31/3

Måndag, jobb och alla kollegor som skulle vara på plats var det skönt nog, jag hade nämligen en hel del att göra i köket, så det hade varit mycket knepigt att hinna om jag dessutom hade varit tvungen att lunchdiska eller så.

 

Nu fick jag däremot precis lagom med jobb, jag hann utan att känna mig överhopad med jobb.

 

Sommartid sägs det ju vara nu, men idag har det varit riktigt kyligt och i morse snöade det till och med litegrann - eller, ganska mycket en stund, men inte så det lade sig på marken iallafall, någon måtta får det ju vara ;-)

 

På eftermiddagen började det klarna upp och vi fick ett par timmars sol - men ingen åskvärme, bara typ 5 grader, men det gjorde det ju bara extra mysigt att åka iväg och fika med en vän en stund efter jobbet, hemma var jag vid halv femtiden.

 

Satte igång med middagen nästan direkt, men sedan har det inte blivit mycken nytta gjord för min del - enda "viktiga" jag gjort var att deklarera. Fick deklarationen med posten idag och det var väl lika bra att få deklarationen klar på en gång, annars är det ju lätt att glömma. 


30/3

Mysig söndag, som har spenderats mest på landet tillsammans med mina föräldrar.

 

Sov bra i natt, men vaknade tidigare än jag tänkt mig (borde väl vara tvärt om när vi har sommartidsomställningen det här dygnet??) så strax innan nio hade jag käkat frukost och var på väg.

 

På landet var det kyligare (som vanligt) och det låg faktiskt kvar snö nedanför ladugårdstaket, visserligen är det en skuggig plats, men jag tyckte den borde gett med sig vid det här laget...

 

För mamma och pappa var det dags att äta lunch (ägg och macka) så det var bara att sätta sig och hugga in :-P Sedan blev vi sittande där i köket i stort sett hela dagen - utom då vi gick den sedvanliga husesynsrundan förstås - med fika och en massa prat, mycket trevligt!

 

Framåt tretiden var det dags att dra sig hemåt igen, först lastade jag bara Rolles sommardäck som han snart är i behov av, mina egna fick jag inte plats med så dem får jag hämta en annan helg, dem är det ingen brådska med för jag kör odubbat till skillnad från Rolle.

 

Ganska mycket trafik var det genom Stockholm när jag kom så långt, det gick långsamt, men stod iallafall inte helt stilla så långa stunder, var hemma typ kvart i fem.

 

Däcken fick ligga kvar i bilen, de kan ligga till i morgon, för jag ville gärna hinna till träningen som börjar fem :-) Så jag rusade in, bytte om och drog iväg - och hann! Tur man har nära till lokalen! :-D

 

Två timmars träning blev det, poweryoga och zumba, sedan gick jag hem och åt middag, idag blev det lax. Ingen halvfasta denna helg med andra ord, det är inte så kul att tacka nej till mamma och pappa när det "gjort sig till" och "bullat upp"

 

Nä, nu är det dags att duscha innan Lilyhammer börjar :-)


29/3

En riktigt skön och mysig dag har det varit, på förmiddagen var jag ute och promenerade i det fina vädret, sedan tog jag med mig äldste sonen Fredrik på veckohandling.

 

När jag släppt av honom hemma hos sig åkte jag och hämtade ut ett paket i centrum, tankade bilen, och åkte hem och packade upp mina grejor.

 

Efter det tog jag med mig Rolle, åkte återigen och hämtade Fredrik för att åka till mellansonen Patrik, som fyller 27 år idag och det ville vi förstås fira :-)

 

Hemma hos Patrik och Nelly bjöds det på goda mackor, de hade bullat upp med en massa goda köttpålägg, grönsaker och ostar som man själv fick kombinera ihop som man ville, supergott! Dessutom bjöd de på en massa frukter - jordgubbar, stjärnfrukter, vindruvor, passionsfrukt och annat smarrigt och som om vi inte var nöjda med all denna skaffning så hade de dessutom en jättesmarrig tårta som pricken över i!:-P

 

Trevligt hade vi och det var mysigt att få gosa lite med Baloo också :-)

 

Vid halv sextiden åkte vi hemåt igen. Kvällen har gått i tv-tittandets tecken, först kikade vi på tecknat, Madagaskar, som gick på tv, sedan tittade vi på en netflix-dokumentär som heter Blackfish och som handlar om Späckhuggare i fångenskap, bra och skrämmande på samma gång..

 

Nu ska jag gå och lägga mig alldeles strax, tänkte åka till landet i morgon bitti nämligen och då vill man ju vara pigg :-)


28/3

Fredag, och på jobbet flöt det på ganska bra idag, trots att vi hade en "kökets val-dag" där vi serverar en himmelens massa olika rätter, sånt där som inte räcker till en hel servering, men som det inte är ekonomi att kasta. Såna dagar blir det mycket disk och många frågor från våra gäster om innehåll och om en viss maträtt är slut eller om det kommer mer osv.

 

Idag var en av kollegorna tillbaka igen, vilket var tur, för husmor har massor av förberedelsearbete på fredagar och det hade varit väldigt knöligt om hon varit tvungen att stå i disken typ hela dagen - nu räckte det med att hon bytte av mig efter fikat, så jag fick städa "mina domäner" i sluttampen av dagen, jag plockade ju disk under rusningen.

 

Det var superfint och varmt väder idag i våra trakter, så efter jobbet åkte jag ut till Lida istället för att åka hem, det är ett himla mysigt ställe alla årstider, men speciellt om våren. På de stora gräsytorna vimlar det av söta vildkaniner och det finns både fina stigar och bra skogar att gå i, samt ett bra fikaställe med fin utsikt över sjön.

 

Strax efter fyra var jag hemma. Eftermiddagen och kvällen har jag till stor del ägnat åt att titta igenom de fyra första avsnitten av halv åtta hos mig på tv4 play, skön och trevlig avkoppling som man inte behöver använda hjärnan i alltför stor utsträckning till :-)


27/3

Tuff dag på jobbet, tre stycken av åtta kvinn var frånvarande, tur att vi hade enkel mat - pytt i panna - idag, annars vet jag inte hur det gått och tur att vi var färdiga med förberedelserna inför morgondagens mat redan igår..

 

Nå, dagen flöt på oförskämt bra ändå, men det beror ju på att man bara lägger energi på saker med högsta prioritet, att få fram mat till eleverna, annat får liksom komma i andra hand.

 

Klockan två slutade jag för dagen, två andra av mina kollegor tog hand om mellanmålet, men är situationen densamma i morgon så stannar jag på övertid.

 

Efter jobbet blev det en stunds kvalitetstid, fikade med en vän - precis vad man behöver när både arbets-och fritid känns knepigare än någonsin


26/3

Onsdag, jobb förstås, idag två kvinn kort, en kollega är ju tjänstledig på onsdagar.

 

Idag serverade vi kalops som huvudattraktion, lätt mat för mig, behövde bara tänka glutenfritt, sojafritt och vegetariskt alternativ, sedan var jag i hamn med dagens mat, typ.

 

Lite förberedelser till morgondagen blev det också, sedan direkt in i disken för att hjälpa kollegan där inne med lunchruschen.

 

Efter fikat blev jag avlöst av husmor, som tog hand om slut-disk och städning medan jag skurade kokgrytan, resten av mina köksdomäner och tog hand om soporna.

 

Efter jobbet åkte jag hem. Rensade ut gamla lakan och handdukar ur två garderober - ett steg i flyttriktning.

 

Åt i min ensamhet vid halv fem, Rolle kom hem strax efter fem. Efter middagen åkte jag till Kungens Kurva och köpte mat till Kattis.

 

Nu kollar jag på Sveriges Mästerkock, sedan ska jag hämta hem lite positivitet genom att titta på 100% bonde innan jag går och lägger mig


25/3

Tisdag, jobb, alla som skulle vara på jobbet var där. Idag serverade vi stekt fisk med ris och filsås och det gillar eleverna, så de två som jobbade ute i matsalarna fick jobba för högtryck under lunchrusningen. Alla vi i köket försökte hjälpa dem när vi hann, även in i disken, men vi hade en del att göra i köket också, mest förberedelser till senare i veckan då vi ska ha en "kökets-val-dag" så de fick slita en hel del själva också.

 

Efter jobbet träffade jag en vän ett par timmar, så trevligt och precis vad jag behöver, livet hemma är inte allt igenom kul just nu.

 

Var hemma vid fyratiden. Plockade med lite av varje, lagade middag i min ensamhet, åt i min ensamhet. Rolle dök upp strax innan sex.

 

Nu ska jag kika en stund på tv innan det är dags att sova


24/3, 2

Måndag och jobb igen, idag var alla som skulle på plats! Tur var väl det, för jag hade massor av köksjobb idag, hade inte haft en chans att hinna med köksjobbet om jag varit tvungen att plocka disk idag, då hade vi fått "lägga om" maten. Nå, nu hann jag skära en himmelens massa grönsaker som ska grillas i morgon iallafall, så lunchen är räddad :-D

 

Efter jobbet kom jag på två saker jag borde få gjorda; Tvätta bilen och beställa en klipp- och färgningstid.

 

Tänkte att när jag ändå for förbi Tullinge på väg mot "tvätteriet" i Tumba så kunde jag lika gärna svänga in och skaffa mig den där tiden.

 

Tjejen i kassan frågade när jag ville bli klippt och jag sa "helst nu" Hon svarade att just nu är alla upptagna, men vi har en återbudstid om en timme :-D

 

Räknade inte med att hinna tvätta bilen på den timmen - det brukar vara kö såna här fina dagar - så jag åkte hem istället. Lämnade bilen i garaget och pratade med sonen en stund, sedan tog jag en promenad ner till centrum. Passade på att gå förbi den fina blåsippsbacken vi har på vägen ner dit också, det var blått överallt!

 

Klippningen och färgningen blev jag jättenöjd med, lite jobbigt att sitta still i drygt två timmar bara.. Halv sex var jag klar och gick hem igen.

 

Lagade lätt mat idag, vi gjorde hamburgare med pulled pork och cole slaw + sallad, snabbt, enkelt och mycket gott!

 

Nu ska jag titta på blod tjockare än vatten, det har ju redan börjat..


24/3

nyklippt, nyfärgad





23/3, 2

Fint väder idag, härligt att våren återkom, men idag har jag knappt vistas utomhus alls, det var så mycket annat som blev av istället.

 

Jag har städat, veckohandlat tillsammans med Fredrik, gått iväg med pappers-och plastskräp (DÅ var jag ute), donat i köket, gjorde två olika slags salladstillbehör (coleslaw och en annan med curry i) som jag tänkte vi skulle mumsa på kommande vecka - man måste förnya sig lite ibland, eller hur? sedan har jag varit och tränat. Idag blev det bara poweryogapasset, för på zumban var det vikarie och en vars pass jag inte brukar vara så hemskt förtjust i, då kan man lika gärna avstå.

 

Nu ska jag slå mig ner i tv-soffan och kolla på mästarnas mästare och sedan på Lilyhammer innan det är sängdags


23/3

Tok-katt, påskatt.. alltid när jag varit och handlat ska hon in i en av de tomma kassarna och mysa en stund




22/3

Lördag, sov till strax innan åtta. Efter frukost och en stund vid datorn stack jag iväg på en mycket trevlig utflykt, var hemma först vid halv femtiden igen, då lagade Matte och jag pizza till middag. Resten av kvällen har mest ägnats åt att hänga vid datorn, har kollat på senaste avsnittet av Sveriges mästerkock bland annat. Känner mig jättetrött ikväll, så jag ska nog lägga mig alldeles strax

21/3

Fredag, äntligen, det har varit en ganska körig vecka och idag var inget undantag tyvärr.

 

Två kvinn fortfarande borta, att en är det har vi räknat med och tycker är helt i sin ordning, men det har varit jobbigt när ytterligare en har saknats, plus ännu en i onsdags..

 

Det var relativt lätt mat idag, kebabgryta som alla kunde äta - utom vegetarianer förstås, och de fick böngryta istället.

 

Sedan hade jag funderingar kring det vegetariska på måndag, jag var osäker på om den rätt jag hade tänkt laga verkligen skulle fungera att laga med de råvaror jag har, så jag var tvungen att göra ett litet prov. Det visade sig att det inte kommer fungera, så jag fick tänka om och hitta på en annan rätt istället - tur att det står "med reservation för ändringar" på matsedeln ;-D

 

Lite "knöl" med banken har jag haft idag, jobbigt att få reda på av min mäklare att handpenningen inte hade inkommit på mäklarkontot ännu och att det vore på sin plats om jag kunde undersöka det under dagen (jättebra dag, när man inte har  n å g o t  annat att pyssla med liksom - not)

 

Så, jag fick ringa banken - min handläggare hade givetvis semester, så jag hamnade i telefonkö innan jag fick en annan handläggare som kunde reda ut vad som hänt - eller inte hänt kanske man ska säga.. De hade nämligen inte skickat iväg ett papper till mig som jag skulle skriva under och skicka tillbaka och handpenningen kunde inte utbetalas utan den.

 

Han skulle maila handlingarna till mig som jag sedan skulle skriva ut - om jag haft en fungerande skrivare vill säga..men som tur var kunde vi lösa det genom att han skickade grejorna till husmors adress på jobbdatorn så hon sedan kunde skriva ut.

 

Ja, när allt det där var klart var det dags att störta in i disken och hjälpa kollegan där med lunchrusningen, hann iallafall ringa mäklaren först och lugna henne.. men jag hann inte städa arbetsplatsen eller förbereda måndagens byttor och kantiner, hann inte ens skriva ner min planering om vad jag tänkt göra och hur - så vi får väl hoppas att jag inte blir sjuk till på måndag, för då har min eventuella vikarie inte en susning om vad som ska lagas..

 

Dagen rusade på i ett ganska hektiskt tempo, eleverna kommer typ allihop på fredagar så det blir lätt kaotiskt överallt de dagarna. Husmor kom in och hjälpte oss med grovdisken en stund - skönt för den växte hela, hela tiden, värsta berget emellanåt :-o

 

Efter fikat hann jag städa mina domäner, sedan gjorde jag det sista i disken för husmor behövde gå en halvtimme tidigare idag och hann inte riktigt klart där.

 

Lagom till jag var klar var det dags för mellis, idag var det min "tur" att stanna tillsammans med kollegan, men klockan tre fick vi gå hem iallafall!:-)

 

Efter jobbet åkte jag hem, läste igenom bankhandlingarna, satte underskrift på rätt ställe. På blad nummer två skulle man scanna in sin  id-handling (nej, jag har ingen scanner heller...) innan man skickade tillbaka pappren till banken. Gick ner till centrum och in på biblioteket och de hade en scanner iallafall, så det löste sig. Sedan gick jag och köpte ett stort kuvert och skickade iväg grejorna, puh!

 

Sedan gick jag hemåt i det underbara vädret som jag först nu, vid femtiden på kvällen lyckades njuta av.

 

Grejade middag när jag kom hem och sedan har jag faktiskt inte gjort ett enda dyft.


20/3

Jobbdag som vanligt förstås, två kvinn kort var vi (höll på att skriva som vanligt) men eftersom det var lätt mat (blodpudding och potatisbullar) och inte så mycket att förbereda till i morgon, så kunde jag ägna mig åt städning på förmiddagen (personalrummet) och diskplockning under resten av dagen.

 

Hade ingen lust att åka direkt hem efter jobbet, så jag var ute på vift några timmar, avslutade med att handla lite mjölk innan jag åkte hemåt.

 

Matte och jag hjälptes även idag åt att laga lite mat, fast idag blev det bara stekt falukorv, spaghetti och sallad, Rolle kom hem från jobbet lagom tills det var dags att äta.

 

Trött sliten och frusen känner jag mig, tror jag ska gå och ta en dusch så kanske man piggnar till - eller åtminstone slutar frysa..


19/3

Onsdag, jobb förstås.. Idag var det tre av åtta som var frånvarande av olika anledningar.

 

De större sakerna jag behövde göra för att kirra dagens lunch hade jag ju gjort klara redan igår, så idag har jag i stort sett värmt olika maträtter och bara lagat två olika grytor från grunden, det vara bara såna där en- eller tvåportioners-anrättningar, så det gick ju snabbt.

 

Under lunchrusningen jobbade jag tillsammans med husmor inne i diskrummet, vi är ett bra team, så det gick riktigt bra - vi blev klara ju! :-D

 

Idag behövde jag inte jobba över mellis, det gjorde min kokerskekollega. Skönt tycker jag för då kunde jag sätta mina eftermiddagsplaner i verket och åka och fika med en kompis - kände att jag verkligen behövde fylla på med positiv energi och få "gnata av mig" lite, var hemma vid halv femtiden ungefär.

 

Matte var hemma och efter en stunds slappande vid datorn satte han och jag igång att laga käk, idag blev det en riktigt god, het chili con carne, passade ju bra med tanke på rådande vinterväderlek..

 

Nu ska jag sätta mig vid tv:n en stund innan det är dags att lägga sig, ska hämta mer positiv energi ur ett, i mitt tycke, mycket sympatiskt program, 100% bonde :-)


18/3

Tisdag, veckan rullar fram och tur är väl det, den ser ut att bli rätt dryg..

 

Två kvinn borta även idag och i morgon ser det ut att bli tre borta - en kollega är ju tjänstledig på onsdagar. Nå, det får gå som det går, vi gör det vi hinner, tids nog kommer vi ikapp antar jag.

 

Idag serverade vi blomkålssoppa och jag tillverkade en mjölk-och glutenfri variant av den. Jag hade rätt mycket förberedelser till i morgon också, då vi har laxpudding som huvudattraktion, då gör jag mat till "minus mjölk", "minus ägg", "minus lax", "minus fisk" och till vegetarianer. I morgon ska de ha lins-och kesolåda, så förutom den så får jag även tillverka något ätbart till veganerna.

 

När jag var klar med att fundera ut vad jag ska göra för mat - och hur - till alla dessa och lins-och kesolådan var i stort sett bara att sätta i ugnen i morgon så var det raska steg in i disken som gällde - fast idag har vi skönt nog varit tre där inne delar av dagen för husmor var klar med sina beställningar ganska tidigt och kunde hugga i hon också - extra skönt, för jag kände mig lite småseg idag, verkar ha en förkylning på gång - hoppas den gör som mina förkylningar brukar, bara ger sig tillkänna och sedan liksom vänder i dörren, känns inte som det är läge att bli sjuk just nu precis...?

 

Efter ordinarie arbetstid stannade jag och jobbade över på melliset också, en timme och en kvart extra jobbar vi då.

 

Sedan åkte jag direkt hem. Innan jag satte mig ner startade jag en maskin tvätt och plockade ur rena disken ur diskmaskinen, gissar att det inte skulle bli gjort annars ;-)

 

Nå, efter ett par timmars "slappande" piggnade jag till lite- till och med förkylningen känns något bättre, peppar, peppar - och fixade middag, sedan har jag bara hunnit duscha och nu blogga.

 

Tänkte kika på tv strax, veckans brott har ju slutat, men det här kan kanske vara något att se? Sedan blir det sängläge så man pallar med ytterligare en dag på jobbet..


17/3

Måndag och jobb igen och idag var det ganska mycket av den varan, eftersom det saknades två kvinn.

En av dem är och kommer vara planerat sjukskriven i flera veckor efter en operation, den andra var "bara vanligt" sjukskriven.

 

Som tur är så hade jag relativt lindriga förberedelser på min mat till i morgon så jag kunde jobba i diskplocken under lunchrusningen.

 

Inte mycket har kännts som det gått våran väg idag på jobbet, det började ju med att det var två borta istället för en, som vi ju visste om.

 

Sedan låter det konstigt om diskmaskinen (men den fungerar), en av ugnarna sa upp sig under dagen (troligen en säkring i maskinen) så vi ringde på en servicekille som inte hann komma idag, iallafall inte så länge jag var kvar.

 

På slutet av dagen skulle jag tömma en av våra pump-termosar. Jag tog ut insatsen i den och skulle precis vicka på den så att vattnet skulle rinna ur, men då exploderade glaset inuti termosen och varmvattnet for ut genom botten på den istället!!!

 

Som tur var så fick jag inget splitter på mig, men det låg små, små glasbitar över hela golvet sedan. Har aldrig varit med om något liknande förut, okey om jag hade råkat stöta till något, eller om termosen åtminstone var gammal, men den här köpte vi för mindre än ett år sedan, så det borde inte kunna hända tycker jag..

 

Klockan två slutade jag för dagen. Hade ingen lust att åka direkt hem, så jag tog en sväng till Huddinge centrum och kikade i affärer en stund, både Hemtex, Lindex, Kappahl och bokhandeln besökte jag, men jag köpte inget, var hemma vid halv fyratiden.

 

På eftermiddagen har jag hängt vid datorn, spelat wordfeud, plockat lite här hemma, rensat bort en del "onödigt" ur städskåpet bland annat, annars har jag inte gjort något särskilt


16/3

Det har varit en riktigt fin, solig dag idag, men tyvärr så isande kalla vindar att man knappt kunnat vara ute.

 

På förmiddagen gjorde jag inget speciellt, men, mitt på dagen kom jag iallafall iväg på en fika med en kompis och det är ju mysigt med ett par timmars umgänge på tu man hand med en trevlig kamrat :-) Var hemma igen vid halv tretiden.

 

Kan inte säga att jag direkt gjort någon nytta på eftermiddagen heller, det har mest blivit wordfeudspelande och datortid fram till dess att det var dags att klä om och gå iväg och träna.

 

Ett pass poweryoga och ett pass zumba blev det som vanligt, roligt och jobbigt. På yogan körde vi en del mage på slutet och det känner jag nu, blir nog träningsvärk vad det lider :-)

 

Nu har jag precis ätit min halvfastemiddag (2 ägg med kaviar) och ska in i duschen alldeles strax, sedan ser jag på mästarnas mästare och på Lillyhammer innan det är sängdags


15/3

Vilket bakslag i vädret vi fått, i veckan har det varit så skönt med många plusgrader och i morse när jag vaknade var det vitt på taken och lite i gräset, visserligen plusgrader, men stark nordanvind, så det kändes som minus 15 ungefär..

 

Nå, mesta delen av dagen har jag hållit mig inomhus, men vid två tillfällen har jag ändå varit ute; dels när jag var och veckohandlade, dels när jag gick iväg med lite plast- och kartonginsamling.

 

Annars har vi städat, tvättat och jag har packat en flyttlåda.

 

Vid tvåtiden kom killen som har köpt vårt radhus för att kolla lite mer på badrummet, med sig hade han några kompisar som tydligen ska hjälpa honom med det sedan. De stannade en knapp halvtimme.

 

Resten av dagen/kvällen har jag ägnat åt att spela wordfeud, se på film (mig äger ingen, den var bra)och prata med pappa i telefon och om en timme ska vi se på film igen, The prestige, som går i kanal 9, sedan blir det väl sängen som gäller


14/3

Fredag och jobb, fortfarande en kvinn kort och jag hade mycket i köket idag också och kunde inte hjälpa kollegorna på det sätt jag skulle velat, men, jag måste ju först och främst se till att mitt egna jobb blir klart innan jag kan göra annat..En timmes övertid blev det också, eftersom kollegan som skulle haft mellanmålet var frånvarande.

 

Vid tre kom Patrik till mitt jobb, han skulle hem till oss och låna en luftmadrass och ett sovtäcke som han behöver i helgen då han är på kurs i Södertälje. Vi åkte förbi och tittade var min nya lägenhet ligger och Patrik tyckte det ser fint och bra ut :-) Sedan var vi hemma en timme ungefär, packade det Patrik skulle låna och så, men vid halv fem var det dags att åka iväg igen.

 

Först skjutsade jag Patrik ner till Tullinge station, sedan åkte jag vidare mot Högdalen, där jag och ett par kompisar skulle käka en bit mat. Eller, EN bit mat blev det inte, vi käkade kinabuffé och i den ingick även sushi och jag(vi) åt som om vi aldrig sett mat förut, det var helt enkelt jättegott - och länge sedan jag åt just sån mat, därför gick iallafall jag något till överdrift (känner mig fortfarande proppmätt)

 

I ungefär tre timmar satt vi där på restaurangen, åt, fikade och hade trevligt, men sedan var det dags att bryta upp och åka hemåt, på fredagar är man ju lite trött och "mör" efter en lång arbetsvecka. Nu ska jag snart gå och lägga mig tror jag för, som sagt, jag är mätt och trött - paltkoma heter det visst :-D


13/3

En vanligt torsdag, men ändå ovanlig för mig, jag har just kommit hem efter att ha skrivit kontrakt på en lägenhet, jag är så himla glad!!!

 

Nå, först var jag förstås på jobbet hela dagen som vanligt, en arbetsam dag, en personal kort blev vi och jag hade massor med förberedelser till i morgon så jag kunde inte hjälpa mina kollegor med nånting idag vilket förstås känns ganska kymigt när man ser att de kunde behöva det..

 

Efter jobbet åkte jag direkt på visning av en lägenhet. Egentligen är det visning i helgen, men jag hade bett om en förhandsvisning av den. Jag blev så pass förtjust i lägenheten att jag frågade om köparen var intresserad av att släppa lägenheten utan visning om jag gav ett generöst erbjudande. Mäklaren tog med sig frågan till köparen och återkom på kvällen med ett motbud på ytterligare 50000 mot vad jag sagt, om köparen fick den summan så skulle hon vara nöjd och då slog jag till :-)

 

Ringde och gjorde klart med banken, sedan tog jag bilen till Älvsjö, där vi skulle skriva kontrakt - snabba puckar må jag säga, men nu är det klart! Den 23/5 får jag nycklarna till lägenheten och den 1/6 får köparna av vårt radhus nycklarna av oss, skönt att ha några dagar där emellan :-)

 

Nä, nu får jag hoppa in i duschen här, sedan är det väl dags att försöka gå och sova - tror du jag kan i natt?


12/3

Jobb som vanligt och som det brukar vara på onsdagar var vi en kvinn kort - det kunde ju ha varit två, men skönt nog var alla friska idag (en är ju tjänstledig på onsdagar)

 

Mycket jobb med dagens vegetariska rätt var det, annars har jag tillverkat mjölkfritt potatismos och mat till multiallergikern, kollat på recept och beställt lite nya råvaror tillsammans med husmor, plockat lite disk, torkat bord i matsalen, ja, kort sagt har jag gjort lite av varje på jobbet :-)

 

Efter jobbet var jag iväg på en lägenhetsvisning. Den var precis så fin som jag trodde, men tyvärr var det en till som tyckte det, så det blev budgivning på eftermiddagen och tyvärr var motbudaren envis, så jag tackade för mig och lät honom få den innan det blev allt för dyrt - bättre lycka nästa gång kanske..ska se en liknande lägenhet på samma gata i morgon, kanske är det den som blir min?

 

Sedan ringde mäklaren jag träffat tidigare på dagen och sa att han fått in ytterligare en lägenhet på samma gata, men det var ännu så färskt att han inte ens hade träffat säljaren personligen ännu, men han skulle fråga om jag kunde få se lägenheten i helgen :-D

 

Hemma har jag inte gjort många knop idag, har mest suttit med telefonen och budat, pratat med banken, kollat lägenheter på nätet, spelat wordfeud, sedan har jag sett förra veckans Sveriges mästerkock på play och veckans avsnitt av samma program.

 

Nu ska jag snart hoppa i säng, får se om man kan somna och sova gott - mycket som surrar i huvudet nu... 


11/3

Tisdagen bjöd på mycket jobb för min del, dels med dagens rätter, dels med förberedelser inför i morgon, dessutom fick jag lov att jobba över, för en av kollegorna som skulle haft mellanmålet, var sjuk. Lite synd att behöva vara inne och jobba över dryga timmen när det var sånt fint väder, annars hade det troligen blivit en promenad, trots hundbrist ;-)

 

Nå, när jag kom hem fick jag annan nytta gjord istället, har ringt två mäklare och bokat tid för visningar i veckan, sedan har jag packat ett par lådor flytt. Idag blev det böcker som åkte i låda, dessutom sorterade jag lite annan "bråte" som var packat i några andra flyttkartonger, sånt som vi packade ner när vi höll på med köks- och vardagsrumsrenoveringen. Rätt mycket av det som låg i de lådorna var typ skräp, eller iallafall sånt som jag inte vill ha med mig i någon flytt, så jag packade om grejorna - i sopsäckar istället :-D

 

Matte ringde och berättade att han var i stan med en kompis, Rolle hörde inte av sig alls och klockan slog "middag" med råge, så jag värmde lite rester som middag när jag blev hungrig. Rolle kom så småningom, men han skulle tydligen inget ha idag, så det var ju "tur" att jag inte inväntade honom..

 

Nu har jag nyss duschat av mig dagens flyttdamm, ska kika lite på datorn och spela några drag Wordfeud, sedan kolla veckans brott innan jag somnar.


10/3

Måndag och jobb igen. Idag hade vi pasta med kycklingsås som huvudrätt. Jag tillverkade en mjölk- och glutenfri variant samt en med sojaproteinbitar i, som vegetariskt alternativ. En del förberedelser inför morgondagens fisk-dag hade jag också, för övrigt har jag tvättat och städat.

 

En kvinn kort var vi idag, husmor fick lov att stanna över på mellanmålet på grund av detta, hade gärna bytt med henne om jag haft möjlighet för hon kände sig hängig och hade nog behövt gå hem och vila, men idag hade jag ju Baloo hemma fortfarande och ingen som kunde gå ut med honom på eftermiddagen typiskt nog..

 

Så, efter jobbet åkte jag direkt hem för att ta ut hunden. Givetvis ösregnade det just när vi var ute, det som varit så skönt innan på dagen..

 

När vi kom hem packade jag ihop Baloo´s saker, sedan tog vi bilen till Patrik och Nelly som gärna ville ha tillbaka sin vovve nu när de varit utan honom en hel helg :-) De har varit på jobbresa till Finland med studiebesök och hotellvistelse, därför hade vi hunden i helgen.  

 

Patrik och Nelly var båda två hemma när Baloo och jag dök upp. Jag stannade en stund på en mysig fikastund :-) När jag åkte hem sedan fick jag med mig en ask choklad som de köpt som tack för att vi passat vovven åt dem, gulligt!

 

Väl hemma igen lagade jag middag som Matte och jag åt själva. Idag hade Rolle jobb skönt nog. Konstigt det där, vissa dagar har de inget grus att hämta någonstans, andra dagar är det hur mycket som helst - idag åkte Rolle hemifrån halv sex på morgonen och kom hem kvart i sju på kvällen :-)

 

Kvällen går lite i slapphetens tecken, har visserligen tvättat och kört en maskin disk som är upplockad i skåpen, men det får räcka som hushållsjobb idag. Nu ska jag hänga vid datorn en stund, sedan ska jag kika på blod tjockare än vatten i ettan innan det är dags att krypa under täcket.


9/3

Ganska härligt väder idag också, lite mer mulet dock, men i gengäld något mindre kylig blåst, så det kanske jämnar ut sig :-) Baloo och jag gick en timme morgonpromenad, mysigt!

 

När vi kom hem åt jag lite - halvfastar ju idag - sedan stack jag iväg på en hög med lägenhetsvisningar, totalt fyra stycken idag. Två var inte i min smak, den ena var det för mycket jobb med och dessutom var den dyr, den andra var feldisponerad - den var den största jag kikade på med sina 70 kvadratmeter, men den kändes minst.

 

Två återstår intressemässigt - den ena är det lite jobb på för att få fin, men inget övermäktigt, var bara tveksam på en gammal fuktskada som gått ner i parketten, vet inte om jag gillar det riktigt och väldigt litet badrum där man inte får plats med tvättmaskin, men, om det blir "rätt pris" så kanske man kan slå till.

 

Den sista var jättedyr i hyra, jämförelsevis med de andra runt  2,5 tusen mer per månad, men den som jag gillade bäst, trevligt område, jättefin lägenhet med bara bra rum i, ganska stor balkong i "rätt läge"...svårt att veta hur man ska göra här..den var billigast i inköp och blir det inget budande på den så kanske jag slår till ;-)

 

Sedan åkte jag hem igen, slappade lite, läste alla papper jag samlat på mig under dagen, sedan var det dags att byta om och gå iväg för att träna.

 

Idag hade vi vikarie på poweryogan, men det funkade bra ändå trots att hon hade ett lite annorlunda pass - kul att få nya intryck ibland :-) På zumban var min favoritfröken tillbaka, härligt, henne trivs jag verkligen med!

 

Efter träningen gick jag hem (förstås) och käkade mina två ägg till middag, dusch och sedan bloggskrivande är det jag hunnit med sedan dess. Nu ska jag ta ut Baloo, innan Lillyhammer börjar, det vill jag ju inte missa!


8/3

Åh, vilket underbart väder vi haft idag, första vårdagen skulle jag vilja säga :-)

 

Baloo är ju hemma hos oss denna helg, så på förmiddagen gick vi en promenad förstås. Det blev en lång en i Visättraskogen, var ute nästan 1.5 timme.

 

Väl hemma igen tog jag en kopp kaffe och en macka, sedan åkte jag först till Kungens Kurva och stödköpte en säck hundfoder, Patrik har det väl inte så fett, så jag tänkte vi kunde bidra med lite hundfoder. Sedan åkte jag till Tumba och Willy:s för att veckohandla, sedan styrde jag hemåt.

 

Efter uppackning av matvaror tog jag itu med lite tvätt och sedan packade jag några flyttlådor. Det är ju ett tag tills någon av oss ska flytta, men det är väl lika bra att börja så det inte blir för stressigt sista veckan.

 

Vid halv tretiden stack jag och Baloo ut en sväng igen, var ute nästan en timme till :-)

 

Sedan har jag mest slappat resten av eftermiddag och kväll. Till middag testade vi något som vi aldrig ätit förut, eller, hamburgare har vi förstås klämt i oss förut, men inte med pulled pork i som kött. Det var jättegott, vi hade kött, sallad cole slaw och worechestersås i dem, det blev super :-)

 

Kvällen har spenderats i tv-soffan, har kollat melodifestivalen och tyckte för en gångs skull att rätt låt vann - fast tvåan kunde lika gärna ha gjort det för den var minst lika bra, fast annorlunda, så var det hårfint emellan dem också, så det var tydligen fler än jag som tycker om de två låtarna :-)


7/3, 2

Jobb även idag förstås, veckan har gått i rasande takt men det är skönt att det är fredag och att man har några "lediga" dagar att se fram emot.

 

På jobbet gjorde vi kycklinggryta och den gjorde jag två varianter av idag; en mjölkfri och en utan kycklingkött, multiallergikern fick omelett - enkelt och gott :-)

 

Förutom att laga och förbereda mat har jag (som vanligt) städat - idag fick spisen sig en extra duvning till exempel. Klart den torkas av varje dag, men det där extra, att lyfta på plattorna och ta bort plåten undertill och skura den är ju inget man gör varje dag annars.

 

Efter jobbet åkte jag direkt hem och gick ut med Baloo. vi gick upp i närmsta skogen på en "kortis" (en halvtimme drygt) för jag skulle iväg sedan. Baloo trivdes som vanligt i skogen, bet på pinnar, rullade sig i mossan, nosade högt och lågt :-)

 

Som sagt,  när promenaden var över vände jag i stort sett i dörren eftersom jag skulle in till stan och träffa valberedningen. Först samlades vi på ett ställe där man kan sitta bekvämt och ta en fika och prata. Det gjorde vi, samtidigt som vi diskuterade föregående års valberedningsarbete, vad vi gjort bra, vad som skulle kunna göras bättre och det arbete som vi i år har framför oss.

 

Så småningom kände vi oss hungriga, så vi förpassade oss till en italiensk restaurang som ligger på t-centralen, en ganska nyöppnad som någon hört gott om. Kommer inte ihåg vad den heter, men maten var jättegod, jag käkade pasta frutti del mare och skulle gärna gå dit och göra om det igen :-P Efter maten och en öl bröt vi upp och jag åkte hemåt, hade sällskap av en valberedningskollega som bor åt samma håll. Vid niotiden var jag hemma igen. Känner mig rätt trött nu, dags för sängen snart tror jag!


7/3

Baloo är på besök i sina gamla skogar




6/3

Jobb som vanligt förstås, idag stod lasagnette på menyn. Jag gjorde tre varianter på den; en glutenfri, en mjölkfri och en vegansk, sedan lagade jag helt annan mat till multiallergikern som just nu inte ens kan äta rent kött utan bara fisk och ägg, typ. I övrigt har jag fyllt arbetsdagen med att ta hand om levererade varor, förberedelser inför morgondagens mat och med städning.

 

På eftermiddagen åkte jag till Patrik för att hämta Baloo. Patrik och hans tjej ska åka på konferensresa till Finland fredag eftermiddag till måndag morgon och behöver hjälp med hundpassning under den tiden och det går ju bra, han är ju som barn i huset här ;-)

 

Patrik bjöd på fika, satt och pratade och hade trevligt i dryga timmen innan det var dags att åka hemåt. Baloo blev eld och lågor när han förstod att han skulle få åka bil, det tycker han jättemycket om och han verkade okey med att lämna superhussen och åka med mig hem också - det var ett väldigt nosande på honom vägen mellan garaget och huset, många ny-gamla dofter att gå igenom förstås :-)

 

Kattis verkade glad att se "sin" hund också, hon var lite avvaktande först, men kom fram och strök sig mot honom nästan med en gång.

 

På kvällen har jag inte gjort något "vettigt" utan bara fixat middag, spelat wordfeud, duschat och varit ute med vovven


5/3

På jobbet var vi en kvinn kort idag, som alltid på onsdagar, men det flöt på skapligt ändå - jag hade rätt mycket att göra både med dagens mat och en del förberedelser till morgondagens lasagne, sedan har jag städat personalrummet förutom det egna städområdet.

 

På kvällen åkte Rolle och jag till mäklaren och träffade dem som ska köpa vårt radhus samt skrev på pappren. In/utflyttningsdatum är inte riktigt klart ännu, men det blir antingen första juni eller första juli, troligen det tidigare alternativet. De har ju tre månaders uppsägningstid på sin lägenhet och en mycket dyr hyra, så de är inte så pigga på dubbla hyror förstås, men vi kanske kan lösa det där - för oss är det ju bättre att få våra pengar tidigt, iallafall för Rolle som skrivit kontrakt på sin nästa bostad och gärna vill lösa lånen som vi har så snabbt som möjligt, så vi pratade i bilen hem om att vi kanske kan stå för junihyran för att få en snabbare affär, ska ta det där med mäklaren.

 

Nä, lång kväll blev det som sagt, vår gemensamma affär drog ut på tiden i.om. inflyttningsdiskussionerna och lite andra frågor, så Rolle fick bråttom till sin kontraktsskrivning som var 1.5 timme senare, jag fick helt enkelt haka på dit jag också för att han skulle hinna i tid. Där var vi en halvtimme, säljaren hade redan varit inne och skrivit på kontrakten, så henne träffade vi aldrig, var hemma strax efter åtta


4/3

Tisdag och jobb som vanligt, alla på plats i arbetsgruppen även idag skönt nog, så jag har "bara" jobbat med mina egna grejor idag och det var rätt mycket som skulle göras så det passade mig utmärkt.

 

Dagens huvudattraktion var kycklingsoppa, den gjorde jag en variant av som passade alla som kan äta kyckling men som är överkänsliga mot mjölk, gluten och ägg, sedan gjorde jag en vegetarisk dito med linser och grönsaker. I morgon har vi fisk, så det var rätt många förberedelser inför det också, med mjölkfri "filsås", glutenfritt alternativ på fisken, mat till "minus fisk" och det vegetariska alternativet.

 

 

Idag har buden "haglat" på alla håll och kanter här, vi har fått ett slutbud på vårt hus och Rolle är nästan i hamn på en etta i närheten, men för egen del gick det inte så bra idag, den lägenheten jag budade på budade folk som galningar på - det är inte klart ännu där - och nu ligger budet på nära 200 000 mer än vad jag har som lånelöfte, sanslöst!

 

Nå, det är bara att jaga vidare, det var väl inte meningen att jag skulle ha den helt enkelt, det finns säkert någon annan som kan bli min så småningom.

 

I morgon skriver våra köpare på kontraktet iallafall, sedan har jag typ två, tre månader på mig innan de får tillträde - de bor i hyresrätt nu och har tre månaders uppsägningstid, men de kan tänka sig tillträde någon månad innan så de hinner fixa badrummet innan de flyttar in.

 

Nä, nu ska jag kolla lite mer aktivt på Veckans brott i ettan innan det är sängdags.


3/3

Måndag och jobb, sportlovet slut och alla arbetskamrater på plats igen efter ledigheter och annat.

 

Idag serverade vi pannbiff med potatis och brunsås, eleverna åt som om de inte fått någon mat på hela lovet :-D Lite jobbigt för min del, de åt som galningar (eller tog och slängde sedan, rättare sagt) av det vegetariska alternativet också, så det tog tyvärr slut :-(

 

Jättesvårt det där, att beräkna hur mycket som kommer gå åt - man vill ju inte stå med en massa över heller ju, så hur mycket som helst kan man ju inte laga..

 

Efter jobbet åkte jag direkt hem idag. Slappade mest, men lite finputs-plock blev det (konstigt vad man kan "stöka till" på ett dygn) eftersom vi skulle ha visning av huset även i kväll.

 

Medan mäklaren visade huset tog Matte och jag katten med oss i bilen (för att "röja" henne ur vägen) så åkte vi en litensväng först för att fördriva tiden, sedan åkte vi till Tullinge Torg och köpte mat i thai-vagnen som står där.Maten tog vid med hem sedan, Rolle kom lagom hem han också.

 

Mäklaren berättade att det hade varit två familjer och tittat och de verkade intresserade, så vi har nog iallafall budgivning att "se fram emot" i veckan :-)

 

..Nu väntar jag med spänning på att min egen budgivning ska komma igång, det blir troligen i morgon, skulle vara trevligt att vinna den också, jag är bra sugen på den lägenheten jag såg igår.. Rolle är mitt uppe i budgivning på ettorna han såg igår, spännande och kul för honom :-)


2/3

På förmiddagen blev det mest en sista puts här hemma, eftersom vi skulle ha visning på huset idag.

 

Jag stack hemifrån en bra stund innan för jag ville titta på en lägenhet som jag är intresserad av och som det också var visning på idag.

 

På vår visning var det ungefär 8 familjer som tittade och det verkar som om det finns lite intresse för att köpa också, men budgivning och sånt kommer väl inte igång på allvar för än på tisdag, eftersom vi har ytterligare en visning i morgon kväll.

 

Detsamma gällde lägenheten jag tittade på, rätt många var där och tittade och eftersom jag gillade det jag såg anmälde jag mitt intresse för budgivning - men budgivning kommer igång senare eftersom den också har ytterligare en visning i morgon kväll.

 

Rolle har också varit på visningar idag, han hann med tre lägenheter här i Tullinge och har anmält intresse på dem, på eftermiddagen satt vi och tittade på alla papper som vi fått, visade varandra och jämförde :-)

 

Lite senare bytte jag om och stack iväg och tränade, poweryoga och zumba, precis som vanligt, sedan stack jag hem och åt lite innan duschen.

 

Har halvfastat idag, körde samma mat som vanligt men bytte kycklingfilé mot räkor, trevligt ned lite ombyte emellanåt.

 

Nu kollar vi på så ska det låta, sedan blir det Lillyhammer innan sängen.

 

...Undrar, när jag tittar ut genom fönstret, om man kommer vara tvungen att skotta sig ut i morgon, snön fullkomligt  v r ä k e r  ner här... :-(


1/3

Dagen har till stor del bestått i att städa och få det snyggt här hemma inför morgondagens visning, men jag har också varit och veckohandlat - vardagen måste ju fungera den också och då är det förstås bra att ha lite middagsmat hemma :-)

 

Annars har inget speciellt hänt, trist väder så man har ingen lust att gå ut mer än nödvändigt. På kvällen har vi tittat på melodifestivalen, lite tjafsigt med alla omröstningar tycker jag.. :-(


RSS 2.0