får ju lov att vara i ordning då så de blir bra.

 

Två vändor till återvinningscentralen har jag kört, sedan har Rolle och jag plockat fram saker som ska ta samma väg i morgon efter jobbet, kör några vändor småsaker då och på lördag om det krävs, på söndag har Rolle hyrt släpkärra (vår står i Arboga, obesiktigad och med sommardäck) så då tar vi en massa stort och städar det sista - intensiv helg väntar! Nä nu hägrar duschen, sedan strax sängen!


11/2

Tisdag och broccolisoppa som huvudattraktion på jobbet, så jag hade inte så mycket jobb med dagens dieter, hade bara "minus mjölk" och "diabetiker" att laga mat till, men däremot har jag jobbat mycket med morgondagens lins-och kesolåda.

 

Annars var det som vanligt på jobbet, jobbet flöt på bara bra för de flesta tror jag.

 

Åkte inte hem direkt efter jobbet idag, hade lite grejor att fixa, men vid fyratiden var jag på plats hemma iallafall. Lagade middag till mig och Matte - Rolle ville inte ha - stökade med lite av varje, blommorna fick vatten till exempel, det var nog säkert en månad sedan sist..?

 

Vid halv sju kom mäklaren och vi skrev på avtal om försäljning, nu sker det mesta i rask takt, det kommer en fotograf hit i början av nästa vecka, sedan blir det ungefär ytterligare en vecka tills visning - ser fram emot det med viss spänning och bävan, vi har massor med jobb framför oss innan vi är i visningsbart skick...Nåja, vi får väl jobba dygnet runt i helgen så går det nog bra ;-)

 

Nä, nu ska jag se Sveriges mästerkock från förra veckan, det programmet har jag inte hunnit se ännu - tur att det finns play :-D


10/2

Måndag och jobb. Idag var vi alla utom en på plats och det är en planerad bortavaro, så allt flöt på bara bra, självklart lite beroende på vilken mat vi serverade. 

Jaså, varför då kanske du undrar, jo, när vi serverar grytor (som idag då det var korvgryta) av olika slag så blir det ett lugnare tempo för serveringspersonalen mot hur det är när vi serverar "styckesaker" (typ pannbiff) som ju snabbare tar slut i blecken än vad grytor gör i kantiner.

 

Det blir dessutom även lugnare i disken eftersom det inte blir lika mycket grovdisk då.

 

Tempot är också beroende på vilken dag det är, eleverna har inte lunchrast exakt samma tid varje dag, vissa dagar har genomströmning i ett jämnt flöde andra dagar har vi en rejäl topp kring elva, halv tolv och då blir det förstås ruschigt.

 

 

Åkte hem direkt efter jobbet idag - fast jag inte har någon vovve att valla längre - skrev lite svarsmail till alla mäklare som varit här och tittat, berättade vem som vann..

 

sedan har jag städat ur en frys, eller, lite bröd blev kvar i den, det fick inte plats i lilla frysen, så det får väl ligga några dagar till. En massa annat i frysen flyttade jag på, eller bestämde mig för att slänga. Måste bli av med det stora åbäket till frys när vi väl kommer så långt som till visning av huset, så det är lika bra att börja försöka minimera så mycket det bara går.

 

Sedan gick jag en liten promenad ner till centrum, köpte batterier till bankdosan - kan vara bra att ha..

 

Väl hemma igen lagade jag middag till mig och Matte, Rolle ville inget ha.

 

Sedan har jag ringt en bank och skaffat ett skapligt lånelöfte, känns skönt.

 

Nä nu ska jag sätta igång tv:n så jag får mig lite nyheter


9/2

Söndag, trist väder med regn mest hela tiden, men, det kanske inte spelar så stor roll nu när man inte längre är hundägare för jag  m å s t e  ju inte gå ut om jag absolut inte vill.

 

Lite har jag dock varit ute ändå, dels för att slänga plast-och kartongskräp, sedan stack jag iväg på en lite "reknings-runda" angående framtida boende, det är inte riktigt dags ännu, men titta på områden och en och annan lägenhet som just nu är till salu kan man ju göra ändå - bra att bilda sig en uppfattning om var man vill bo och hur prisläget är.

 

När jag kom hem käkade jag min vanliga "halvfaste-lunch", sedan hängde jag en stund vid datorn tills det var dags att gå iväg till träningen. Både poweryogan och zumban var lika givande och skoj som vanligt.

 

Nu käkar jag två ägg till middag, sedan blir det dusch, så ska det låta, äkta människor och sängen som gäller


8/2

Härligt med lördag och ledigt :-) Vaknade av mig själv vid åtta på morgonen, gick upp käkade frukost och hushållspysslade en stund.

 

Vid elva tog jag med mig Rolle, sedan åkte vi till Fredrik som också skulle veckohandla. Rolle gick upp till andra planet på köpcentret för att se om de hade några bra handskar - det hade de inte, tyvärr, han får fortsätta leta helt enkelt. Fredde och jag handlade det vi skulle ha,snabba som vanligt, sedan åkte vi hem.

 

Packade upp alla sakerna, sedan gjorde jag lunch på några kokta potatisar som blev över i går, till åt vi sill.

 

Vid halv två tog jag återigen med mig Rolle, så åkte vi till Heron City för att gå på bio. Biljetterna skulle hämtas ut en stund i förväg och det gjorde vi förstås, sedan gick vi och tittade runt i lite affärer en stund.

 

Så småningom tog vi plats i biolokalen och strax efter att vi satt oss klev Fredriks flickvän Tinas föräldrar in i lokalen för de skulle se samma film som vi - världen är bra liten ibland! :-)

 

Filmen vi såg var hundraåringen. Den var bra, men lite seg emellanåt men jag tyckte Patriks kompis Svenne, som spelar Hinken i filmen skötte sig alldeles utmärkt iallafall :-D

 

När filmen var slut pratade vi en stund med Janne och Lotta, sedan åkte vi hem och lagade middag.

 

Nu ska jag kolla melodifestivalen så nu har jag inte tid att skriva mer!


7/2

Fredag, hur skönt är inte det efter en ganska intensiv vecka?!

 

Hade ganska mycket jobb med maten idag, först lagade jag mat till "minus mjölk" och det vegetariska alternativet, sedan var det en del förberedelser till måndagen, städning och annat som behövde göras.

 

Dagen flöt på bara bra och go´-fika fick vi också; husmor hade med sig semlor till oss idag som vi käkade på kaffepausen på eftermiddagen, årets första för min del, säkert inte den sista :-P

 

Ingen vovve att snabbt åka hem till, men idag hade jag bråttom hem ändå för ytterligare en mäklare skulle komma och kolla på huset och presentera sig och sin firma, bra att ha fyra att välja mellan tycker jag. Besöket tog en timme ungefär, på måndag har jag lovat att ge dem besked om vem som får sälja åt oss.

 

På kvällen har vi ätit gott, lax med potatis, ett glas vin till, sedan har jag mest suttit vid datorn och kollat på program som jag missat under veckan men som jag ändå vill se.

 

Blir nog tidig sänggång ikväll, är trött, trots att jag sovit bra alla nätter utom en denna vecka.


6/2

Gårdagkvällen var helt suverän! Gillar du och har möjlighet att se Nationalteaterns Rockorkester någonstans längs deras turné så är det värt varenda spänn biljetten kostade :-) Somnade inte förrän halv tolv på natten, så lite seg kände jag mig när klockskrället ringde tjugo i fem.

 

Arbetsdagen har gått bara bra ändå, idag var vi fulltaliga stora delar av dagen, men tyvärr inte hela.

 

Vid arbetsdagens slut kom Patrik till jobbet. Han har aldrig varit där förut så innan vi åkte hem visade jag honom runt.

 

Väl hemma så tog vi en fika, sedan gick han ut med Baloo en sväng medan jag packade ihop Baloos alla saker för nu ska han flytta till och bo hos Patrik och Nelly på heltid är det tänkt, men vi kommer ställa upp och hjälpa dem ibland när det kniper förstås. Sedan packade vi in alla saker i bilen och så skjutsade jag dem hem.

 

 

Innan jag åkte hem själv åkte jag till Fredrik och hämtade upp honom för han ville till Huddinge för att köpa två stora säckar med hö och spån till husdjuren. De han köpte var så stora att de knappt fick plats i min baklucka, men nu har det så det räcker ett tag :-)

 

Vid halv sex var jag hemma igen. Tidsbrist gjorde att jag sköt upp middagen och tog ett par mackor, för kvart över sex skulle ytterligare en mäklare komma för att titta på vårt objekt. Han kom när han skulle och gick nästan en timme senare. Då var det hög tid att laga middag, Rolle kom hem från jobbet ungefär samtidigt.

 

Efter middagen har jag hängt en maskin tvätt och nu tittar vi på ett inspelat program David Batra´s stå-upp-show "det var ju tråkigt" som är riktigt rolig :-)


5/2

Förmiddagen på jobbet var relativt lugn för min del, hade inte så mycket specialkost att laga för de flesta kunde äta den "vanliga" maten.

 

Det var bra för vi var två kvinn kort idag och jag behövdes i disken också. Körde förmiddagsdisken parallellt med ordinarie sysslor, förberedde till morgondagen på samma gång.

 

Under lunchrusningen övergick jag till att enbart vara i diskrummet och jobba - och jobba fick vi idag, fy vilket tryck det var, tanken slog mig faktiskt att rullskridskor inte hade varit dumt att ha så man (ännu) snabbare kunde förflytta sig mellan diskplock och grovdisken, puh!

 

Efter jobbet åkte jag hem och tog ut Baloo, vi gick 40-minutarn idag - han hade velat gå längre men inte jag idag.

 

Väl hemma igen hoppade jag in i duschen, sedan fixade jag middag, blev korvstroganoff med ris för det var länge sedan och är gott.

 

Nu slappar jag en stund men om en halvtimme ska Rolle och jag sticka till Cirkus för att gå på konsert med Nationalteaterns Rockorkester, Rolle fick biljetterna av mig när han fyllde år i November och nu är det äntligen dags att se dem, ska bli så kul!


4/2, 2

Sov dåligt i natt, bara typ 2,5 timme sammanlagt, så jag har varit lite "gäspig" idag och det lär bli tidig sänggång vad det lider.

 

Jobbat har jag förstås gjort, idag hade vi fisk som huvudattraktion, jag lagade mat till minus gluten och till minus fisk och sedan ett vegetariskt alternativ, idag gjorde jag en grönsaksgratäng.

 

Efter fikat städade jag mina domäner, hade lite tid över så sedan gick jag ut i matsalarna och sopade golv innan arbetsdagen var slut. Efter jobbet åkte jag hem och tog ut Baloo, skönt väder idag, någon plusgrad och nästan-sol.

 

På eftermiddagen har jag stökat och hushållsarbetat rätt mycket och lite senare på kvällen har vi haft två mäklare här som ska lämna offert på försäljning. En kändes bra, den andra sisådär. Två till ska vi kolla på innan vi bestämmer oss.


4/2

nästan-sol, det är man inte bortskämd med!





3/2

Måndag, jobb, fortfarande en kvinn kort men idag "drabbade" det inte mig på något vis utan enbart den personal som blev en färre ute i matsalarna. Jag hade nämligen mycket jobb ute i köket, förberedelser till i morgon mest, som jag pysslat med, sedan fick vi rätt mycket varor som skulle tas om hand.

 

Efter jobbet åkte jag hem och tog ut Baloo. Skönt väder idag men promenaden blev ändå ganska kort, ungefär en halvtimme, eftersom jag skulle in till stan på möte sedan.

 

Mötet, ett av alla med valberedningen tog några timmar, men strax efter åtta var jag ändå hemma igen


2/2

Trist väder, regn och blötsnö, har gjort att jag varit inne större delen av dagen, förmiddagspromenaden fick bli bara 40 minuter och den på eftermiddagen runt 20.

 

Helt inaktiv har jag inte varit för den sakens skull, däremellan har jag varit och veckohandlat, och slängt papper, plast och tidningar, umgåtts med Patrik som kom över ett par timmar.

 

På kvällen har jag tränat mina sedvanliga söndags-pass, poweryoga och zumba :-)

 

Nu ska jag äta två ägg, min middag när det är halvfastedag, sedan blir det dusch innan så ska det låta och äkta människor


1/2

Lördag och ledigt vilket ju är skönt efter arbetsveckan. Rolle var uppe ovanligt tidigt och efter frukost tog han ut Baloo på promenad, själv åkte jag till Kungens Kurva och handlade en säck foder på Sea Hund & Katt.

 

Dagen har mest spenderats med hushållsgöromål eller med att hänga vid datorn, har på grund av vissa omständigheter inte haft vare sig lust eller ork att företa mig något speciellt.

 

På eftermiddagen tog jag ut Baloo, vi var ute en timme ungefär. Skönt väder, bara någon minusgrad och det mesta av snön som vräkte ner i natt hade man hunnit få bort från vägarna där vi gick.

 

Kvällen har spenderats med samtal, både per telefon och sinsemellan, sedan har vi kollat på melodifestivalen och gått ytterligare en vovvenad förstås. Nu kollar vi på Sherlock Holmes och så småningom blir det väl sängen


RSS 2.0